torstai 17. tammikuuta 2013

Rue du Commerce ja André

Kuten olen jo monesti kertonut, en pidä shoppailusta Pariisissa. Tukalaa tungosta, turistimassoja, ynseitä myyjiä, nälkävuoden pituisia jonoja sovituskopeille ja kassoille. 

commerce01

Jos minun kuitenkin pitää ehdottomasti ostaa jokin vaatekappale tai vastaava nytjustheti enkä ehdi odottamaan nettimyymälöiden toimituksia, suuntaan mielelläni rue du Commercelle. Tämä Pariisin mittakaavassa rauhallinen ostoskatu sijaitsee rauhallisuuteensa nähden itse asiassa yllättävän keskeisellä paikalla, kävelymatkan päässä Champs de Marsilta ja Eiffel-tornilta.

commerce03

Rue du Commercelta löytyy ennen kaikkea ketjuliikkeitä laidasta laitaan: H&M, Gap, Zara, Petit Bateau, Minelli, Promod, Swarovski, Louis Pion, Princesse Tam Tam, Comptoir des cotonniers ja niin edes päin. Syystä tai toisesta turistit eivät ole kadunpätkää löytäneet, joten täällä pääsee myös bongailemaan niitä myyttisiä Aitoja Pariisilaisia. Keskiviikko- ja sunnuntaiaamupäivisin voi myös leikkiä pariisilaista ostamalla herkkuja rue du Commercen ja boulevard Grenellen kulmauksessa järjestettävältä torilta.

commerce02

Rue du Commercella sijaitsee myös hotelli, jossa yövyin ihka ensimmäisellä Pariisin-vierailullani kymmenisen vuotta sitten. 

Hotelli Printemps on todella autenttisen pariisilainen hotelli. Hinta on edullinen ja sijainti kohtuullinen. Aamiaista tai hissiä ei tietenkään ollut tarjolla, kapeita portaikkoja piisasi  ja huoneetkin olivat hieman nuhjaisia, mutta minkäänlaisia ötököitä tai elukoita niissä ei kuitenkaan tullut vastaan.

commerce04

Hassua, miten paikat näyttävät ensinäkemältä ihan erilaisilta kuin myöhemmin tultuaan tutuksi. 

commerce05

Ellei kenkäshoppailuhimo rue du Commercella tyydyty, voi hypähtää La Motte-Picquet Grenellellä linjan 6 metroon (joka kulkee muuten paljon myös maan päällä!) ja matkata Place d'Italielle. Muutaman sadan metrin päässä Place d'Italien aukiolta odottaa nimittäin kohtuuhintaisen ranskalaisen kenkämerkin, Andrén, varastomyymälä. 

commerce06
Taiteellisuutta tavoitteleva näyteikkunaotos.
Tässä nimenomaisessa Andrén myymälässä voi tehdä todellisia löytöjä alennusmyyntien ulkopuolellakin. Nahkakenkiä parilla kympillä ja sitä rataa. Tosin itse ainakin lähden liikkeestä usein tyhjin käsin; joko kokoja ei ole tai sitten tarjolla olevat mallit eivät vain miellytä. Mutta kenkäfriikin kannattaa ehdottomasti kokeilla onneaan.

commerce07Rue du Commerce
Metro: La Motte Picquet Grenelle/Commerce

André Stock Gobelins
31, avenue de Gobelins
Metro: Gobelins/Place d'Italie
6 kommenttia:

 1. En minäkään oikeastaan mitään shoppaillut Pariisissa, en päässyt oikein vauhtiin. Yhdessä Louis Vuittonin uudessa filiaalissa käytiin ja sinne jäin. Pikkutytön kanssa istuttiin ja juotiin kuohuvaa, vanhaan LV lompakkoon ja laukkuun graveerattiin sillä välin kultaiset initiaalit. Uuden laukun kanssa poistuttiin. Oltiin ainoat asiakkaat. Ihana fiilis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin tuota kirjoittaessani, että rue du Commercen liikkeissä ei varmaan ole turisteja siksi, ettei siellä ole mitään varsinaisia luksusbrändejä tai ylipäänsä minkään merkin lippulaivaliikkeitä. Harva on kiinnostunut Zarasta tai Henkkamaukasta, jos Pariisiin asti on lähtenyt shoppailemaan. :)

   Kuulostaa aika täydelliseltä ostoskokemukselta! :) Tuommoisista ei pääse nettishoppailija nauttimaan.

   Poista
 2. Oho, enpä ole tästä kadusta kuullutkaan, vaikka ajattelin Pariisin tuntevani hyvin! Kiitos siis vinkistä, taidanpa suunnata tuonne kevään reissullani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Tuo on muutenkin minusta tunnelmaltaan viihtyisää seutua, että sikälikin kannattaa siellä pyörähtää. Varsinkin kun paikka ei ole mitenkään erityisen syrjäisessä kolkassa. :)

   Poista
 3. Mä tykkään rue de Commersesta! Olen asustellut siinä ihan lähellä muutamalla Pariisin reissulla. Alue tuntuu tosi rauhalliselta ja sieltä on helppo lähteä Pariisia tutkimaan :). Kiitos tästä blogista, sillä sen avulla pääsee ihanasti fiilistelemään Pariisia. Sun kuvissa on aina hyvä tunnelma :)!
  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tiesin etten ole yksin! :) Se on munkin mielestä aika hyvä vaihtoehto hotellille, jos löytää edullisen vaihtoehdon. Tosiaan rauhallista asuinaluetta ja hyvät metroyhteydet. Turvallista seutua, mutta ei taida toisaalta sovi millekään bilelomalle, niillä kulmilla ei ole ehkä Pariisin paras yöelämä.

   Kiitos kovasti mukavista sanoista, kiva kun olet viihtynyt! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.