torstai 3. lokakuuta 2013

Vaaleanpunaista lokakuuta ja vähän muuta

Muotiviikot päättyivät kai eilen, mutta ei huolta, kyllä Pariisissa riittäisi silti puuhasteltavaa. 

Lokakuu tuo esimerkiksi taas muassaan rintasyöpätietoisuuskampanjat. 

Estée Lauder Pink Ribbon Photo Award -kuvakisa järjestettiin tänä vuonna 20. kertaa. Kampanjan tarkoituksena on kuvakilpailun keinoin lisätä rintasyöpätietoisuutta ja näin saada rintasyöpätapaukset mahdollisimman varhain hoidon piiriin. Kuvissa kerrotaan koskettavia tarinoita niin sairastuneen kuin hänen läheistensä vinkkelistä, välissä vilahtaa mukana hitunen huumoriakin. Palkitut kuvat ovat esillä lokakuun ajan Hôtel de Béthune Sullyssa, Ranskan kansallismonumenttien keskuksessa. Ellei Pariisiin lokakuussa pääse, kuvia voi ihastella täällä.

Voittajakuvan ottanut Emmanuel Brassart kirjoittaa:

"Kuten sisariltaan ja äidiltään, tyttäreltäni Laury-Hannilta on leikattu kasvain rinnasta. He kaikki ovat hyötyneet varhaisista seulonnoista. Laury-Hannin isoäiti ei ollut yhtä onnekas. Häneltä piti poistaa molemmat rinnat. Varhaisseulonta on välttämätöntä. Ei pidä hävetä, vaan puhua. Se on avain. Pitää toimia terveytensä puolesta, ilman tabuja."
Pariisin kaupunki osallistui vaaleanpunaiseen tempaukseen valaisemalla Conciergerien vaaleanpunaiseksi.  Vaaleanpunaisia valaistuksia muualla maailmassa voi ihastella puolestaan täällä.


Itse tulin osallistuneeksi kampanjaan äkättyäni Monoprix-marketissa Essien Pink About It -kynsilakan. Kuten viime vuonna, Essie lahjoittaa joka lakasta euron syöpää sairastaville naisille tarkoitetulle Rose Magazine -lehdelle. Kyynikko voisi kitistä, että kyseessä on lähinnä Essien mainoskampanja, euro 11 euron kynsilakasta kun on melko näennäinen summa. 

Mutta hei, parempi sekin kun ei mitään?


Vasemmalla viime vuoden kampanjalakka, oikealla tämänvuotinen. Huom. tämän kuvan värit eivät oikein vastaa todellisuutta, alempien kuvien värit ovat lähempänä totuutta.

Äkkivilkaisulla lakka on ihan samanvärinen. Hupsis.

Mutta kun tarkemmin katsoo, huomaa jo pienen eron: Tämänvuotisessa (vas.) Pink About It -lakassa (nro 280) on roosanvärisiä minihileitä, viimevuotisessa We're In It Together -lakassa (nro 240) on sinertäviä hileitä. Nih.

Nyt kun vauhtiin pääsin, niin mainostanpa, että lauantaina järjestetään taas Nuit Blanche eli paikallinen taiteiden yö. Tänä vuonna Pariisin Nuit Blanche on keskittynyt Seinen rannoille ja cooliin Itä-Pariisiin: Canal Saint Martinille, Bellevillen ja Ménilmontant'n kortteleihin sekä Marais'n ja Républiquen alueelle. Yön aikana on tarjolla erilaisia taiteeseen liittyviä tapahtumia installaatioista dj:n tahdissa tanssaamiseen. Metrolinjat 1 ja 5 kulkevat poikkeuksellisesti läpi yön ja kyyti on yöllä vieläpä maksuton! Metrot eivät kuitenkaan pysähdy ihan kaikilla asemilla, joten yksityiskohdat kannattaa tarkistaa RATP:n sivuilta

Itse kasvavan väkijoukkoallergiani vuoksi taidan jättää nämä pippalot väliin, mutta ken ilmiöstä on innostunut, voi tarkistaa tarkemman ohjelman karttoineen ranskaksi täältä.
Jälkiruoaksi vielä makea (hekoheh mikä mainio adjektiivivalinta!) vinkki huomiselle Pariisiin ja pariin muuhunkin ranskalaiskaupunkiin. Union Nationale des Petits Plaisirs järjestää huomenna perjantaina 4.10. tempauksen, jossa jaetaan karkkia ilmaiseksi! Tempauksen takana on makeisalan ammattiliitto. Karkkia saa, kun lupautuu tekemään jonkun pienen hyvän työn lähimmäiselleen. Karkinjakaja kirjaa hyvän työn ylös ja lähettää sen saman tien sähköpostitse vastaanottajalle. Ja tadaa, hyvään työhön lupautunut saa vastapalkaksi karkkia. Tarkat karkinjakoaikataulut Pariisissa löytyvät täältä, mutta tässä muutama täky:


