tiistai 22. tammikuuta 2013

Laukkutalo Gare de l'Estillä

Gare de l'Estillä silmiini osui tänään kaksi rintaliiviä aidalla. 


kaik01


Toisen kerran vilkaistuani näin aidan takana vielä oudompaa (sillä aidalla roikuskelevat tissiliivit eivät sinällään nyt niin kovin poikkeuksellinen näky täällä ole)laukuista rakennetun talon.


kaik03
Kassi-Alman unelmatalo!


Uteliaisuuteni tietysti voitti, ja pujahdin Maison de l'architecture en Île de Francen pihaan.


kaik02


Matkalaukkutalon vieressä oli tekstitaulu, joka paljasti, että taiteilija teoksen takana oli suomalainen Kaarina Kaikkonen. Näin sitä törmää suomalaiseen taiteeseen keskellä Pariisia.


kaik04
Suomalaista ja ranskalaista arkkitehtuuria rinnakkain.


Taulu kertoi laukkutalosta seuraavaa (käännös allekirjoittaneen):

"Teos 'Missä kotini on?' koostuu eri lähteistä tulleista laukuista ja matkalaukuista. Talon voi samanaikaisesti ymmärtää sortuvaksi tai päinvastoin rakentumassa olevaksi. Teos tarkastelee Euroopan unionin rakentamisen teemaa, mutta se kertoo samalla myös, miten erilaiset kansat ja valtiot yrittävät elää yhdessä, vaikeuksista huolimatta."


kaik05

kaik06


Missä kotini on kuuluu United States of Europe -taideprojektiin. Pienellä googlauksella kävi ilmi, että tämäkin projekti on ehtinyt ennen Pariisia Helsinkiin, jossa se oli esillä noin vuosi sitten.

Jos näyttely on kuitenkin näkemättä, nyt on tilaisuus kurkistaa Pariisissa eurooppalaiseen identiteettiin eri taiteilijoiden silmin. Pariisista näyttely siirtyy vuorostaan Corkiin, Irlantiin.


kaik07

kaik08

United States of Europe Pariisissa 17.1. - 17.2.2013

Lisätietoja ja tarkemmat näyttelypaikat 10. ja 20. kaupunginosassa voi kurkistaa täältä.

11 kommenttia:

 1. Liittyikö ne rintaliivitkin Kaikkoseen? Kyllä sen täytyy olla taidetta, koska ei tuosta ymmärrä mitään:D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkosella tullut ehkä kuuma taidetta tehdessä ja pitänyt rintaliivitkin riisua? :D Rehellisesti sanottuna en tiedä kuuluivatko teokseen. Ensin kuvittelin niin, mutta tarkemmin ajateltuna ehkä ei sittenkään...? :D

   Poista
 2. Ei vitsi,Kaikkosen teokset ovat mahtavia ja oivaltavia. Tykkään myös kierrätyselementistä. Jos kuvat olisivat olleet Suomessa,olisin veikannut juuri Kaarina Kaikkosta,mutta en tiennyt että hän on Pariisiinkin jo teoksiaan pystyttänyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin lentää pyllylleni (tai no en nyt ehkä sentään) mutta hämmästyin kyllä, kun näin, että tekijä oli suomalainen. Suomi-instituutin sivuilla kerrottiin, että Saint Martinin kanavan tuntumassa on esillä toisenkin suomalaisen taidetta. Nimittäin Anu Pennasen teos "Air pur" on esillä osoitteessa 13, rue des Ecluses Saint Martin.

   Poista
 3. Voi hyvänen aika sentään! Minä näin jokin aika sitten Intiassa auton akuista tehdyn rakennuksen (pitää laittaa joskus kuva blogiin), ja se oli minusta ihan uskomaton, mutta eihän se ole mitään tähän verrattuna! Tosin se oli ihan käyttörakennus, eikä taidetta. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auton akuista rakennettu koti kuulostaa melkoiselta terveys- ja ympäristöriskiltä. :O Mutta ei kai siinä mitään, jos katto pitää päänsä päälle saada ja muuta rakennusainetta ei ole saamanteilla? :P

   Poista
 4. Jännä juttu noitten rintaliivien kanssa, harmi että siellä roikkuvat, ovat nimittäin todella laadukkaan näköisiä, varsinkin ne myrkynvihreät :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan. Täällä oli viime viikonloppuna kansainväliset alusvaatemessut, uutisissa kerrottiin sen kunniaksi kuinka julmetusti ranskattaret käyttävät keskimäärin alusvaatteisiin vuodessa. Ei ihme jos sitä rahaa kuluu, kun on varaa niitä liivejä noin tienposkeen heitelllä! ;D

   Poista
 5. Hauska yllätys kesken päivän.. ei huonon näköinen talo ollenkaan, muttei se ehkä pidä vettä loitolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkosen äsken googlattuani tuli vastaan kuva laukkutalosta Helsingissä rautatieaseman sisällä ja kovin tutultahan se näytti. Nyt muistan, että kyllä se on tainnut tulla vastaan viime helmikuussa Helsingissä. Nopeasti sitä asiat unohtuu :)

   Poista
  2. Joo, Hgissä se tosiaan oli ollut jo esillä. Ehkä suomalaiseen taiteeseen kiinnittää Suomessa jotenkin vähemmän huomiota kuin ulkomailla? :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.