sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Lentäviä taloja

Pariisilainen Laurent Chéhère oli töissä mainosalalla, kunnes eräänä kauniina päivänä sai tarpeekseen, pakkasi laukkunsa ja lähti maailmanympärimatkalle.

Palattuaan hän päätti omistaa elämänsä kahdelle intohimolleen: valokuvaukselle ja matkustamiselle. Chéhèren viehtymys arkkitehtuuriin ja omaperäisiin ideoihin synnytti palkitun kuvasarjan lentävistä taloista.


Ensimmäinen mielleyhtymäni Chéhèren lentävistä taloista oli tietysti eräs Pixarin papparainen, joka lennättää kotinsa ilmapallojen varassa Etelä-Amerikkaan. Chéhère itse kertoo inspiraationa olleen Albert Lamorissen Le Ballon rouge (Punainen ilmapallo) -lyhytelokuvan (joka muuten löytyy myös kokonaisena Youtubesta, ohessa pieni näyte).
Chéhère keräsi lentävät talokollaasinsa kierrellessään Pariisin Bellevillen ja Ménilmontant'n kortteleissa, joissa häntä viehättivät erityisesti vanhat ja väsyneet rakennukset. Katukuvassa arkisen näköiset rakennukset muuttuvat ilmaan noustuaan banaaleista tönöpahasista kiehtoviksi yksilöiksi.

Laurent Chéhèren Flying Houses on näytteillä Marais'lla Galerie Paris-Beijingissä 4. joulukuuta asti. Ken ei galleriaan asti ehdi, voi kurkistella lentäviä taloja täältä.

Galerie Paris-Beijing
54, rue Vertbois
Metro: Arts et Métiers

Valokuvaaja Laurent Chéhèren kotisivut


--
P.S. Viikonloppuretki vei Loiren laaksoon. Linnamaisia kertomuksia luvassa heti, kun saan valokuvani jonkinlaiseen järjestykseen

8 kommenttia:

 1. Aina joku tekee sen ja omistaa elämänsä sille, mitä haluaa tehdä. Siitä olen oikeasti kade. Tykkäsin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väitetään, että hyvä harrastus menee helposti pilalle, jos siitä tekee itselleen työn, mutta kyllä kutsumustaan kannattaa seurata, jos sellainen vaan on. :)

   Poista
 2. Oi miten ihania. Lentävät talot. Että joku keksi ja elääkin vielä sillä. Siitä tulee ihan hyvä mieli jo pelkästä ajatuksesta. Pistää omatkin talot lentämään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä tykkään enemmän sellaisista mahdollisimman vähän käsitellyistä reportaasikuvista, mutta näissä lentävissä taloissa oli jotain vapauttavaa ja runollista, suorastaan mieltä YLENTÄVÄÄ. (ehe ehe...;))

   Poista
 3. Lentäviä taloja, kaikkea sitä ;) Mä jään odottelemaan linnapostausta – tykkään linnoista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän päivän Château la Touche oli sellainen kevyt lasku château-maailmaan, mutta pari ihan oikeaa prinsessa- ja prinssilinnaakin on tulossa. Kunhan vaan saan jotain järkeä ja järjestystä tuohon kuvamassaan. ;)

   Poista
 4. Jee, kerkiänpä lomalle Pariisiin juuri tuoksi 4. joulukuuta. Ekan reissupäivän ohjelma sijoittukoon siis Marais'hen. Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua kyllä, gallerian sivuilla näyttelyn viimeiseksi päiväksi sanotaan 4. joulukuuta ja taiteilijan omilla sivuilla 8. joulukuuta. Laitoin postaukseen päivämääräksi sen varhaisemman, kaiken varalta. :)

   Gallerioiden tarjontaa kannattaa tosiaan kurkistella, niissä pääsee usein näkemään kaikenlaista kiinnostavaa, mutta ilmaiseksi ja ilman turistilaumoja.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.