Iltamat olivat oikein onnistuneet, eikä kukaan halunnut siirtyä juhlimaan kaupungille. Pariisi näytti sitä paitsi ainakin meidän ikkunasta suhteellisen hiljaiselta, sade kai rauhoitti juhlijoita.
Alkupaloina oli tarjolla mm. uunituoreita, itseleivottuja gougèreita. Nyyttiäisten täytteenä oli juustoa, oliiveja tai hanhenmaksaa. |
Allekirjoittaneen lisä juhlapöytään olivat piparit Suomi-astiassa. Suomi on muuten kuulemma pupun mallinen. Tässä Suomi-pupu korvat alaspäin. |
Tarjolla oli myös Perrieriä. Tämä tuntemattoman kameralainaajan näpsäisemä taidekuva löytyi tänään kamerasta, pakkohan se sitten oli jakaa. |
Pöydässä oli suomalainen kippo poikineen. |
Ja jälkiruokakakun jälkeen napsittiin sekä pariisilaisia... |
...että suomalaisia suklaita, salmiakkia unohtamatta. Paitsi että salmiakkeja taisin napsia lähes yksinomaan minä. |
Enologiksi opiskeleva kaveri oli saanut käsiinsä tämän salaperäisen pullon, jollaista ei kuulemma kaupasta löydy. Lupaava etiketti kätki taakseen kaltaiselleni amatöörillekin maistunutta jälkiruokaviiniä. |
Päivän värejä olivat musta ja kultalamee. |
Bonne année siis itse kullekin sinne näytön toiselle puolelle!
Hyvää uutta vuotta ja näyttää juuri niin herkulliselta, että kannatti lentää takaisin ;)
VastaaPoistaJuu, ei hukkaan mennyt lentomatkani venäläisten täyttämässä koneessa. ;) En muuten ollutkaan kuullut sitten 1980-luvun ihmisten taputtavan lentokoneen laskeutuessa. :D
PoistaIhania ruokakuvia ! Myös meillä tuttavat kutsuivat Suomi pipareita 'road kill bunnies' ....
VastaaPoistaAhhahahaa, tuo road kill bunnies aiheutti pienen äänekkään hymyn. :D En ihan oikeasti ollut nähnyt mitenkään päin pupua Suomen kartassa, mutta nuo meidän kaverit eivät siis olleet yksin tuon ajatuksensa kanssa... :)
PoistaTeillä on ollut herkkua monenlaista. Juustohiiri-minääni suuresti järkytti tuo juusto, jonka ulkomuoto näyttää, hmm, aivoilta. Onneksi juustoissa ulkomuoto, eikä varsinkaan haju, siis tuoksu, vähennä hyvää makua ;)
VastaaPoistaHyvää uutta vuotta!
Juu, nyt kun sanot, niin onhan tuo hieman aivokkaan näköinen. :D Kyseessä oli vuohenjuusto, crottin de Chavignol: http://fi.wikipedia.org/wiki/Crottin_de_Chavignol
PoistaKissatkin himoitsivat seuraavana päivänä juustojen jämiä, huumaava tuoksu kerrassaan. ;D
Mukavaa uutta vuotta sinulle Riina. Toivottavasti jaksat sivistää meitä taas kokonaisen vuoden!
VastaaPoistaKiitos! :) Sivistän tässä usein lähinnä itseäni ja jaan sitten tietolöytöjäni innokkaana kaikille halukkaille. ;) Kivaa, jos niistä murusista on oikeasti iloa.
PoistaPainava protesti ranskalaisille: Suomi ei ole kuin pupu vaan kuin lapanen, ovat minun lapseni todenneet jo aikoja sitten! Lasten suusta kuulee tunnetusti totuuden. Sapuskoista,juomista ja salmiakista olen ranskalaisten kanssa tässä hyvinkin samaa mieltä.Ja täällä Saksassa pitää muistaa kädestä pitäen toivottaa myös työpaikalla jokaiselle vastaantulijalle "Alles Gute!" tai "Guten Rutsch!". Pitää vain sitten muistaa, kenet niistä 30-40 on jo tavannut. (Eihän sitä nyt liikaa kannata työtovereilleenkaan onnea toivottaa.)Hyvää tätä vuotta!
