maanantai 28. lokakuuta 2013

Fransujen Fantasiat eli Ken on heistä kaikkein kaunein?

Makuasioita ja stereotypioitahan nämä, mutta minusta ranskalaiset ovat kyllä noin ulkonäöllisesti yksi maailman viehättävimmistä kansakunnista. Niin miehet kuin naisetkin. Siksi oli mielenkiintoista lueskella Opinion Matters -instituutilla teetettyä kyselytutkimusta, jossa mitattiin, keitä ranskalaisia ranskalaiset itse pitävät kaikkein vetävimpänä.

Oli hauska huomata, että parikymppiset silikonibimbot tai muskelimiehet eivät ranskalaisten fantasioissa juuri juhli, heihin puree näköjään pikemminkin nelikymppisten elämäkokemuksen myötä hankittu charmi.

Naiset:


5. Vanessa Paradis

No totta kai ihana nelikymppinen Vanessa kuuluu tälle listalle hammasrakoineen, hentoisine vartaloineen ja hunajaisine äänineen. Johnny Depp on kyllä ääliöiden ääliö.


Vanessa Paradis vuonna 2010. Kuva: Baptiste Roussel

5. Karine Le Marchand

Vanessan kanssa jaetulle vitossijalle nousi burundilais-ranskalaiseen perheeseen 45 vuotta sitten syntynyt Karine. Hän aloitti uransa mallina, mutta on viime vuodet toiminut tv-juontajana. Viime vuosina Karinea on työllistänyt erityisesti paikallinen versio Maajussille morsian -tosi-tv-sarjasta, jonka promokuvissa hän alla virnistelee.

Karine Le Marchand

4. Carole Bouquet

Ikinuori 56-vuotias Bouquet pyörii yhä ranskalaisten päiväunissa. Jännää kyllä, ketjussa polttanu Bouquet näytti minusta jo parikymppisenä Bond-tyttönä 1970-luvulla vähintään vuosikymmentä vanhemmalta. Minusta tämä on aika yleinen ilmiö ranskattarilla: nuorena he eivät ole välttämättä erityisen viehättäviä, mutta heidän charminsa jalostuu vuosikymmenten saatossa kuin vuosikertaviinillä konsanaan.

Carole Bouquet vuonna 2012. Kuva: Frantogian

3. Marion Cotillard

38-vuotias Cotillard taitaa olla kansainväliselle elokuvayleisölle tutuin Inceptionista ja erityisesti Pariisin varpunen -elokuvasta, jossa hän näytteli Edith Piafia Oscarin arvoisesti. Cotillard on kyllä karismaattinen ja vaikuttava, mutta minusta hän on syystä tai toisesta pikemminkin pelottava kuin ihana.

Marion Cotillard vuonna 2010. Kuva: Ninha Morandini

2. Jenifer Bartoli 

Star Academy -tosi-tv-laulukisasta kuuluisuuteen ponnistanut ja sittemmin mm. Ranskan The Voicea tuomaroinut Jenifer on kohta 31-vuotias laulajatar ja minusta ehkä listauksen klassisesti kaunein neitonen. Tosin minusta hän oli viehättävämpi ennen sitä mystistä ilmiötä, joka mm. hänen nenälleen tapahtui. Jenifer itse kieltää tiukasti olleensa kauneusleikkauksissa, mutta kukin voi arvioida kuvia esim. täältä

Jenifer vuonna 2013. Kuva: G. Garitan

1. Sophie Marceau

Voilà, ranskalaisten päiväunien kohde numero yksi on 46-vuotias näyttelijätär Sophie Marceau, jonka vilahti 1990-luvulla mm. Bond-tyttönä ja Braveheart-elokuvassa. Sophien vuosikymmeniä jatkunut suosio ei tunnu laantuvan. Kuten joku saattaa muistaa, hänet valittiin myös hiljattain 3. suosituimmaksi ranskalaiseksi.

Sophie Marceau vuonna 2007. Kuva: Andrey LuninMiehet:


5. Gad Elmaleh

Elmaleh on 42-vuotias marokkolaissyntyinen koomikko, joka Marceaun tavoin pärjäsi hyvin suosituinta ranskalaista äänestettäessä. Liekö Elmalehin salaisuutena terävä huumorintaju vai pistävänsiniset silmät, mutta ainakin hänen vetovoimansa on riittänyt Monacon Charlotte Casiraghin lapsen isäksi asti.

