sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Risteily Seinellä

Meillä oli viikonloppuna käymässä Ruotsista tuttu kaveri, joka asuu nykyisin Espanjassa. Tyyppi oli käynyt viimeksi Pariisissa teini-ikäisenä, joten saimme hyvän tekosyyn saapastella ns. turistihoodeilla. Erityisesti vierailu tarjosi mainion syyn lähteä illallistamaan Seinelle.

bateau02
Paattimme.
Olemme käyneet Bateaux Parisiensin ruokailuristeilyillä muutaman kerran ennenkin, mutta aina lounasaikaan. Lounasaika tuntui mielekkäältä, kun valossa maisemia näkee paremmin. Lounasristeily on tietysti lisäksi huomattavasti edullisempi kuin illallisristeily. Toisaalta aperitiivi ja pari lasia viiniä (itse asiassa sitä on varattu pullo valkoista ja pullo punaista neljälle ruokailijalle, mutta pulloja ei toki ole mikään pakko tyhjentää!) lounaalla vaikuttavat yleensä niin, etten kauheasti muuta jaksaisi enää iltapäivällä puuhastella.

bateau03
Menu oli tarjolla ranskaksi ja "englanniksi". Vai miten englanninkieliseltä kuulostaa chicken aspic paté en croûte?

Tällä kertaa keksimme koko risteilyidean vasta edellisenä päivänä, joten oli valittava niistä vaihtoehdoista, mitä jäljellä oli. Päädyimme kello 18 starttaavaan puolentoistatunnin illallisristeilyyn. Myöhäisempi, puoli yhdeksältä startannut risteily olisi ollut muutaman kympin kalliimpi, mutta myös tunnin pidempi. Menukin olisi kaiketi ollut mittavampi. Tällä risteilyllä ei tarjottu samppanjaa tai muutakaan aperitiivia, mutta minusta hinta-laatusuhde oli tässä vaihtoehdossa paras.

bateau04

Päädyimme aikanaan Bateaux Parisiensin ruokaristeilylle, sillä yhtiön ruokalista vaikutti kilpailijoihin (esim. legendaarinen Bateaux Mouches) verrattuna kiinnostavimmalta. Odotimme turistitunnelmaa ja perusmättöä, mutta ruoka oli aivan yllättävän hyvää ja asiakaspalvelu ystävällistä mutta tehokasta, joten olemme päätyneet siitä pitäen samalle yhtiölle.

bateau05

bateau06
Leipää!

bateau07

bateau08
Älkää hätäilkö, kun olin kuvan nähnyt, villatakki lennähti vauhdilla peittämään harmaankalpeita käsivarsia.

bateau09
Alkuruoka: kananmunaa, pekonia ja herkkusieniä.

bateau10
Alkuruoka: burgundilaisia etanoita valkosipulissa ja persiljassa.

bateau11

bateau12
Alkuruoka: Puyn vihreitä linssejä ja hanhenmaksa-kanamunahyydykettä.

bateau13
Onneksi olimme sateelta suojassa.

bateau14
Punaviini oli todella hyvää, valkoviini ihan kohtuullista.

bateau15
Erilainen näkökulma Notre Damelle.

bateau16
Päädyimme kaikki valitsemaan pääruoaksi naudan poskea ja porkkanoita.

bateau17
Bibliothéque Mazarine ja lukoistaan tunnettu Pont des Arts.

bateau18
Assemblée Nationale eli paikallinen Eduskuntatalo.

bateau19
Pont Alexandre III -silta. Sillan alla sijaitsee yökerho Showcase ja sillan läheisyydessä on asuntolaivoja (joista en tietenkään saanut kunnon kuvaa, kun syödäkin piti).

bateau20
Appelsiinikastikkeella maustettu kreppi liekeissä.

bateau21
Suklaamoussea ja paahdettua briossia.

bateau22
Marenkinen île flottant ja vaaleanpunaisia pralineja.

bateau26
Tarjoilijamme oli huippukiva, mutta kieltämättä kahvia tarjoiltaessa tuli vähän hoputettu olo. Ehkä puolitoista tuntia on kuitenkin hiukan rivakka aika kolmen ruokalajin illalliselle?

bateau23
Pakollinen tornikuva.

bateau24
Toinen pakollinen tornikuva. Huomaa ikkunaruudussa romanttisesti kimmeltävät pisarat.

bateau25
Tältä näytti torni risteilyn päätteeksi. Tähän aikaan vuodesta klo 18 alkaneella ja klo 19.30 päättyneellä risteilyllä näki Pariisia sekä valoisaan että valaistuun aikaan.

bateau27
...ja tässä hän sitten kuivalta maalta nähtynä, tasatunnin kimmellyksen peittämänä.
Lisätietoja kyseisen yhtiön risteilyistä heidän nettisivuiltaan: Bateaux Parisiens.


