keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Martine's - Kodikasta New Yorkia

Olipa poikkeuksellisen suloinen lounashetki! Tapasin vanhaa ystävää, joka poikkesi pikaisesti Pariisissa työmatkalla. Oli ihanaa päästä pitkästä aikaa rupattelemaan ja vaihtamaan kuulumisia. Ystävälläni olikin kivoja uutisia kerrottavanaan - eräs niistä oli se, että hän on muuttamassa hieman lähemmäs. Toivottavasti tulevaisuudessa näemme useammin.

Koska ystäväni hotelli sijaitsi 6. kaupunginosassa, lounastimme siellä. Rue du Cherche Midillä on parikin tyttömäisiin juttuhetkiin sopivaa brunssi-kahvi-lounaspaikkaa. Ensimmäinen niistä, Mamie Gâteau, oli tupaten täynnä, ja jonoakin näytti syntyneen, joten jatkoimme matkaa pari askelta eteenpäin, osoitteeseen 72, rue du Cherche Midi.


martine09
Miniterassille emme sentään tarjenneet.

Tässä osoitteessa sijaitsee hieman New York -henkeä tavoitteleva Martine's, jota on kehuttu monissa pariisilaisblogeissa ja mm. Ranskan Ellen viimesyksyisessä numerossa. Testaamaan siis!

martine08

martine07
Tarjolla myös maksuton Wi-Fi.

Henkilökunta on huippuherttaista. Asiakaskunta koostuu 20 - 30 -vuotiaista naisista - emme ole ainoita, jotka ovat tulleet tänne jutustelemaan tyttöjen kesken. Ruokalistalla on mm. suolaista porkkanakakkua, täytettyjä bageleita ja makeita kakkuja, kuten juustokakkua. Ruokalista löytyy kokonaisuudessaan täältä (loogisesti kohdasta foods and drinks).

martine01
Kasvissyöjän bagel salaatin kera näytti tältä ja maistui raikkaalta. Salaatti kastikkeineen oli jopa poikkeuksellisen hyvää, eikä uinut ranskalaistyypillisesti kitkerässä viinietikkakastikkeessa.

martine02
Ystäväni banaani-kookoskakkupala näytti vähän maisteltuna tältä. Maku oli kuulemma hyvä, banaani oli hyvin esillä, eikä kookos maistunut häiritsevästi.

martine03
Martine'sin paras puoli on kodikas tunnelma, jota on luotu kodinomaisen kerrostuneella sisustuksella, johon oli yhdistetty sekaisin uutta ja vanhaa. Pieni miinus kuitenkin upottavasta, matalasta tuolista ja suhteessa hieman korkeasta pöydästä. Mittasuhteiden vuoksi syöminen oli kaltaiselleni minimittaiselle henkilölle hieman haastavaa.
Me emme viiniin tällä lounaalla kajonneet, mutta Ranskassa kun ollaan, sitäkin olisi ollut tarjolla. Viinit Martine'siin valikoi Christophe Macra, joka on paitsi Martinen lähisukulainen (kyllä, Martine'sin omistajatar on Martine), myös Gault Millaun mukaan eräs Ranskan parhaista viinikauppiaista.

martine10

martine04
Löysin itseni taas peilistä.

martine05
Paparazziotos ystäväni punakynsistä.
Martine'sissa viihtyisi pidempäänkin, vaikkapa kirjaa lueskellen, kuten se nurkkapöydän yksinäinen tyttönen, joka välillä unohtui tuijottelemaan ajatuksissaan kadulla ohitse lipuvaa Pariisia.


martine06


Martine's
72, rue du Cherche Midi
Metro: St. Placide / Rennes / Sèvres-Babylone
Avoinna: ti-su klo 11 - 18


17 kommenttia:

  1. Voi kuinka ihanan ja viihtyisän oloinen paikka. Mielelläni unohtaisin itseni tuonne nurkkapöytään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosi kodikas, varsinainen olohuoneen jatke! :)

      Poista
  2. Minä en sitten yhtään tykkää liian matala tuoli+liian korkea pöytä -yhdistelmästä. Tulee ihan tyhmä olo, jos sieltä lattianrajasta pitää yrittää kurkkia pöydälle. Lököilysohvat ovat kyllä kivoja sellaisissa kahviloissa, joissa on tarkoitus istua pitkään ja rennosti, mutta syömiseen ne eivät sovi kyllä ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä sattuiko mulle vain huono tuuri tuolini kanssa, kaikki tuolit olivat tosiaan keskenään erilaisia, mutta kaverilla oli kuulemma hiukan sama vika. Ehkä tuo paikka sopii siksi paremmin kahvitteluun (tai vaikka brunssiin) kuin varsinaiseen (arki)lounaaseen, joka pitäisi syödä kuitenkin suhteellisen tehokkaasti.

