tiistai 11. syyskuuta 2012

Tiistaihajatelmia

Hajanaisia huomioita sateiselta tiistailta:

H&M vaviskoon: halpisrättikauppa Primark rantautuu Ranskaan. Sen kunniaksi välipalaksi ranskalaisia fish&chips-henkisesti paperikääreessä.



(Katu)taiteilija Jérôme Mesnagerin valkoinen hahmo ui vastavirtaan sateessa rue Mouffetardin tuntumassa. 

Jean-Paul Gaultier taiteili Coca Colalle raitaa. Melkein mielikuvituksetonta: Gaultier suunnitteli samanlaisen paidan Ranskan jalkapallon maajoukkueelle viime vuonna.

Näiden huomioiden myötä blogi jää noin viikon mittaiselle (kesä)lomatauolle. 

À bientôt !

10 kommenttia:

  1. Tosi omituinen mielikuva tulee, kun huomaa ranskalaisten olevan kääritty paperiin, jossa puhutaan jostain hengellisestä venäjäksi.

    Noita Gaultier-pulloja jaettiin Helsingissäkin viime keväänä Fashion Stock Salesissa. Melkeinpä ärsyttävää - ei viitsisi heittää kaunista pulloa roskiin (kun ei taida olla kierrätettävä), mutta kuka nyt kokispulloja rupeaa säästämään. ;)

    Hyvää lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahaa! :D Sen siitä saa, kun ei osaa kieliä. Me vaan ihasteltiin, että onpas jännittävää venäjähenkistä tekstiä paperissa. ;) Liekö ymmärtäneet ravintolassakaan?

      Olin tuota Gaultier-pulloa nähnyt vain kuvissa, nyt vasta törmäsin paikallisessa Monoprix-marketissa. Ja heti tuli vanha pelipaita mieleen.

      Poista
  2. Pravdakääreistä fish&shipsiä ja cokista. Mitäs Toi siitä sanoo? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei ihan periranskalaiset eväät tällä kertaa. Mut eiköhän me taas heti huomenna noita viinejä ja juustoja ja patonkejakin natustella. :)

      Poista
    2. Hyvät eväät:) Mä kutsun fritesejä edelleen itsepäisesti ranskiksiksi, mistäköhän sekin nimitys on Suomeen rantautunut. Täällä Hollannissa se on melkein kuin kirosanan sanoisi:)

      Aika pirteä tuo Gaultierin cokispullo, viime vuonna taisin juoda eviania myös "Gaultier"-pullosta:) Maksoi euron, mitä Gaultier-cokis maksaa???

      Hyvää kesälomaa!

      Poista
    3. Fritesejä ne ranskalisillekin ovat, olisi tosiaan kiinnostavaa tietää, miksi niistä on suomessa ja englannissa tullut ranskalaisia?

      En yhtään muista tuota Gaultier-colan hintaa, nappasin vain yhden pullon kuriositeetin vuoksi muiden ostosten oheen. Mielenkiintoisesti muuten nuo Gaultier-kyljen saaneet ovat nimenomaan light-versioita. Ilmeisesti ajatellaan, että ainoastaan light-tuotteita ostavia kiinnostaa Gaultier-design?

      Poista
    4. MTV3 tarjoaa tällaisen tarinan: Ranskanperunoiden synty on edelleen kiistanalainen aihe. Erään tarinan mukaan niiden alkuperä olisi Belgiassa, jossa oli tapana friteerata kalaa ruoaksi. Kun joet talvella jäätyivät, paikalliset asukkaat vaihtoivat kalan perunaan ja leikkasivat niistä tikkuja friteeratakseen niitä samaan tapaan kuin kalaa. Belgia oli tällöin Ranskan vallan alaisena.

      Ranskanperunat ilmestyivät Valkoisen talon ruokalistalle vuonna 1802, jolloin Thomas Jefferson halusi syödä perunoita "ranskalaiseen tapaan valmistettuna". Joidenkin teorioiden mukaan ranskanperunoiden nimi tulisi englanninkielen keittiösanasta "frenching", jolla viitataan ruoan pilkkomiseen ohuiksi tikuiksi ennen paistamista. Joidenkin asiantuntijoiden mukaan "frenching" sanaa edelsi kuitenkin termi "French fried", joka tarkoitti nimenomaan ranskalaista tapaa valmistaa perunoita.

      Muistan myös jostain kuulleeni briteistä, jotka jonkin sodan tiimellyksessä rantautuivat Belgiaan (luullen olevansa Ranskassa), söivät maukkaita perunoita, joita alkoivat sitten kutsua ranskalaisiksi.

      Eipä tämä mysteeri vieläkään sitten ratkennut siis.


      Poista
    5. Kiitos Siina tästä valaisevasta selvityksestä! :) Mun suosikkivaihtoehtoni ovat nuo britit, jotka luulevat Belgiassa olevansa Ranskassa ja ihastuvat paikallisiin perunoihin. :D Lähes Monty Python -henkistä.

      Poista
  3. Taisit saada tällaisen jo aiemmin, joten ei taida vaatia sinulta mitään toimia, mutta heitän kuitenkin tunnustuksen sun suuntaan :) http://salamanteri.net/georgia/2012/09/tunnustuksia/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos Jenni! :) Ilostuin kovasti, vaikka tämän olinkin jo saanut! Sinunkin blogisi on yksi suosikeistani, kirjoitat kiinnostavasti ja monipuolisista aiheista.

      Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.