Gad Elmaleh vuonna 2011. Kuva: Grégory Bellemont


4. Vincent Cassel

46-vuotias näyttelijä Vincent Cassel ei sinisistä silmistään huolimatta ole kyllä minusta millään tapaa komea, pikemminkin rujo. Vetovoimainen hän kyllä on, eipä eräs maailman kauneimmista naisista olisi kai muuten hänen kanssaan naimisiin mennyt ja lapsia hankkinut.

Vincent Cassel vuonna 2010. Kuva: Rochus Wolff


3. Tony Parker

Pitkille monimiljönääriurheilijoille riittää varmasti ottajia. Esim. Tony Parker kelpasi Eva Longorialle, kunnes jäi kiinni vehkeilystä muiden naisten kanssa Evan siron selän takana. Ranskassa kasvanut Parker on muuten syntynyt Belgiassa hollantilaiselle äidille ja amerikkalaiselle isälle, joten en nyt tiedä, edustaako hän varsinaisesti ranskalaista mieskauneutta.

Tony Parker vuonna 2010 silloisen vaimonsa Eva Longorian kanssa. Kuva: LGEPR


2. Jean Dujardin

41-vuotias Jean Dujardin nyt on ainakin klassisen komea mies, että sikäli ymmärrettävä valinta tälle listalle. Tosin olen jotenkin saanut hänestä julkisuudessa niin harmittoman hömelön vaikutelman, ettei hän kyllä ainakaan omiin päiväuniini mahtuisi. Varsinkaan, kun Dujardiniä on ylipäänsä mahdoton kuvitella ilman hänen pellavapäistä vaimoaan, Alexandra Lamya, joka tuntuu olevan aina siellä missä miehensäkin.powered by Fotopedia1. Guillaume Canet

Miesten ykkökseksi kipusi naisten kolmosen elämänkumppani, nelikymppinen Guillaume Canet. Eikä kyllä paha valinta millään muotoa. Jos Canet'n ja Cotillardin yhteiskemia kiinnostaa, kannattaa katsoa hieman erilainen rakkauselokuva, Rakasta jos uskallat (Jeux d'enfants). Elokuvan filmauksen aikoihin Canet tosin oli yhä naimisissa Diane Krugerin kanssa.

Guillaume Canet vuonna 2010. Kuva: Yann Caradec


Koska ranskalaiset ovat osittain väärässä ja minä täysin oikeassa, kerron teille, keitä kaikkia listalta minusta ehdottomasti puuttuu:

1. Huippumalli ja näyttelijätär Laetitia Casta, joka on toiminut mallina myös Ranskan symbolille Mariannelle

2. Leïla Bekhti, lähes kolmekymppinen, ihanan mustasilmäinen näyttelijätär, joka on syntynyt Pariisin esikaupunkialueella algerialaistaustaisille vanhemmille.

3. Améliesta tuttu Audrey Tautou, joka ei taida esittelyjä kaivata. Syystä tai toisesta Audrey ei muuten tunnu olevan erityisen suosittu tai rakastettu näyttelijätär Ranskassa (katso kommentteja hänestä ranskaksi esim. täällä).

4. Eva Green, kolmekymppinen ruotsalaisen hammaslääkärin ja ranskalaisen näyttelijätär-kirjailijattaren tytär, joka on minusta valkokankaalla yhtä pelottava kuin Marion Cotillard, mutta sen lisäksi vielä hurmaava.

5. Delphine Wespiser, vuoden 2012 Miss Ranska. Koska kyllähän tälle listalle piti joku parikymppinenkin saada. Ja Wespiser nyt on vaan piirteiltään klassisen kaunis.

Kunniamaininta: Hengästyttävän kaunis näyttelijätär Mélanie Laurent (jonka katse tosin on melkein yhtä pelottava kuin Eva Greenilla ja Marion Cotillardilla).
Syystä tai toisesta miesten listaa olikin huomattavasti vaikeampi laatia, mutta yritetään nyt, tasa-arvon nimissä...

1. Kolmekymppinen näyttelijä Cyril Descours on kaunis mies, jos siis sellaisesta herkän runollisesta miestyypistä pitää.

2. Lyonin jalkapallojoukkueessa pelaava Yoann Gourcuff on ainoa hyvä syy seurata ranskalaista potkupalloa. Tai potkupalloa ylipäänsä. Piste.

3. Melkein nelikymppinen Raphaël Haroche taitaa olla liiankin kaunis mies, jotta voisi olla vakavasti otettava laulaja tai lauluntekijä.

4. Uimari Camille Lacourt ei edusta omaa miesmakuani sitten ollenkaan, mutta onhan hän nyt ulkonäöltään kiistatta klassisen komea mies.

