keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Paris plage - Voie Georges Pompidou

Auringolla ja lämmöllä ei ole tänä kesänä Pariisissa(kaan) pahemmin juhlittu, joten heti kun lämpö nousee hellelukemiin, pitää tietysti päästä rannalle.


Jäin metrosta Hôtel de Villellä. Aukiolla kaupungintalon edustalla on 5-vuotissynttäreitä juhlivalle Vélib-kaupunkipyörälle omistettu koju.

Hôtel de Villen aukiolta astelen suoraan alas Seinelle.

Ja kas, siellähän se hiekkaranta jo pilkottaakin.

En laskeutunut heti alas, vaan kuljin korkeammalla sijaitsevaa, Seinen rannan kirjakauppiaiden täyttämää Quai de Guesvresiä, jolta näki hyvin alla kukevalle Voie Georges Pompidoulle.

Tavallisesti Voie Georges Pompidoulla näkee auringonottajien sijaan autoja.


Urbaania rantaelämää


Uintimahdollisuudet ovat heikonlaiset, mutta aina voi vilvoitella suihkussa...


Ranskassa kun ollaan, niin petankkia pitää päästä pelaamaan.


Noin 800 metrin pituinen Paris Plage -rantakaistale ulottuu Seinen rannalla Hôtel de Villeltä pont Neuf -sillalle. Paluumatkan kävelin Voie Georges Pompidoun tasolla.
Rannan tasolle päästyäni koin myös valaistuksen: näin creepyltä minäkin näytin rantaa kuvatessani. Paris Plagella tuntee olevansa varsinainen näyttelyesine, sillä rantakaistaletta reunustavat sillat ja tiet ovat täynnä tuijottajia ja kuvaajia. Enpä usko ihan heti eksyväni tuonne bikineissä.
Siltojen alla on mukavan viileää.

Rantaelämään kuuluu myös onkiminen. Ilmeisesti.


"Mamaaan ! Je VEUX une glace !!"


Huomaa aurinkovarjojen kuosi...

Ympyrä sulkeutui ja minä palasin Hôtel de Villelle. Ruukkupalmujen kanssa olo oli kuin ulkomailla!

Miami Vice! 

Hôtel de Villen vesipiste

Kesäkahvila Hôtel de Villellä

Kuubalainen tunnelma?

Voie Georges Pompidoun rantakaistaleella on auringonoton lisäksi myös erityyppistä ohjelmaa taijista tanssiin. Voie Georges Pompidoun lisäksi rantatunnelmasta voi nauttia Bassin de la Villetten Paris Plage -osiossa, joka sijaitsee 19. kaupunginosassa, Buttes-Chaumont'n puiston tuntumassa. Bassin de la Villetten erikoisuuksiin kuuluu mm. Le Mölkky.

Lisätietoja:2 kommenttia:

  1. Hehee, tuo Pariisin beach on täällä ollut aika usein uutisissa, ja sen jälkeen kuuluu tietenkin naureskella, että 'onneksi emme asu Euroopassa, katsokaa nyt tuotakin!'. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voin kuvitella, että pariisilaisten rantaelämä hieman repeilyttää Australiassa, kun se jo tämmöisen (sisä)maakravunkin silmiin on aika omituista... :D

      Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.