VastaaPoistaLapanen! :D Tuo Suomen karttakuvahan on suorastaan kuin musteläiskätesti konsanaan. :D Ainakin täällä kohistiin joskus, miten "pervolta" Ruotsi ja Suomi näyttivät yhdessä ilman Norjaa:
Poistahttp://www11.edu.fi/materiaali/files/orig/203_1euro.jpg
Hah, ei tosiaan kannata liikaa onnitella niitä kollegoitakaan. :D Mutta joku muistisääntö tuohon toivotteluun pitäisi keksiä, kun joka vuosi tulee toivotelleeksi vahingossa pari kertaa jollekin, joka sitten muistuttaa, että: "Kyllähän me jo tavattiin tänä vuonna, etkös muista..?!". Helpointa olisi pysytellä poissa Ranskasta helmikuun loppuun asti. ;)
Ihania ruokakuvia! Noi juustot näyttää TOSI herkullisilta! Ja noita gougèreita on ihan pakko kokeilla, googlasin jo reseptiä ja ne menee lähipäivinä kokeiluun ja jos onnistuvat, niin teen niitä sitten alkupalaksi meidän ensi lauantain vieraille.
VastaaPoistaHyvää uutta vuotta sinulle Riina. On ollut ihana seurata blogiasi.
Tsemppiä gougèreiden kanssa. En tullut kysyneeksi respetiä, mutta voin sitä kysäistä, jos ko. leipurin kanssa tavatessa muistan. Kerro sitten ihmeessä, miten gougèreiden kanssa kävi! :)
PoistaJa kiitos kiitoksista, tätä blogia on mukava tehdä ja erityisen mukavaa on lukea teidän lukijoiden mielenkiintoisia kommentteja. :)
Ihanaa Uutta Vuotta ja kiitos taas kauniista kuvista ja fiilistelyistä! Ah, nuo juustot ja gougèret... Ja sun kynsilakka-asukoordinaatio on huippu!
VastaaPoistaKiitos (samoin) Sanna! Mä olin salaa todella ylpeä koordinaatiostani. :D Mulla oli myös musta puolihame ja paidan ja kynsilakan sävyyn sointuvat kultalameesävyiset sukkahousut. Jonain muuna ajankohtana kokonaisuus voisi olla ns. tacky, mutta ei uudenvuodenaattona. ;)
PoistaNo jo oli hyvät juhlat, kun vieraita piti ihan väkisin työntää ulos! :-D
VastaaPoistaHyvää bonneanneeta sinullekin, vai mikä se nyt oli. :-) Vaikka taisin toivotella jo aikaisemminkin (oli muistaakseni tämän vuoden puolella kuitenkin, hih), mutta kerta kiellon päälle on hyvä, eikös. ;-)
Haha, voi olla että uusiavuosia olemme jo toivottelleet, mutta kerta kiellon päälle: Hyvää uutta vuotta! :D
PoistaEpäilin jo vähän, että tuo aamun asti meillä hilluminen oli joku kosto, me kun olemme tunnetusti aina se pariskunta, joka ei "huomaa" lähteä, ennen kuin emäntä pukeutuu vihjailevasti yöpaitaan. ;D Meillä ei kukaan pukeutunut yöpaitaan (paitsi minä kyllä Hello Kitty -tohveleihin), tyhjensimmepä vain pöydät ja sanoimme, että bileet oli tässä, klo on seitsemän aamulla ja isäntäväki kaipaa kauneusunia. :D Eivätkä vieraat edes pahastuneet, päivittelivätpä vain ajankulua. :)
Hyvää uutta vuotta Pariisiin! :)
VastaaPoistaOikein mahtavaa uutta vuotta Barcelonaan myös! :)
PoistaKiitos mukavista teksteistäsi, jatka vain samaan malliin.
VastaaPoistaKiitos samoin Simpukka! Ja hyvää uutta vuotta tietysti! :)
PoistaBonne annéé ja kiitokset viime vuoden loistavista lukuhetkistä! Olet muistaakseni myös ensimmäinen bloggari, joka linkitti minun blogini, joten saan kiittää sinua varmaan muutamasta lukijastakin ;)
VastaaPoistaKiitos samoin Leidi! Muistan löytäneeni blogisi Blogilistalta, ja pitihän sitä niin mahtava löytö jakaa lukijoiden kanssa. :)
PoistaGodt nyttår! Me ratkaisimme aaton 'päivällisongelman' lähtemällä ravintolaan, mutta avoinna olevaa piti etsiä hetki. Säästyimme kokkaamiselta. Ja siivoamiselta jälkeenpäin :p
VastaaPoistaJoo, tuo on kyllä vähän sisäsiistimpi vaihtoehto. :) Täällä on useissa ravintoloissa erikoismenyy uudenvuodenaatolle, mutta vähänkin paremmat paikat on sitten myös varattu hyvissä ajoin etukäteen.
Poista