37 kommenttia:

  1. Ai vitsi, en ole koskaan ollut Seine-risteilyllä, johon olisi yhdistettynä ruokailua, vaikka se on monesti mieltä kolkutellutkin. Ehkä nyt huhtikuun reissulla, kun mukana on mies, joka on ekaa kertaa Pariisissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin ehkä suositella! ;) Sellainen tuli mieleen, että nuo annokset eivät ole valtavia. Minusta ihan sopivia siis, mutta jaksan syödä kaiken. Tavallisesti ravintolassa en jaksa. :) Että jos matkassa on isokokoinen ja isoruokainen mieshenkilö, esimerkiksi, niin hän tietysti voi kaivata lisää. Leipää kyllä voi aina tankata. ;)

      Poista
  2. Ihanat nuo sateiset kuvat! Niin kaunis asu sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Heppapaita on minustakin aika söpö. Sadetta oli kiva katsella sisätiloista, vaikka tuli kyllä mieleen, että meillä on tainut joka risteilylle osua sateinen sää.

      Poista
  3. Aika ihana ja herkullinenkin risteily! Ja olet niin chic!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos! Vähän alastoman näköinen ilman villatakkia, onneksi se oli matkassa. Mutta oli muka vähän lämmin, kun oli laukannut Trocadéron turistimassojen halki laiturille. Moneenkohan albumiin päätyi vahingossa sekin pyrähdys? :D

      Poista
  4. Siis ihanaa. Tuollaiselle minä haluan, mutta en ihan noin fiineillä ruuilla. Saako siellä valita jotakin tavallisempaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No esim. tuolla firmalla menu vaihtelee säännöllisesti, taitaa riippua kellonajastakin. Mutta taitavat kaikki olla tuommoista ranskalaiskeittiötä. Seinellä seilaa tietty monta muutakin yhtiötä, kannattaa googlailla heidän ruokalistojaan. :)

      Poista
  5. Oon halunnut tollaiselle risteilylle jo KAUAN. Ensi Pariisin visiitillä taitaa olla sen aika :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kyllä! Romantillisesti oman ranskiksen kainalossa! ;)

      Poista
  6. Kiva kuulla, että tuo ei ole täyttä turistimeininkiä juuri ja juuri kelvollisine ruokineen. Suhtaudun noihin aina vähän epäilyksellä, mutta toisaalta jokiristeilyt ovat keskimäärin juuri se, mitä haluaisin tehdä joenvarsikaupungeissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä pelättiin mekin kovasti etukäteen, mutta yllätys oli positiivinen. Kurkkasin huvikseni Tripadvisorista, ja sielläkin valtaosa näytti tykänneen, vaikka koskaan ei tietysti kaikkia voi miellyttää. Hinta on minusta ihan kohtuullinen, jos miettii että tarjolla on kuitenkin kolmen ruokalajin ateria plus ruokajuomat plus risteily.

      Turisteja noilla reissuilla on tietysti aina, kun harva paikallinenkaan nyt huvikseen aina jokiristeilylle lähtee. Ja klo 18 illallinen on tietysti tosi varhainen täkäläisille. Nyt oli lähipöydissä mm. kiinalaisia, norjalaisia ja québeciläisiä.

      Poista
  7. Mahtavia kuvia, ja juttu sai kyllä innostumaan risteilystä todenteolla :) Taidankin suunnata seuraavalla reissulla Seinelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä! Kannattaa tosiaan vertailla firmojen tarjouksia, reittejä ja ruokalistoja! Ja onhan noita tarjolla myös ateriattomina versioina. :)

      Poista
  8. Ihana postaus! Ruoka näytti herkulliselta ja maisemat tietty myös. Nättejä sadepisarakuvia. Oli kiva katsella Pariisia Seine-perspektiivistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiljattain televisiosta tuli dokumentti Seinestä ja siihen liittyvistä ilmiöistä. Alkoi katsoa sitä jokea aivan uusin silmin. Ja Pariisi tietysti näyttää erilaiselta Seinen vinkkelistä!

      Poista
  9. Ihana postaus! Iltasella en olekaan koskaan ollut Seinellä, se olisi varmasti hieno kokemus. Pariisi-kuumeeni ei taas yhtään helpottanut.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niissä Pariisin valoissakin on kieltämättä oma viehätyksensä! Kannattaa ehkä harkita ensi reissulla. ;)

      Poista
  10. Ihanaa, rakastan lyhyita kaupunkiristeilyja, joissa on yhdistettyna ruokailu, herkullisen naköista ja niin oli ed. postauksen korealainenkin, nammmm, sekoan varmaan kohta ellen paase kunnon aasialaiseen ravintolaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm, mulla on tosiaan ollut vähän ruokaisia postauksia taas vaihteeksi! :D Yritän keksiä taas välillä jotain muutakin horistavaa. ;) Mutta kaupunkiristeilyt ovat kyllä hienoja!

