Museot, taidenäyttelyt ja muut nähtävyydet

Pariisissa on huisi museotarjonta, mutta jonot saattavat viedä varautumattomalta järjen ja terveyden. Iloinen leirimieli kannattaa siis varata mukaan, varsinkin jos suuntaat ilmaispäivänä suosituimmille museoille.

Louvre on museo, jossa on tietysti kerran vierailtava. (Tosin se on myös museo, jota ei jättimäisen koon vuoksi kerralla oikein pysty kiertämään.) Mutta jos aikaa on rajallisesti, ja taide kiinnostaa ihan oikeasti, eikä ole tarkoitus vain näpätä sitä pakollista kuvaa Mona Lisasta tuhannen muun turistin niskan takaa, niin suosittelen vierailemaan jossain muussa museossa. Kuvataiteista kiinnostuneelle varma klassikko on Orsayn museo, jossa pääsee ihastelemaan myös upeaa vanhaa asemarakennusta, mutta kannattaa pitää silmällä myös pienempien museoiden ja gallerioiden tarjontaa. Kannattaa myös tarkistaa, voiko haluttuun museoon hankkia lippuja etukäteen. Yleensä se kannattaa, varsinkin jos kyseisen näyttelyn mainoksia näkyy pitkin kaupunkia.

Ilmaisia sisäänpääsyjä Pariisin museoihin (listan museoista näet klikkaamalla kyseistä kohtaa)
- Ilmaisia kaikille, joka päivä, ympäri vuoden.
- Ilmaisia kuukauden 1. sunnuntaina, ympäri vuoden
- Ilmaisia kuukauden 1. sunnuntaina talvikaudella (1.11. - 31.3.)
- Ilmaisia iltavierailuilla
- Ilmaisia alle 26-vuotiaille EU-kansalaisilleTässä blogissa vierailtuja museoita ja näyttelyitä. (Lista elää ja täydentyy.)

- Cité de la Mode et du Design (Parisiennes en été -näyttely) - Kompleksi, joka käsittää mm. gallerioita, putiikkeja, ravintoloita ja muotialan oppilaitoksen.
Fondation Cartier (Ron Mueck -näyttely) - Nykytaiteen näyttelyihin keskittynyt säätiö 14. kaupunginosassa.
- Grand Palais - Vaihtuvia näyttelyjä laidasta laitaan upeassa art nouveau -rakennuksessa Champs Élysées'n tuntumassa (Les Bohèmes -näyttely; Helmut Newton -näyttely)
Musée Cognacq-Jay - 1700-luvun taiteeseen keskittynyt museo 3. kaupunginosassa
- Musée d'art moderne de la ville de Paris (Keith Haring -näyttely) - Pariisin kaupungin modernin taiteen museo 16. kaupunginosassa
Musée de Cluny - Keskiaikamuseo 5. kaupunginosassa (Latinalaiskortteli)
- Musée des Arts Forains - Kiehtova tivolimuseo 13. kaupunginosassa
Musée Guimet - Aasialaisen taiteen museo 16. kaupunginosassa
Musée du Luxembourg - Taidemuseo Luxembourgin puistossa
Orsayn museo (Musée d'Orsay) - Taidemuseo 7. kaupunginosassa
Pompidou-keskus - Nykytaiteen museo 4. kaupunginosassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.