Nathalien kioskilla jonotettiin nälkäisinä kreppejä, hotdogeja, panineja ja churroja. |
Avustajakoira tauolla? |
Kuten sunnuntaishoppailupostauksen yhteydessä mainitsin, kauppoja on niin vähän, että tänne ei ehkä kannata lähteä erikseen shoppailemaan. Myös ravintolat ovat joko melko hinnakkaita tai ketjuravintoloita. Sen sijaan Bercy Village kannattaa kokea hieman erilaisen tunnelmansa vuoksi. Paikka on parhaimmillaan näin sunnuntaina alkuillasta, kun valot syttyvät hämärtyvään iltaan.
Bercy Villagen katettujen käytävien seinillä on esillä valokuvataidetta nyt kymmenettä vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Bercy Village pyysi valokuvaaja Denis Darzacqia kuvaamaan Bercyn ihmisiä, asukkaita ja ohikulkijoita, juhlanäyttelyä varten.
Sitten harppaus Bercyn entisistä viinivarastoista tämän päivän uutuusviiniin. Kyllä, tänään koittaa taas se päivä, kun sieraimia väristellen etsitään banaanin makua pahanmakuisesta punaviinistä. Kuten joka vuosi, Beaujolais Nouveau on tullut markkinoille marraskuun 3. torstai puolilta öin. Itse en päivystänyt baaritiskillä puoleen yöhön viime yönä, joten suunnitelmissa on maistaa viiniä tänään.
Bercy Village
Avoinna joka päivä klo 11 - 21. Ravintolat avoinna päivittäin klo 02.00 asti,
Metro: Cour St. Emilion
Beaujolais Nouveau
Kysy viinikauppiaaltasi
Mukavan tunnelmallisen näköinen paikka. Sopiva päämäärättömään vaelteluun ja istahtamiseen sinne minne mieli tekee...
VastaaPoistaKyllä, aivan loistava paikka istua ja tuijotella ohikulkijoita. :)
PoistaEn ollut Suomessa asuessa koskaan kuullutkaan Bejoulaisista, mutta kuulema täällä se on erittäin suosittu viini ja monessa paikkaa järjestetään Bejoulais-juhlia. Viiniinmenevä vanhempi rouva, jonka tapasin ranskantunneilla, totesi, että suurin osa amerikkalaisia ei osaa erottaa hyvää ja huonoa viiniä toisistaan, vaan tänne tuodaan ihan mitä vaan ranskalaista kuraa, koska paikalliset luulevat, että kaikki ranskalainen viini on fiiniä ja maksavat mieluusti kalliimman hinnan kuin kalifornialaisista.
VastaaPoistaMinusta tuntuu, että tuo ranskalaisten viinien suhteellinen kalleus on aika yleismaailmallista. Ranskalaiset ovat saaneet markkinoitua viinistään sellaisen brändin, että siitä maksetaan varsin usein suhteessa enemmän verrattuna samantasoiseen muunmaalaiseen viiniin. Täällä Ranskassa tietysti ei oikein ole edes saatavilla kuin omia viinejä. Minä en ole minkäänlainen asiantuntija viinien suhteen, mutta se vähäinenkin viinituntemukseni perustuu ihan täysin ranskalaisiin viineihin, muun maalaisten viinien kanssa olen täysin sormi suussa. Siksi en oikein osaa ostaakaan muita viinejä (jos siis niitä olisi tarjolla).
PoistaIhanat kuvat! Tämän postaukse ansiosta Bercy village menee ehdottomasti seuraavan Pariisin-käynnin kohdelistalle.
VastaaPoistaSaammeko blogiinkin arvion uudesta vuosikerrasta, jahka ehdit maistella? Sitä odotellessa hauskaa viikonloppua!
Pyynnöstä tein analyytillisen viiniarvion! :) Mukavaa viikonloppua myös sinne itänaapuriin! ;)
PoistaItsekkin kävin tuolla kävelemässä viime pariisin reissullani, varsin mukava fiilis paikassa kyllä :)
VastaaPoistaPariisissa on minusta ihan parasta juuri se, että täällä on niin paljon erityyppisiä alueita. Ei ole pakko jumittaa Louvre-Eiffel-Riemukaari -akselilla, ellei välttämättä halua. :)
Poista