      Poista
  3. Eipa tuo nayta edes ravintolalta. Ihan kun jonkun kotona olisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! :) Tosin valitettavasti täällä laskuttivat lopuksi. :(

      Poista
  4. Minullekin tuli ennemmin koti kuin ravintola mieleen. Ruokaa haluan syödä kunnon pöydän ääressä, mutta kahvittelu onnistuu sohvalla mukavammin rötköttäessäkin. Tosin siellä taidetaan olla niin hienoja, että ei rötkötetä:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, kenenkään en tainnut nähdä rötköttävän, mutta tuo oli kyllä niin rento paikka, etten olisi järkyttynyt - vaikka sentään melkein Saint Germain des Prés'llä oltiinkin. ;)

      Poista
  5. Suolainen porkkanakakku, oletko maistanut? Kodikas tunnelma.
    Tarja L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo suolainen porkkanakakku kiehtoi kyllä, varsinkin kun tarjoilija vielä huomautti siitä erikseen: "Porkkanakakku on sitten suolaista!". :D Mulle tuli joku outo assosiaatio porkkanalaatikosta, enkä sitten uskaltautunut.

      Poista
  6. Ihanan näköinen paikka! Täytyy tulla ennen seuraavaa Pariisin-käyntiä blogiisi ottamaan osoitteet ja vinkit ylös.

    Kuvista alkoi kiinnostaa sellainen asia, että miten olet saanut nuo "negatiivireunat" pariin kuvaan? Suoraan kamerasta vai kuvankäsittelyohjelmalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos on iloa! Vähän siinä toivossa näitä eri osoitteita tänne silloin tällöin postailenkin, että jollekin niistä olisi joskus hyötyä. Tosin eri ihmiset tykkäävät tietysti erilaisista paikoista, mutta kuitenkin. :)

      Nämä negatiivireunat tulivat PhotoScapesta. Yksinkertainen ja ilmainen käsittelyohjelma kuvilla leikkimiseen. Tosin Applen koneisiin siitä ei käsittääkseni ole saatavilla versiota.

      Poista
    2. Toki ihmisillä on erilaisia makuja, mutta musta ainakin Pariisin ravintolamaailma on niin laaja, että on helpompi lähteä valkkaamaan, kun jok on tehnyt sen esivalinnan. Kiitos myös käsittelyohjelmavinkistä. Täytyy tutustua, kun saan joskus koneen uusittua sen muinaisen kahvikatastrofin jäljiltä.

      Poista
  7. Voi miten ihanan kodikas paikka! Mun pitää varmaan alkaa tekemään jonkinlaista listaa mulle näistä paikoista, kaikkeen emme kuitenkaan ehdi yhden matkan aikana... Tosta ruokalistasta ymmärsin suurimman osan, vaikken ranskaa osaakaan. Onneksi olen kokeilunhaluinenSe suolainen porkkanakakku kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta! Nyt siis opin samalla SALE sanankin merkityksen. Automaattisesti yhdistin sen ensin alennusmyyntiin :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokalista oli kieltämättä hiukan franglishia, että sikäli tuo SALE olisi voinut olla ale eikä suolainen. Suolainen kirjoitetaan oikeasti salé, mutta isoilla kirjaimilla kirjoitettaessa lipsauttavat joskus aksentit pois. Ale on sen sijaan soldes, tärkeä sana toki tunnistaa sekin! :D

      Poista
  8. Hei Riina! Jos haluat tarttua haasteeseen, käy hakemassa blogistani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos, mielenkiintoisia kysymyksiäkin! Vaativat hieman harkintaa, mutta teen ehdottomasti. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.