5. Klassisen komean ulkonäön lisäksi Harry Roselmack pääsee listalle rauhallisen karismaattisen olemuksensa ansiosta. Nelikymppinen Roselmack on toimittaja ja uutisankkuri.

Kunniamaininnat: Paikallisesta Top Chef -kisasta julkkiksiksi nousseet Norbert Tarayre & Jean Imbert ovat symppiksiä ja osaavat sitä paitsi laittaa ruokaa. Mitäpä muuta voisi tyttö toivoa?


Entäs siellä ruudun takana? Miltä oma listasi näyttäisi? Vai ovatko ranskalaiset sinun makuusi turhan rujoa kansaa?

---

Lähteitä: RTL, People Premier ja Pure people.

30 kommenttia:

 1. Kyllä Patricia Kaasin lavatyöskentely on minusta sangen elähdyttävää.
  sinun listasi oli muuten tilastollisesti ikärajoittunut. Ellei jopa ikävajakki? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Kaasin Patricialla on kieltämättä elähdyttävää karismaa, sitä ei käy kieltämän. Ja nyt kun sanot, niin näköjään itse haarukoin omalle listalleni ikäisiäni (krhm, muutaman vuoden säteellä), vaikka justiinsa kehaisin kyselyyn osallistuneita ranskiksia päinvastaisesta.

   Poista
 2. Siis miten niin Vincent Cassel ei ole komea?? Ihastuin tyyppiin aivan kybällä reilu kymmenen vuotta sitten Purppuravirrat nähdessäni! Rujo joo, mutta rujolla tavalla komea!

  Muista listalla olijoista en sitten oikein osaakaan sanoa. En kuvailisi keskivertoranskalaismiestä rujoksi vaan pikemminkin vähän liian limaiseksi omaan makuuni - taitaa olla ne ainaiset poskisuudelmat jotka vieläkin vähän epäilyttävät. Naisista en osaa sanoa mitään senkään vertaa, paitsi että Audrey Tautou on supersöpö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, kyllähän Casselilla karismaa piisaa. Kuten kirjoitin, muuten ei olisi onnistunut Belluccin kaato. ;) Ja vähemmällä karismalla olisi varmasti jäänyt helposti Jean Renon varjoon Purppuravirroissa. Listauksen ideana oli kertoa ketkä ranskalaiset esiintyvät ranskalaisten päiväunissa, ei listata ihan vain näöltään mitään tiettyä ideaalia vastaavia, joten sikälikin Cassel sopii varmasti listalle kuin nakutettu.

   Minusta ranskikset eivät ole mitenkään limaisia. Tai ehkä se limaisuusaste kohoaa kohti etelää mentäessä, mutta näin Pariisin korkeudellakin ollaan aika jäyhiä. Poskisuudelmat ja pieni flirtti ovat minusta vaan virkistäviä ilmiöitä. Mutta nää lienevät tosiaan tottumiskysymyksiä. :)

   Poista
 3. Mielenkiintoinen listaus ja on kyllä hyviä ja kauniita listalaisia. Mukava kuulla että muovisuutta ei ainakaan tässä listauksessa arvosteta :) Ja niinpä; Depp on kyllä tyhmä! Mikälie vanhuuden villitys/viiraus iskenyt.... :S
  Eeei Cotillard ole pelottava, vaan suloinen ^^ Tykkäsin hänestä paitsi noissa mainitsemissasi leffoissa myös Midnight in Parisissa.
  Nuo listausten ranskalaismiehet jäivät itselleni tuntemattomammiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla Deppin pisteet tosiaan karisivat siinä vaiheessa, kun jätti Vanessan ja lapsensa jonkun tavisbimbon vuoksi. Ikäkriisiä näköjään pukkaa tosiaan paremmissakin piireissä. Mutta Deppiä ei sen koommin ole kyllä näkynyt meikäläisen päiväunissa. :P

   Poista
 4. Toivottavasti miehesi ei ole näköispatsas joistakin yllämainitun listan henkilöistä, sillä minä en pitänyt heistä ketään komeana. Jos tuo oli ranskalaisen miehen poikkileikkaus, niin voi voi. Sinun listasi henkilö, joka ei ollenkaan vastannut miesmakuasi, oli minusta näistä ainoa, jota sanoisin komeaksi. Mutta hei, makuasioistahan ei voi kiistellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no miekkonenhan on tietysti paaaaljon komeampi kuin kukaan näistä. ;) Jos johonkin ranskalaisjulkkikseen pitäisi verrata, niin sanoisin Julian Bugier. Paitsi näyttää vähemmän sliipatulta ekonominplantulta ja enemmän huolettomalta pitkänmatkanjuoksijanörtiltä. ;)

