sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Le Dôme du Marais

On kiireinen lauantai-iltapäivä Marais'n korttelissa. Jalkakäytävillä toisiaan tönivät shoppailijat, turistit, korttelin ruokaostoksia tekevät asukkaat - ja minä.

dome11

Osoitteessa 53, rue des Francs-Bourgeois minut pysäyttää seuraava kyltti:

dome13

Avoinna olevasta ovesta kurkistava näkee pitkän, mustanpuhuvan käytävän.

dome10

Käytävän päässä häämöttää valo, joten rohkeasti sisään vaan.

dome09

Le Dômen talvipuutarhan (jardin d'hiver) tunnelma on kuin pieni pala paratiisiä keskellä kuhisevaa Marais'ta. Ero ulkona käyvään kuhinaan on huima. Vain muutamissa pöydissä on ihmisiä, jotka keskustelevat matalalla äänellä. Taustalla soi hiljainen musiikki.

dome03

dome07

Tunnelmallista taustaääntä tuo myös pikkulintujen sirkutus. Lintuhäkki on kyllä kaunis sisustuselementti...

dome06

...mutta mieluummin katselisin tyhjää häkkiä. Häkkilinnuista tulee aina jotenkin surulliseksi.

dome05

dome04

Tunnelma on rauhallinen ja hienostunutkin, olematta kuitenkaan turhantärkeä tai jäykkä.

dome08

Tulimme tänne iltapäiväteelle. Ranskassa kun ollaan, tarjolla on tietysti myös mm. viiniä. Seuralaiseni päätyikin sitten kir royaliin. Tämä 10 euroa maksanut samppanjadrinkki ei ollut Pariisin halvimpia (jos ei kohta aivan poikkeuksellisen kalliskaan), ja kuulemma maku kompensoi hintaa.

dome02

Minulla kolotti makeanhammasta, joten tilasin vihreää sitruunateetä ja pikkujälkiruokia (10 euroa). Ilmeisesti nenäni oli yhden asteen pakkasessa punehtunut, tarjoilijatar palasi nimittäin takaisin tarkistamaan: "Niin, halusitteko detox-teetä?". Vastasin kieltävästi ja toistin halunneeni vihreää sitruunateetä, naputtelinpa samalla vielä juomalistalta oikeaa kohtaa. Kun olin saanut teeni viimein horittua, huomasin teepannun lapusta juoman olleen detox-teetä. Ihmettelinkin hieman hailakkaa sitruunanmakua. 

dome01

Le Dôme du Marais'ssa parasta mielestäni on juuri talvipuutarhan teesalonki, joka on avoinna klo 12 - 18. Ravintolan pyöreässä salissa (la salle de rotonde) tarjoillaan puolestaan illallista. Sunnuntaisin tarjolla on brunssi. Iltapäiväteelle pääsee ilman varauksia, mutta sekä illalliselle että brunssille varausta suositellaan.

dome12


Le Dôme du Marais
53, rue des Francs-Bourgeois
Metro: Rambuteau / Hôtel de Ville / Saint Paul


12 kommenttia:

 1. Ihanalta vaikuttava paikka.Tel Avivissa oli myös tuon tapainen keidas,nimeltään Mazarine(omistajakondiittori oli opiskellut ja työskennellyt Ranskassa).Olin ihan onneton kun se sulki ovensa viime vuonna:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hieno! :) Ikävää, että suosikkisi sulki ovensa, toivottavasti uusi samanmoinen avataan vielä joskus. Luulisi olevan menekkiä sielläkin? :)

   Poista
 2. Tuollaiset keidaspaikat on ihan parhaita. Hykertelen aina täällä tyytyväisyydestä, kun satun sellaisen löytämään.... Tosin siinä on se ristiriita. Toisaalta pitäisi olla asiakkaita, että kannattaisi. Ja rauhan vuoksi ei saisi olla asiakkaita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta! Pohdiskelin siinä, että miten tuo paikka olikin niin yllättävän rauhallinen. Ehkä turistit eivät ole oikein siitä vielä kuulleet ja arastelevat astua mustalle käytävälle ohi kulkiessaan. Toisaalta ranskalaiset harrastavat huomattavasti vähemmän iltapäivänapostelua. Täällä ei ole samanlaista fika- tai kahvitaukokulttuuria kuin Suomessa ja Ruotsissa. Jos "käydään kahvilla" niin monesti yhä jumitetaan jonkun bistron terassille juomaan espressoa ja kiskomaan tupakkia. :D Kun "välipalat lihottavat".

   Poista
 3. Riina, ei tuollaisesta ihanuudesta saa kertoa ;) Mustanpuhuvan käytävän hieno kirjakaappi, kahvilan kauniit tuolit ja vieläpä houkuttelevia herkkuja.
  Ehkäpä täytyy ottaa äkkilähtö lähimpään talvipuutarhaan ts. Ruissaloon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, sori hei! :) Mutta kipaisepa ihmeessä Ruissaloon ja ota kamera mukaasi, niin pääsemme me blogisi lukijat mukaan myös! :)

   Poista
 4. Mikä todella upea salaisuus! Ihanan näköinen paikka, vaikka linnuille soisin ainakin isoman häkin. Ajattele, kuinka hienoa olisi, jos he saisivat liihotella vapaina, mutta tietenkin silloin tulisi myös 'pommivaara'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, mä siinä haikeana toivoskelin ääneen, että ehkä niitä lintuja sentään lennätellään ilta-aikaan. Yltiörealistinen seuralaiseni naureskeli haihatteluilleni: "Haha, ja kuka sen linnunmerden täältä sitten siivoilisi?" :/

   Poista
 5. Tällaiset paikat ovat aivan ihania (vaikkakin ihan samaa mieltä häkkilintujen suhteen). Helsingissä tällainen hiljainen paikka on kesäisin avoinna oleva Kumpulan kasvitieteellinen puutarha. Vaahteran alla jäätelöä ja teetä kera rauhan ja kauneuden. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa aivan ihanalta paikalta! En ole siellä koskaan käynytkään. :)

   Poista
 6. Todella ihanalta kuulostava paikka! :)

  Minulle on tuo Marais'n alue ihan tuntematonta, vaikka usein sinne suunnittelenkin meneväni... Jotenkin sitä tulee pyörittyä aina samoilla kulmilla, mutta ehkäpä ensi kerralla sitten sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, että usein sitä tulee pyörittyä aina samoilla kulmilla! Suosittelen kyllä poikkeamaan tuolla Marais'n kortteleissa. Ehdottomasti yksi Pariisin kiinnostavimmista alueista. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.