torstai 26. heinäkuuta 2012

Keskimääräistä vaikeampi kolmenkympin kriisi

En oikein tiedä kuvaako seuraava tarina ranskalaista huumorintajua, ranskalaisia miehiä vai ainoastaan vaikeaa ikäkriisiä. Lukija sen päättäköön. 

Tuttava kertoi nimittäin juuri Lyonin seudulla asuvasta kolmekymppisestä insinööriveljestään, joka lähti päivänä muutamana tupakkaa ostamaan. Viikkoa myöhemmin veli otti yhteyttä omaan veljeensä - siis tuttavaani - ja pyysi kertomaan avovaimolle, että hän oli nyt kovasti irtioton tarpeessa ja siksi tupakanhaku oli venynyt. Irtiotto oli tarkoitus suorittaa kävelemällä pyhiinvaelluspatikointi Santiago de Compostelaan. Aikaa tähän menisi arviolta kuusi kuukautta.

Pari viikkoa sitten tämä puolen vuoden rupeama oli takana. Veli ei kuitenkaan kokenut paluuta lentäen tai junalla oikeaksi. Se olisi ollut aivan liian nopeaa ja tehokasta. Sen sijaan hän ilmoitti palaavansa liftaten. Aikaa tähän kului puolitoista viikkoa. 

Viimeiset kuulumiset tuttavani sai veljestään muutama päivä sitten. Suunnitelmissa oli palata kotiin avovaimon luo. Avovaimon, jolle tupakkaostosreissun venähtäminen puolen vuoden koukaukseksi Espanjan puolelle ei ilmeisesti ollut vielä ns. deal breaker. Veli ei ollut kuulemma edes huolissaan suhteensa puolesta.

"Mulla on avovaimolle sitä paitsi lahja! Äänitin itse Tiputanssin 24:llä eri kielellä!"

Tuttavani ei ole kuullut veljestään tämän jälkeen.


8 kommenttia:

 1. En usko, että monella riittäisi huumorintaju siipan/avokin puolen vuoden katoamis-issensäetsimisretkeilyyn, mutta nostan sulkahattua avolle, joka yskän ymmärtää. Toivotaan, että tuo retkeilijä löysi etsimänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano. Joko vaimo oli poikkeuksellisen ymmärtäväinen/rakastava, tai sitten odotti siippansa paluuta nirhatakseen tämän omin käsin! :D

   Poista
 2. Aivan mah-ta-va tarina! Sait tällä yhden lukijan lisää blogillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiennyt itkeäkö vai nauraa kun kuuntelin tuota tarinaa. :D Olisi mielenkiintoista tietää, mistä tuo Tiputanssikin mahtoi nousta...?

   Tervetuloa lukijaksi! :) Kävin heti vilkaisemassa omaa blogiasi ja lisäsin samoin tein omalle lukulistalleni, vaikuttaa tosi kiinnostavalta!

   Poista
 3. Haha! Onpa ymmartavainen vaimo. Meilla olisi kamat lentaneet pihalle jo parin paivan jalkeen. :) Mulla ei ole kolmenkympin kriisia ollut ollenkaan paitsi olen viime aikoina ajatellut etta josko tama itsensa etsiminen ja kaiken hyvan haaliminen elamaani jotenkin heijastaa sita. Kriisi vaan kullostaa joltakin kamalalta enka tunne oloani kamalaksi vaan painvastoin. Ihanaa viisastua joka vuosi enemman ja enemman ja asiat vaan rullaa koko ajan paremmin kaikilla osa-alueilla.

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmaan ihan inhimillistä ja terveellistäkin aina silloin tällöin harkita elämäänsä ja sen sisältöä. Eikä sen tosiaan tarvitse olla mikään kriisi, vaan sen voi nähdä ihan positiivisessakin valossa.

   Mukavaa alkavaa viikkoa sinne Isoon omppuun! :)

   Poista
 4. en ehkä kokeilisi tätä minä...voisi lukut ja muuta pientä olla uusittuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tämä on sarjassamme "Älä kokeile tätä kotona". :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.