      Poista
  11. Olipas mukavan kuuloinen ja näköinen reissu. Ihastelin myös pirtsakkaa kynsilakkaasi Eiffelin sun muun lisäksi :-) Ranskalainen keittiö ei kyllä ole suosikkini, eli jäisivät posket ja etanat syömättä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oranssinpunainen kynsilakka on minunkin kevään suosikkejani. :)

      Silloin kun ensi kertaa Bateaux Parisiensille menimme, heillä oli parhaat vaihtoehdot kasvissyöjille. Tällä kertaa oli vähän heikompaa, alkuruokia ei tainnut käytännössä olla mitään. Mutta nyt kun muistelen, niin viime kerralla mukanamme oli kasvissyöjä, ja etukäteistilauksesta sai kasvisruokalistan. Eli jos ei etanat ja naudanposki maistu, niin sieltä voisi löytyä jotain. ;)

      Poista
    2. Kiitos rohkaisusta, nyt voin sitten haaveilla tuostakin :-)

      Poista
  12. Olimme perheen kanssa (5 hlö) ko risteilyllä syyskuun lopussa ja voin suositella sitä lämpimästi. Menu oli eri, mutta ruoka ja palvelu olivat erinomaista. Eikä tullut tunnetta, että turisteilta rahat pois. Liput varsin PariisiLiput.fi sivuston kautta n. kaksi viikkoa etukäteen ja ne olivat hieman edullisemmat, kun jos olisin varannut suoraan laivayhtiöltä. Aivan kuten Riina sanoi, klo 18 risteily on hieman edullisempi kuin illallisristeily (tosin siellä olisi ollut elävää musiikkia) ja risteillään sekä valoisaanaikaan, että iltavalaistuksessa. Meilläkin on "muutama" valokuva kimmeltävästä Eiffel-tornista ja tyttäreni ikuistivat myös kaksi hääparia Seinen rannalla:) Niiin romanttista.
    Kumpa pääsisi pian uudelleen!
    Tarja L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että teilläkin oli onnistunut ja ikimuistoinen reissu! Tosi vaikeaa muuten olla kuvailematta tuolla ja keskittyä siihen syömiseen. Varsinkin kun blogia varten piti kuvata tietysti vielä ne sapuskatkin! ;) Tunnelma oli pöydän toisella puolella vähän tämänsuuntainen: http://i.imgur.com/VVVwUnS.png

      Poista
  13. Kiitos vaan! Taas se iski! Aivan hirveä tarve päästä Pariisiin ja tuolle risteilylle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihihi, sori hei, ei ollut tarkoitus altistaa kiusauksille! ;) Mutta toki Pariisissa kannattaa aina poiketa! :)

      Poista
  14. Oi että kun tuli nälkä. Ja kyllä teillä on hieno torni, upea!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tuommoinen jännä rautahäkkyrä tästä kylästä tosiaan löytyy... :D

      Poista
  15. Kivoja kuvia, ruoka näyttää todella herkulliselta! Toivottavasti myös ruotsalaiskaverinne tykkäsi. Mukavaa viikonjatketta, toivottavasti teillä on lämpimämpää mitä meillä täällä takatalven lamauttamassa Tukholmassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan että tykkäsi. Ei ainakaan kehdannut muuta sanoa! :D

      Voi takatalvi! :( Toivottavasti saatte kevättä pian! Täällä on ollut jo muutaman päivän perinteikäs kevätsää: joka viides minuutti sataa sellaisen parin minuutin pikakuuron, sitten vilkahtaa aurinko pari minuuttia ja taas sataa. Vaikeaa, kun sade loppuu heti kun sateenvarjon saa auki, mutta sade jatkuu heti, kun varjo on kassissa. :D Että tämmöisiä murheita tällä erää! ;D

      Poista
  16. Voi hyvänen aika, mitä ruokia. Mulla olisi täällä tarjolla kuusi päivää sitten vanhaksi mennyttä leipää (ei ole vielä homeessa) - miten olisi? :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhahaa! No ei mullakaan tänään kaksisia sapuskoja ole ollut, mutta vähän tuota sinun leipääsi tuoreempia sentään. ;D

      Poista
  17. Kiitos ruokaristeilystä :) Noita paatteja on tullut katseltua, mutta jotenkin ruokailu tuolla on tuntunut vieraalta, ajatus turisteja (muitakin kuin minä ja kumppani) täynnä olevasta paatista ei oikein kiihota ruokahalua.

    Mutta hyvältähän tuo vaikutti, pannaan testiin parin kuukauden päästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, siellä on kyllä turisteja, mutta yleensä väki on kuitenkin asiallisesti pukeutunutta ja muutenkin asiallista. Eli ei sellaista turistikarjalaumatunnelmaa. ;) Eli kannattaa kokeilla! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.