sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Nokka kohti Ranskaa ja uutta vuotta

Ihanainen Suomi-loma on lopuillaan. Paljon on tullut herkuteltua ja rakkaita ihmisiäkin on nähty, vaikka kaikkia en ehtinyt taaskaan nähdä, enkä niitä nähtyjäkään tietysti riittävän kauaa.

Lentolippuja varatessani kuvittelin olevani ovela, kun varasin paluun uudenvuodenaatolle. Kaveriporukallamme on nimittäin tapana järjestää vuorovuosina aaton juhlinnat jonkun kotona niin, että kaikki maksavat osuutensa ruoista ja juomista (ja osallistuvat muutenkin mahdollisuuksien mukaan järjestelyihin). Tänä vuonna kyseiset pippalot järjestetään meillä. Kuvittelin näin viime hetkeen ajoitetulla kotiinpaluulla näppärästi välttäväni järjestelystressin ja -tohotuksen. 

Kaunis ajatus. Hentoinen epäilyksen peikko on nostanut kuitenkin karvaista päätään jossain mieleni sopukoissa aivan viime päivinä. Osataanko siellä imuroida ilman minua? Entäs menyyn kokoaminen? Eilen sitten tajusin yhtäkkiä, että meillä on vain kuuden hengen ruokapöytä, mutta illalliselle on osallistumassa 12 henkeä. Kun paljastin huomioni puhelimitse miekkoselle, tämä paljasti ongelman aikapäiviä ratkaistuksi.

"J ja J löysivät pöydän!"
"Löysivät...?"
"Kadun varrelta!"
"...?..."
"Joo, se ilmeisesti oli hylätty. Siinä läheisessä talossa oli ovi auki, mutta ei se kai sitten kuitenkaan ollut muuttokuormasta..."
"?!"
"Joo, J ja J odottelivat kymmenisen minuuttia, mutta kukaan ei sinä aikana tullut pöytää kyselemään, niin kai se sitten oli hylätty."
"Just."
"Tai no, oikeastaan ne odottivat ihan vaan minua auttamaan kantamisessa, mutta ei sitä pöytää kuitenkaan kukaan tullut kyselemään!"
"Mä toivon, että te sentään puhdistitte sen pöydän...? Meidän kissathan voivat saada jonkun kuolemantaudin teidän kadunvarren jätelöydöistä!"
"Ööööö... Mä taidan desinfioida sen...siis vielä toisen kerran, tietysti..."

Pöydänkantelun ohella pojaat ovat ehtineet niin torille kuin viinikauppaan. Sekä ruokaa että viiniä on nyt kuulemma vaikka viikoksi. Mutta eihän se määrä korvaa tietenkään laatua. Meillä on oikeasti tiedossa tosi fiinit iltamat. Pukukoodikin on: kauluspaita! Tosin uskon sen koskevan vain miehiä.Pari vinkkiä uudenvuodenaattoa Pariisissa viettäville:
- Pariisissa ei järjestetä tänä(kään) vuonna virallista ilotulitusta.
- RATP tarjoaa ilmaiset kyydit aattoyönä. Ilmaisista matkoista pääsee nauttimaan 31.12.2012 klo 17 alkaen aina seuraavan päivän puoleen päivään asti. Osa metro- ja RER-linjoista on kyseisenä yönä poikkeuksellisesti toiminnassa, samoin osa bussilinjoista kulkee poikkeuksellisesti. Lisätietoja löytyy RATP:n nettisivuilta.

 

12 kommenttia:

 1. Oikein mukavia juhlia! Hauska tuo pöydän tarina :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvää uutta vuotta sinullekin! Salaperäinen pöytä on itse asiassa melko tyylikkään patinoitunut. Tosin meille ei kyllä vakituisesti mahdu enää yhtään ylimääräistä pöytätasoa, joten juhlien jälkeen se on kyllä kierrätettävä edelleen...

   Poista
 2. Täällä on hieman samat ongelmat. Meilläkin juhlitaan illalla ainakin kahdeksan aikuisen ja neljäntoista lapsen voimin:). Pöytää ei ole haettu roskiksesta, mutta jostakin sellaisia olisi saatava lisää. Kinkun sujautin juuri uuniin. Ostin se lähtiäisiksi Prisman alesta, jotta täkäläiset suomalaisetkin saisivat joulukinkusta osansa:). Eli tänään olen aika visusti keittiössä ja komentelen väkeä siivoamaan. Vaikka he kysyvätkin ihan oikean kysymyksen: "Mitä järkeä, kaikki on kuitenkin tämän illan jälkeen ihan sekaisin."

  Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, niin totta tuo, että kämppä on kumminkin sekaisin juhlien jälkeen. Varsinkin kun täytyy kai kerrankin joustaa ja antaa ihmisten tulla sisään kengät jalassa. :P

   Hyvää uutta vuotta sinullekin, ja hauskoja juhlahetkiä myös! :)

   Poista
 3. Niin, ja 53.000 poliisia on mobilisoitu valvomaan järjestystä, ja ettei ihan kaikkia autoja polteta, ja kultakauppoja ryöstetä ...
  Paras pysytellä kotosalla lampaanpaisti ja viinipullo seurana. Hyvää vuotta 2013!
  t. paskeriville

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Uudenvuodenaattona Pariisissa paras paikka on kyllä neljän seinän sisällä. Että sikäli kätevää järjestää iltamat meillä. :)

   Poista
  2. ...ja mainiota uutta vuotta sinullekin! :)

   Poista
 4. Kätevä tapa löytää uusi pöytä :) Onnellista uutta vuotta 2013!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, eikö! :) Tosin pöydän elinkaari päättyi nyt tähän. Meillä ei tosiaan ollut pöytätilaa, tai siis tilaa pöydälle, eikä pöytä mahtunut hissiin, joten miekkonen tuossa päiväpuhteena pilkkoi sen sahalla pienempiin palasiin. :P

   Poista
  2. Ja riemukasta uutta vuotta tietysti sinullekin! :)

   Poista
 5. Onnellista uutta vuotta! Joskus ne miehetkin yllättävät oma-aloitteisuudellaan! ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnellista uutta vuotta sinne myös.

   Tosiaan, joskus ne miehetkin yllättävät. :) Meillä eilisilta oli melkein kokonaan miesvoimin järjestetty. Sen huomasi mm. siitä, että viineissä ei oltu säästelty, mutta kasviksia ei juuri ollut tarjolla. Jopa lisukesalaatti unohtui kaupan hyllylle, vaikka siitä erikseen monta kertaa mainitsin, ärh. Mutta en voinut siitä ärhennelläkään, kun en kerran itse sinne kauppaan mennyt. Ja siivouspalvelukin toimi moitteettomasti. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.