 • Place de la République: 10.30-11.00 / 15.00-15.30 / 17.00-17.30
 • Bastille: 10.30-11.00 / 12.00-12.30 / 18.00-18.30
 • Place Beaubourg /  Pompidou-keskus: 13.00-13.30 / 15.00-15.30 / 18.00-18.30
 • Odéonin metroasema: 12.00-12.30 / 14.00-14.30 / 15.00-15.30
 • Bercy Village: 18.00-18.30
 • Luxembourgin puiston sisäänkäynti: 13.00-13.30 / 16.00-16.30

Taas kyynikko voisi kitistä mainostempauksesta, mutta minä sanon, että tässä voittavat kaikki: ilmaisen karkin saaja, hänen lähimmäisensä ja vieläpä hänen hammaslääkärinsä.
12 kommenttia:

 1. Hyvin ollaan pinkin asian puolella.Siskollani oli rintasyöpä,serkuillani sekä isäni että äitini puolelta ja vielä muillakin sukulaisilla,joten olen riskiryhmässä.Täälläpäin eturivin kokit ja kondiittorit valmistivat pinkkejä annoksia,joiden tuotosta osa menee rintasyöpäsäätiölle,
  Ja minä valmistin pinkit piparit;D

  http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2013/10/pinkit-piparit-punajuurella-ja.html

  Ja tosiaankin win win tilanne tuo karkinjako kaikin puolin;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kuulla, että rintasyöpä on koskettanut sinua noinkin läheltä. Mutta se on tietysti hyvä, että tiedostat uhan. Minulla on sukurasitteena enemmänkin muistisairauksia ja sydän- ja verenkiertosairauksia, mikä ei tietenkään tarkoita, etten voisi koskaan syöpää saada. Hyvä siis kuunnella kehoaan. Miekkosen useampi läheinen on sairastanut rintasyöpää, yksi siihen menehtynytkin. Se on itse asiassa aikoinaan ohjannutkin hänen uravalintaansa.

   Ihania nuo pinkit piparit! Kiitos reseptistä, pistän ehdottomasti talteen. :)

   Poista
 2. Söpö tuo kynsilakan väri. Päädyin kurkkimaan niitä muiden kaupunkien pinkiksi valaistuja rakennuksia, tosi hienoja. Argentiinassa liputetaan asian puolesta kai ympärivuoden kun paikallinen Valkoinen Talo on Pinkki Talo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti heti googlata tuo Argentiinan Pink House, ihana! Ehkä siellä tosiaan ollaan astetta syvemmällä rintasyöpätietoisuudessa. ;D

   Poista
 3. Tosi hyvä juttu. Kynsilakka merkkini on Essie ja ostampa tuon kokoelmaan vaikka vain hyväntekeväisyyden takia. Olkoon summa pieni mutta pisarasta se merikin alkaa....alkuviikosta olin vuositarkastuksessa ja varmuuden vuoksi on lähete mammografiaan joka ei olekaan mitään ihan halpaa täällä maassa.-Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä mammografiaan! Hyvä että menet, vaikka hintaa onkin. Essiellä on näköjään kaksi kampanjalakkaa tänä syksynä, tuo vaaleampi Pink About It ja hieman tummempi Pink Works. Toivottavasti löydät jomman kumman. :)

   Poista
 4. Onneksi en ole kyynikko, sillä minusta ihan jokainen hyvään asiaan lahjoitettu sentti on tärkeä. :) Täytyykin kurkata, löytyisikö tuota Essietä täältä. Jos ei muuta niin ainakin meinasin katsastaa Matthew Williamson for Lindex-malliston vaaleanpunaisen rannekorun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, minusta tuo on hauska tapa pitää asiaa mielissä, lahjoittaa vähän hyvään tarkoitukseen ja kaupan päälle vielä hemmotella hiukan itseään. :) Ei sitä aina tarvitse olla niin kyyninen! Kun nyt tälle linjalle lähdettiin, niin Marie Clairessa oli enemmänkin vaihtoehtoja rintasyöpävastaisshoppailuun: tässä Marie Clairen ja Iron yhteistuotantoa oleva paita ja tässä muita kampanjaan osallistuvia merkkejä.

   Poista
 5. Hei vau, kiitti karkkivinkistä, näemmä niitä jaellaan täällä meilläkin! Täytynee käydä katsomassa mitä siellä oikeesti tapahtuu. Jospa samalla kävisin ostamassa tuon kynsilakankin, tai jotain muuta päivän teemaan sopivaa...ja hei, aivan selkeä sävyero noissa lakoissa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, hyvää karkkipäivää! ;) Ja siis todellaKIN ihan eri väri! :D ...Vaikka vähän piti munkin tarkemmin hakea eroa, kun miekkonen ihmetteli, että miksi ostan toisen pullon samaa väriä, kun entinenkään ei ole vielä puolessa välissä. ;)

   Poista
 6. Pienistä puroista tulee iso virta :) Tämä on tärkeä asia! nimim. riskiryhmään kuuluva.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.