sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Joulunäyteikkunaostoksilla

Niin kamala kuukausi kuin marraskuu onkin, onnistun huippupositiivisena ihmisenä (muahahhaha) löytämään siitä myönteisiäkin puolia. 

Ensinnäkin yleensä Ranskassa marraskuu on mukavan katkonainen, sillä viikkoja pätkii kaksi pyhäpäivää: Toussaint eli pyhäinpäivä 1.11. ja ensimmäisen maailmansodan päättymisen muistopäivä Armistice 11.11. Tänä vuonna 11.11. tosin osui harmittavasti sunnuntaille. No, aina ei voi voittaa tässäkään lotossa.

Toisekseen, marraskuussa Pariisissa sytytellään jouluvaloja ja joulukoristellaan näyteikkunoita. Tänä iltana poikkesin katsastamassa perinteikkäästi Printemps'n ja Galeries Lafayetten näyteikkunat. Näitä pariisilaislapset käyvät ihastelemassa perinteisesti ennen joulua - tämä on kuulunut esimerkiksi tuon kotonani asuvan miekkosen jouluperinteisiin pienestä pitäen. Mikäpä sen tunnelmallisempaa, kuin pimeässä taianomaisesti välkkyvät näyteikkunat. Kaiken yllä leijuu makea tuoksu, kun noin tusina kastanjakauppiasta on asettautunut näyteikkunoiden läheisyyteen paahtamaan kastanjoitaan ostoskärryistä kyhätyissä paistohärveleissään.

Galeries Lafayetten kupolin 100-vuotisjuhlien vuoksi odotin heidän näyteikkunoiltaan jotain ennennäkemättömän upeaa, mutta mielestäni Galeries Lafayette ja Louis Vouitton jäivät tänä vuonna selvästi kakkoseksi Printemps'n ja Diorin satumaisille ikkunoille.


Printemps oli myös julkisivultaan minusta onnistuneempi kuin levoton Galeries Lafayette. Itse asiassa jälkimmäinen oli niin epäviehättävä, että unohdin kuvata sen. Pitänee poiketa Lafayettella toistamiseen ennen joulua. Pitäähän se kupoli ja Swarovskin kuusi kuvata sisältä käsin.

Printemps'n yhdessä Diorin kanssa luomissa näyteikkunoissa seikkailivat tyttöhahmot erilaisissa tilanteissa. Teemana on "pariisilaisia inspiraatioita Diorilta".


Pieni katsoja Diorin tyttöjen lumoissa.


Ainoa miinukseni Printemps'lle menee näistä epilepsiavälkevaloista.

Printemps'n ja Diorin kuumailmapalloja yli Pariisin kattojen.
Ja tivolitunnelmaa. Tikkareita, hattaroita ja karusellejä! Voiko tästä olla pitämättä?Osa nukeista oli tarkemmin katsottuna suorastaan pelottavan näköisiä...


Galeries Lafayetten yhdessä Louis Vuittonin kanssa toteuttaman jouluikkunan teemana on "Vuosisadan tanssiaiset".


Näiden eläinnaamioihin pukeutuneiden tanssijoiden asennot ja liikkeet oli toteutettu hätkähdyttävän hyvin.

Tämä oli selvä suosikkini Galeries Lafayetten ikkunoista.


Lafayetten rumpalityttöjä.


Pingviinit OVAT söpöjä, mutta onhan tämä nyt vähän tylsä Printemps'n satutunnelmien rinnalla.

Makunsa kullakin, mutta minusta tämä jääkarhu väskyineen oli suorastaan kammottava.


Opéra Garnier'n edustalla toitotettiin torvia ja/tai muita vaskipuhaltimia.

10 kommenttia:

 1. Voi ei miten upeita ikkunoita! Kyllä täällä Suomessa voitaisiin vähän ottaa näistä mallia sanon minä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, löytyisköhän Suomesta Vuittonin ja Diorin tyylistä luksusmuotitaloa toteuttamaan Stockan ikkunoita? :)

   Poista
 2. Taas ihania kuvia - joulutunnelmaa käsinkosketeltavana. Pariisilaisen tyylikkäästi tietenkin :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tuosta elämyksestä jää vielä puolet pois, kun kuvissa ei näy nukkien liikkeet eikä kuulu taustamusiikki. :)

   Poista
 3. Huoh. Johan tässä rupesi jouluttamaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä ollut yhtään tonttua edes! :) Puolitoista kuukautta, eikä yhtään lahjaa ostettuna. Iik...

   Poista
 4. Ihanaa joulutunnelmaa, varsinkin karuselli on hurmaavan näköinen. "Jopa jääkarhukin käyttää vuittonia" on mielestäni vähän väsynyt ajatus. Paitsi se hattulaukku (joka näkyy karhukuvan alapuolella) on kyllä todella ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, mä en ole koskaan erityisesti välittänyt tuosta monogrammikuosista, mutta tuo hattulaukku ja varsinkin ne pikku matkalaukut olivat kyllä suloisia. Tosin en mä niitä missään reissussa voisi käyttää, Vuitton herättäisi ihan liikaa huomiota. Rennompaa matkailla, kun ei otsassa lue "rikas turisti".

   Poista
 5. Näistä kuvista menee ihan tainnoksiin, harmi että missattiin nämä ikkunat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ette edes paljolla missanneet, harmi! Parasta elämyksessä olivat melkein jouluikkunoita katsomaan tulleet lapset, jotka olivat aivan pohjattoman haltioissaan tanssivista nukeista ja eläimistä. Ja mikseivät olisi, kun minäkin olin. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.