   Makunsa tosiaan kullakin. :D

   Poista
  2. Ja nyt kun eilen satuin Juliania iltauutisissa "sillä silmällä" katselemaan, niin oli pakko tulla tarkentamaan, ettei miekkosen kulmakarvat ole yhtä vaikuttavat, onneksi. Julianillahan on melkein ns. unibrow. D:

   Kysyin muuten miekkoselta, onko Julian hänestä komea. Hän kysyi, olenko noin muuten voinut huonosti viime aikoina. ;D En sitten tullut maininneeksi, että vertasin heitä kahta blogissani. ;D

   Poista
 5. Ihana postaus! Olipa jotenkin virkistävää tajuta, että totta tosiaan; ranskalaiset sittenkin arvostavat aitoutta, charmia ja elettyä elämää Hollywoodmaista muovisuutta enemmän! Lisää tällaisia postauksia, unohdetaan ne iänikuiset silikonibeibet ja sikspäkkimiehet :D Mä taidan vielä jossain vaiheessa muokata tätä ideaa ja kirjoittaa vastaavaa korealaisista ihanteista (mutta tällä hetkellä en valitettavasti vielä tunne paikallista julkkisskeneä niin paljoa, että osaisin nimetä omia suosikkeja. Sitäpaitsi kaikki näyttää täällä kuitenkin ihan samalta... )

  Ja L. Casta on kyllä kiistatta upea nainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun siis piti sanomani että "lisää tällaisia LISTAUKSIA", ei postauksia :) Vaikka siis toki lisää näitä postauksiakin saa tulla :D

   Poista
  2. Siis listauspostauksia? :D

   Minustakin lista oli tosi virkistävä. Hollywoodilaisessa mallissa kaikkia yritetään pungeta samasta muotista vaikka sitten kauneusleikkausten voimalla, mutta lopputulos on yleensä lähinnä tylsä. Pienet "virheet" yleensä tekevät sen kauneuden kiinnostavammaksi. Kuten Laetitia Castan omituiset etuhampaat. :)

   Tee ihmeessä joskus postaus korealaisista ihanteista! Tosin minustakin siellä kaikki näyttävät kovin samalta (anteeksi nyt, jos tämä oli jotenkin rasistista..;)), varsinkin jos kuvatkin yritetään vielä muokata samannäköisiksi, kuten joskus kirjoitit. :D

   Poista
 6. Hyvä lista! Olisin lisännyt tuonne naisten listaan vielä Melanie Laurentinkin,nätti ja lahjakas nainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mélanie Laurentin sijoitin kunniamaininta-kohtaan omalle listalleni. Lähinnä siksi, että hän tuli kuudentena mieleen, enkä osannut tiputtaa ketään muuta viidestä listalta pois. ;)

   Poista
  2. Ai niinhän se olikin....Hups

   Poista
  3. Ei mitään, en tiedä miksi tulin häntä vasta kuudentena ajatelleeksi. ;)

   Poista
 7. Marceau on 46-vuotias ja Elmaleh saa lapsen Casiraghin kanssa, whaaat?!? Onpa hyvä, että tulee edes tämän blogin kautta seurattua Euroopan kuumimmat julkkisjuorut :P Tykkään ranskalaisesta monipuolisesta ja särmikkäästäkin nais- ja mieskauneudesta. Toivottavasti he pitävät (semi)luonnollisen tyylinsä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, ja mä en edes ole kovin kaksinen julkkisjuoruissa. Casiraghin ja Elmalehin pariutumisesta sain kuulla vasta hiljattain, kun minulle siitä tämän blogin puitteissa vinkattiin, ja esim. Parkerin ja Longorian erosta kuulin noin pari vuotta myöhässä. :D

   Poista
 8. Hauska listaus! Äänestäisin Vanessa Paradista ja Laetitia Castaa. Ranskalaiskomistukset ovat minullekin tuntemattomia, joten niistä en sano mitään, eikun Jean Dujardin on ookoo ;) Ranskalaisnaisten huoleton tyylikkyys ja miesten charmanttisuus tehoaa aina vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jean Dujardin on kyllä ihan ookoo. :) Tykkään varsinkin hänen kilteistä silmistään. :) Luulenpa, ettei ranskalaisten vetovoima tosiaan ole pelkässä fysiikassa, vaan mukana on isosti tyylitajua ja pilkettä silmäkulmassa.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Eikö olekin? ;) Löytyykö sulta omaa ranskalaissuosikkia? :)

   Poista
 10. Okei, tässä mennään:

  Naiset:

  1. Julie Delpy. Olen aikuisiälläni ainoastaan kerran rakastunut kuolettavasti julkisuuden mediahenkilöön. Enkä ole vieläkään tuosta toipunut.

