perjantai 16. marraskuuta 2012

Posolee

Beaujolais tuli maisteltua. Eilen vitsailin banaanin mausta, mutta ihan oikeasti ensimmäinen tuoksu, joka lasista vastaani pelmahti, oli selvä banaani. Viinintuntija Alexis Goujard tietää Metro-lehdessä kertoa maun johtuvan tämän vuoden vaikeista sääolosuhteista, jotka jättivät viinin laimeaksi, ja toivat siihen kliseiset banaanin, mansikan ja karamellin maut. 

Beaujolais nouveaun ei kuulukaan olla ns. hyvää, eikä ainakaan maistelemamme yksilö sovi mielestäni ruokajuomaksi, vaan korkeintaan aperitiiviksi. Yllä mainitussa Metron jutussa kerrotaan myös, että hyvän Beaujolais'n erottaa huonosta hiiva. Hyvät viinit on tuotettu luonnonhiivalla ja vähemmän hyvät keinotekoisella hiivalla. Hinta antaa kuulemma myös osviittaa. Kunnon Beaujolais nouveauta saa harvoin alle 3,5 eurolla, Metro suosittelee siksi sijoittamaan tähän viiniin 6-9 euroa. Suomessa luultavasti hieman enemmän, veikkaan ma.

Lähibrasseriemme valitsi Beaujolais'mme puolestamme.
Varoituksen sananen, jos uutta Beaujolais'ta innostut maistelemaan: tässä vuosikerrassa on kuulemma runsaasti rikkiä, joka aiheuttaa päänsärkyä. 

Anoppi tuli kylään ja toi tullessaan saksanpähkinöitä omasta puutarhasta.
Saimme anopin kissavahdiksi, joten tiedossa on pieni viikonloppumatka. Emme ole edes päättäneet määränpäätä vielä, mutta se on melkeinpä yhdentekevä. Kunhan pääsemme pois Pariisista. 

15 kommenttia:

  1. Hauskaa reissua.

    Beaujolais on minulle uusi tuttavuus. Ehkä joskus rohkenen kokeilemaan.

    Minä aion nyt kohottaa lasin roseta urakkani päättymisen kunniaksi - ja jatkaa Villareiden katsomista läppäriltä sängyssä. Pienet ovat iloni :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reissu oli hauska, kiitos vain! :) Ja Villarit ja lasi roseeta urakan päätteeksi kuulostaa oikein isolta ilolta.

      Poista
  2. Jepjep, "kunhan pääsee POIS Pariisista". Ja mä voisin hyvin tehdä viikonloppumatkan, kunhan PÄÄSISI Pariisiin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, Pariisiakin osaa arvostaa ihan eri tavalla, kun vähän pyörähtää välillä ns. landella. ;D

      Poista
  3. Hyvää irtiottoa Pariisista! Maiseman muutos on minusta useimmiten se paras keino ottaa etäisyyttä arkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Liian usein tulee vaan röhnötettyä raihnaisena sohvan pohjalla, vaikka pieni maisemanvaihdos virkistää huomattavasti enemmän.

      Poista
  4. Voi että tuli viiniä ikävä! Täällä viinit ovat aika hintavia, ja viinivalikoimat ovat aika surkeat. Saatavilla on lähinnä paikallisia viinejä, joiden laadussa ei ole kehumista. Mutta toisaalta onhan se hieno juttu, että Intiassakin tehdään nykyään viiniä. Edistystä on tapahtunut! Ei se minusta ole kuitenkaan hintansa väärti.

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuu, intialainen viini kuulostaa eksoottiselta. :) Intialaista olutta olen intialaisravintoloissa maistellutkin. Täällä olen päässyt tottumaan viiniin niin, että illallinen ilman viinilasillista tuntuu jo melkein oudolta, siis jos syödään pitkän kaavan kautta, eikä vain pika-ateriaa tv:n ääressä. ;)

      Poista
  5. Hauskaa viikonloppumatkaa!
    Eilen tulin kotiin "A-valinnan" kautta ja ostin juurikin Beaujolais:ta. Hinta oli 9,99 ja makuelämys on vielä kokematta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerropa ihmeessä analyysiä blogissasi, kunhan saat Poson korkattua.

      Poista
  6. Katsos, taas sitä oppii uutta. Ok, eli otan sen kalleimman pullon kun niitä täältä Itävallasta saa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ainakin kaikkein halvinta kannattaa ilmeisesti vältellä. :)

      Poista
  7. Coucou! Entisenä pariisilaisena löysin blogisi viikko sitten ja ihastuin siihen ihan täysillä! Luin kaikki tekstisi ja lisääkin olisin lukenut :) Onko suunnitelmissasi tehdä top 10 lempiravintolaasi tai jotain sen tapaista postausta? Olen tulossa Pariisiin ensi maaliskuussa ja mietin jo nyt mihin menisin syömään niiden vanhojen tuttujen lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa mahtava kuulla, että olet viihtynyt. :) Olen kyllä miettinyt jonkinlaisen ravintolakoosteen tekemistä, mutta en ainakaan vielä ole saanut aikaiseksi. Kunnon pariisilaiset ovat aina tietävinään, missä on mikäkin "Pariisin paras" (leipomo, macaron, kiinalainen, falafel, kuskus, juustokauppias, jne.), mutta aika harva varmaan on ehtinyt koko Pariisin tarjontaa kiertämään. Tietysti omia, subjektiivisia suosikkeja voisi tosiaan joskus listata. Laitan korvan taakse. :)

      Poista
    2. Jes, sitä odotellessa :) Juurikin ne omakohtaiset kokemukset kiinnostaa eniten.

      Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.