perjantai 25. lokakuuta 2013

Torni 13

Silläkin uhalla, että toistan itseäni, niin kiroanpa taas Pariisin jonoja. 

Tällä hetkellä pariisilaiset jonottavat innolla jopa purkutuomion saaneeseen taloon. Jonot kyseiseen pytinkiin ovat venyneet jopa kuusituntisiksi.

Kyseessä on sellainen ruma neuvostohenkinen tornitalopläjäys, joka sietääkin purkaa jo ihan pelkän rumuutensa vuoksi.

Paitsi että kyseiseen taloon on tehty määräaikainen, kuukauden kestävä katutaidenäyttely. 100 valikoitua katutaiteilijaa eri maista on luonut taloon taidettaan, joka katoaa ikiajoiksi tämän kuun lopussa. Taide-elämys kattaa 4500 neliötä, 9 kerrosta ja 35 huoneistoa.
Koko kuukauden olen yrittänyt vierailua ohjelmistooni ympätä, mutta nyt alkaa näyttää vakavasti siltä, ettei ikä, aika tai terveys riitä jonotteluun, oli taide-elämys sen päässä millainen hyvänsä. Siksi ajattelin jakaa vinkin blogissa, sikäli mikäli lukijoiden joukkoon on osunut joku sellainen, joka ei tästä tilaisuudesta vielä tiedä, ja sattuu osumaan Pariisiin ennen kuun loppua.

Sisäänpääsy on ilmainen, eikä sisätiloissakaan kuulemma kaupata mitään. Jonotuksen jälkeen tungoksen pitäisi sisätiloissa olla maltillinen, sillä ihmisiä päästetään sisään rajoitetuissa ryhmissä.La Tour 13
5, rue Fulton
Avoinna yleisölle joka päivä paitsi maanantaisin klo 10 - 20 lokakuun loppuun asti.
Metro: Quai de la Gare

8 kommenttia:

 1. Kiva idea lopettaa tuolla tavoin talon tarina,vaikka sääli että ne kaikki työt sitten häviävät samalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava idea kyllä! Sääli tosiaan, että taide katoaa rakennuksen myötä, mutta tavallaan se katoavaisuus taitaa olla osa tätä taideteosta. Eikös katutaide yleensäkin ole katoavaista? Se kestää, kunnes joku maalaa sen päälle tai koko seinä kaadetaan.

   Poista
 2. Onpa mielenkiintoinen idea tehdä tavallaan kokonaisesta isosta talosta taideteos. Entä jos joku ryhmä alkaakin vastustaa talon purkamista taiteellisiin arvoihin vedoten? ;)
  Jos olisin Pariisissa (ja jos olisi aikaa jonottaa), haluaisin ehdottomasti käydä katsomassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, enpä ihmettelisi, vaikka joku täällä intoontuisi barrikadeille taiteen puolesta. Se olis ainakin hyvin ranskalaista. ;) En kyllä ihmettele, että jonoja riittää, minuakin tuo olisi kovasti kiinnostanut. :/

   Poista
 3. Wautsi miten hieno idea ja upeita kuvia paikan päältä. Sääli, ettei just nyt ole Pariisin matkaa varattu alkuviikolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onneksi taloa pääsee ihastelemaan edes kuvien kautta!

   Poista
 4. Ah - kuullostaa todella niin pariisilaiselta kuin voin kuvitella! Olisi todella mielenkiintoista päästä katsomaan paikan päälle, mutta seuraava city-reissu on varmaankin vasta lopputalvesta - alkukeväästä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisivat kyllä saaneet pitää näyttelyä yllä edes vähän kuukautta pidempään, jospa ne jonotkin olisivat sitten olleet edes hieman maltillisempia... Mutta idea on minusta loistava, tätä voitaisiin ehkä soveltaa muuallakin!

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.