  2. Géraldine Muhlmann. Ihmettelin miten tuommoinen parikymppinen missukka voi olla noin järkyttävän briljantti haastattelija. Wikipediasta sitten selvisi että kyseessä oli 38-vuotias Sorbonnen vieraileva filosofian professori. No joo. Niin tyypillinen ranskalainen ilmiö…

  3. Julie Andrieu. Ruokaohjelmien tekijöiden ei ole pakko olla äänekkäitä päällekäyviä idiootteja. He voivat joskus olla myös henkeviä, lämminsydämisiä älykkäitä ja syvällisiä tarkkailijoita. Ja myös hiton nättejä.

  4. Audrey Fleurot. Punatukka oli "Intouchables"sakin kiva, mutta minä ihastuin häneen jo "Kaamelotissa". Ja "Engrenages"ssa hän on magistraalinen kuten fransmannit sanoo.

  5. Samia Ghali. Poliittinen kissaeläin Marseillesta. Varmasti täysin turmeltunut tapaus, mutta minä en välitä siitä mitään ja heti häntä äänestäisin epäröimättä joka vaalissa jos vain kuulisin hänen hunajaisen äänensä ja näkisin paahdetut mantelisilmänsä ja tuntisin ihollani tuon yötä mustemman hiuksistonsa. Rrrrrrrrauhhhhh!!!!!!

  Huomaan minäkin tehneeni tässä karkeaa epäoikeudenmukaisuutta tuolle niin usein sorretulle yhteisölle; parikymppisille naisille. Sori.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi parikymppisiä naisparkoja, kun heidät nyt vallan näin unohdetaan. :( Ehkä he voivat lohduttautua ajatuksella, että parhaat vuodet ovat vasta edessäpäin. Ainakin, jos ovat ranskalaisia. ;)

   Mielenkiintoinen lista, eikä näissäkään neitosissa mitään vikaa ole. Kohdassa 3 olen aistivinani pienen piikin kohti paria mieslistani kunniamaininnan saanutta ihanaista mieskokkia kohtaan, mutta ehkä se on vain väärinkäsitystä. ;) Tuo Samia piti googlata, kun en häntä nimeltä tunnistanut, ja google tarjosi avuliaasti hakusanoja "Samia Ghali hot" ja "Samia Ghali legs". Hmmm...

   Hei, sulta jäi muuten kokonaan uupumaan lista vetävimmistä ranskalaismiehistä. Kuinkas nyt näin...?! ;D

   Poista
 11. Yhtäkkiä mieleen tulee naisista laulaja Shy'm ja miehistä jalkapalloilijat Zinedine Zidane ja Djibril Cisse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shy'm on kyllä kaunis. Minusta hän muistuttaa kovasti Karine Le Marchandia, vaikka onkin parikymmentä vuotta nuorempi. Ulkonäöltä voisi olla pikkusisko, ikänsä puolesta tytärkin. :) Zinedine Zidane ja Djibril Cissé ovat kyllä raamikkaita ja karismaattisia miekkosia kumpainenkin. Ehkä hieman liian "pahan pojan" oloisia meikän makuun, mutta se on sitten taas makuasia. ;)

   Poista
 12. Miehistä puuttuu ainakin Pierre Arditi, Guy Marchand ja Richard Berry.

  Mainituista naisista Carole Bouquet on ehdottomasti "classe". Ihmettelin kovasti, ettei ranskalaisten listalla ollut kestosuosikki Claire Chazal. Samaan luokkaan liitäisin myös Marie Druckerin. Upeita naisia molemmat. Ja kuka voisikaan olla kauniimpi ja tyylikkäämpi ranskalaisen naisen malli kuin Catherine Deneuve?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Claire Chazal ja Marie Drucker ovat upeita ja ansaitsevat kyllä paikan listalla! Voisin lisätä samaan hehkeiden journalistien listaan voisi lisätä vielä Laurence Ferrarin. Ja Catherine Deneuve on kyllä klassikkojen klassikko, mitä ranskalaiseen naiskauneuteen ja tyyliin tulee.

   Poista
 13. Ranskalainen mies ei taida olla kyllä yhtään minun makuuni. Vaikuttavat jotenkin hirveän karvaisilta kaikki. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, eivät ehkä pahimpia karvakorvia maailman kansojen joukossa, mutta aika usein mukavan pörröisiä. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.