keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Amalyan ääni

Kuten olen jo ehtinyt paljastaa, olen auttamaton tosi-tv-fani. Siksi riemulla ei ollut rajoja, kun Ranskassa alkoi muutama viikko sitten paikallisversio The Voice -formaatista: The Voice - la plus belle voix.

Formaatin hieno puoli on se, että esikarsinnoissa ne surkeimmat on jo karsittu, joten katsojan ei tarvitse kärsiä Idols-tyyppisestä myötähäpeästä. Minua myös miellyttää formaatissa se, että tuomarit tekevät ensimmäisen karsinnan pelkän äänen perusteella, näkemättä laulajaa. Näin vältytään myös Idolsista tutuilta "Sä olet ihan poptähden näkönen!" -valintaperusteilta.

Tottahan minulla on jo suosikkikin, Amalya. Oman subjektiivisen ja erittäin asiantuntemattoman näkemykseni mukaan hänen versionsa Set Fire to the Rain -kappaleesta oli alkuperäistä parempi.

Chair de poule !

Valitan pitkähköä mainospätkää videon alussa, mutta video on näkemisen/kuulemisen arvoinen.

Ellei yllä oleva video näy, tässä Youtube-versio:


Amalya valitsi kaikista tuomareista valmentajakseen Jeniferin, joka itsekin ponnisti aikoinaan tähteyteen tosi-tv-laulukilpailun kautta. Jenifer voitti nimittäin Ranskan Star Academyn vuonna 2001.

Kolmekymppisen Jeniferin ura on kaikista Voice-valmentajista selvästi lyhyin, mutta kuka tietää, ehkä tosi-tv-tausta auttaa valmentamisessa?

The Voicen valmentaja Jenifer. © Bureau233 / TF1

Amalya pääsi ensimmäiseen kaksintaisteluunsa viime lauantaina, ja ottelu oli yllättävän tiukka; Survivor oli kuin mittatilaustyönä valittu vastaottelijalle Angelle, eikä Amalyan ääni kuulostanut yhtä vaivattoman ylivoimaiselta kuin karsintakierroksella.


Tässä Youtube-versio duosta Angen kanssa:

Amalyassa kiehtoo kuitenkin äänen lisäksi aitous, herkkyys ja sydämellinen luonnonlapsen persoona. Mutta onko hän riittävän kovapintainen viihdetaiteilijaksi?

Päivitys: Youtube-versiot esityksistä lisätty.

6 kommenttia:

 1. Pahkeinen, kun nuo linkit ei näy täällä :/
  No tääkään ei varmaan näy sulle? ;)
  http://www.nelonen.fi/ohjelmat/voice-finland/michael-monroe/saara-aalto/video/voice-finland-esitys-saara-aalto-vs-anna-inginmaa-true-colors

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo suomalaisversio näkyi täällä ja oho, olipas versio! :O Siinä oli oikein ottelumeininkiä.

   Sanoiko tuo linkki, ettei näy ulkomailla (tms...;)), vai auttaisko, jos päivität sivua?

   Ellei auta, niin Amalyan soolo (ilman videota)löytyy youtubesta: http://www.youtube.com/watch?v=-8h_dKt0wc8&feature=related

   Samoin tuo ottelu Angea vastaan:
   http://www.youtube.com/watch?v=3egcdBaY9Eg

   Kiitos kun mainitsit, vähän tynkä postaus ilman noita videoita...

   Poista
  2. Kiitos päivityksestä! Täs on mun henkilökohtainen suosikkini: Kimmo Härmä!
   http://www.nelonen.fi/ohjelmat/voice-finland/michael-monroe/kimmo-h%C3%A4rm%C3%A4/video/voice-finland-esitys-kimmo-h%C3%A4rm%C3%A4-vs-ilmo-ylin%C3%A4r%C3%A4-hard-handle

   Poista
  3. Hahaa, mun ensimmäinen mielleyhtymä Kimmo Härmästä oli lapsuuteni idoli, Tuomari Nurmio! Tosin ehkä enemmän tuo tyyli kuin ääni.

   Poista
 2. Amalya on mielestani myos aika yliveto. On siella muitakin tosihyvia. Voice on aika mielenkiintoinen kilpailu. En aluksi katsonut sita, kun luulin etta se on taas naita nouvelle star-juttuja. Kovatasoista porukkaa, upeaa kuunneltavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en jaksa yleensä seurata näitä tavallisia tv:n laulukilpailuja, jopa ruotsalaisten euroviisuhuuma tuotti tuskaa, saatika sitten Idolsit. :) Mutta Voicessa on oikeasti tasokkaita laulajia ja vieläpä erityyppisiä ääniä ja persoonia, ei vaan niitä tähteydestä haaveilevia teinejä (toki heitäkin tarvitaan, mutta mielenkiinto ei jaksa riittää, ellei muuta ole tarjolla).

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.