lauantai 3. marraskuuta 2012

Suklaatasuklaatasuklaata - Salon du chocolat

Mikä on ratkaisu synkeän marraskuun ankeuteen? Suklaapa hyvinkin.


Oman annokseni sain Pariisin vuotuisilta suklaamessuilta (Salon du Chocolat), jotka ovat käynnissä Porte de Versailles'n messukeskuksessa tämän viikon loppuun.


Tungos oli kova, mutta ihmiset olivat pääosin hyväntuulisia. Kukapa tällaisten suklaavuorien keskellä voisi murjottaakaan?


Suklaamuotia eri puolilta maailmaa. Huomaa hameen helmasta kadonnut suklaapala. Ahneita katsojia?Väkeä mustanaan.Ranskassa kun ollaan, tarjolla oli suklaapalan painikkeeksi erilaisia liköörejä...

...ja tietysti oikeanlainen viini!

Teen ja suklaan ystäville.

Merihenkisiä suklaaherkkuja Île de Réltä.


Herkullisen näköisiä koruja myy Manu Creation. Korut tehdään käsityönä Ranskassa.

Vanhanajan macaroneja ja pakollinen Manneken pis.

Macaroneja moneen makuun.

Suklaata oli yhdistetty aivan kaikkeen, kuten vaikkapa sipulihillokkeeseen ja hanhenmaksaan. Tarjolla oli myös "alkoholitonta suklaasangriaa". 

Leonidas-suklaatalon toteuttama Keski-Amerikan intiaanien suklaajumala Quetzalcoatl. Yli 3 metrin korkeuteen kohoavaan patsaaseen oli käytetty 500 kg suklaata.

Petit Ourson -suklaanallet viettävät tänä vuonna viisikymppisiään. Oikealla värikkäitä suklaaraekukkasia.

Uskokaa tai älkää, mutta en ostanut mitään. Sain nimittäin suklaanhimoni vähäksi aikaa tyydytettyä ihan vain maistiaisten voimin.


Salon du Chocolat Pariisissa 31.10. - 4.11.2012
Porte de Versailles'n messukeskukusessa
Metro: Porte de Versailles/Balard

20 kommenttia:

 1. Katselin kuviasi silmät pyöreinä ja näppis kuolassa ;) Minut täytyisi kyllä tuolla laittaa talutushihnaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen! Onneksi mulla oli kamera mukana, hillitsi vähän maistiaisten ahmimista. ;)

   Poista
 2. Mikä paratiisi! Ilman kuonokoppaa minua ei saisi tuonne päästää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tuo on kyllä vaarallinen paikka! :) Otin reilusti toistasataa kuvaa, ja oli kyllä tuskaa karsia niistä, kun kaikki näytti niin herkulliselta.

   Poista
 3. Täällähän menee ihan tainnoksiin näistä kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, mä eilen kuvittelin, etten syö enää suklaata ennen joulua. Nyt kun näitä kuvia latailin, niin taas alkoi tehdä mieli suklaata. :)

   Poista
 4. Uskomaton suklaataivas!! <3 Kuvia katsoessa iski kyllä suklaahimo ja sylki alkoi erittyä, kuolaan täällä noille herkuille :P~ Suklaaholistin paratiisi. Kiitos kuvakierroksesta, herkullista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mietin tuota kirjoittaessani, että pitäisikö alkuun laittaa pieni varoitus: "Saattaa herättää himokkaita ajatuksia suklaata kohtaan". :)

   Poista
 5. Aivan ihania kuvia ja itse tapahtuma - mahtaakohan se olla joka vuosittainen- mietinpä vaan että josko merkitsis kalenteriin ja ehtis piipahtamaan <3 Yli päätään mikähän mahtais olla hyvä sivu jolta Parisin tapahtumia vois kurkkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä vuosittain järjestetään. Esim. viime vuonna oli lokakuun lopulla ja nyt marraskuun alussa, eli näin syksyn ja talven välisenä aikana. ;)

   Itse seurailen Pariisin tapahtumia ja erilaisia vinkkejä monista lähteistä, mm. varmaan noin kymmenestä eri pariisilaisblogista. Pariisin matkailutoimiston virallisilla sivuilla on listattu Pariisin tärkeimmät tapahtumat myös englanniksi: http://en.parisinfo.com/shows-exhibitions-paris/
   Myös http://www.mylittleparis.com/ on aika hauska, engl.kielisen version saa, jos klikkaa oikealta ylhäältä otsikkoa "éditions" ja "In English".

   Poista
 6. Wau! Pakko päästä joskus tonne paikan päälle :) Tuli heti suklaahimo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä suklaanhimo herää, mutta myös laantuu, usko pois! :D Päivän tuolla vietettyään kuvittelee, ettei ihan heti taas tarvitse suklaata. ;)

   Poista
 7. Aaaah, tuonne todellakin... ehkä ens vuonna? Käytiin tänään naapurikylän viini- ja suklaatapahtumassa, mutta oli kyllä tuohon verrattuna HYVIN pienimuotoinen ja kotikutoinen tapahtuma ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettisivuillaan väittävät, että olisi maailman suurin suklaatapahtuma. Tosin ammattilaistapahtumat, siis joissa ostajat ja myyjät ovat ammattilaisia, ovat sitten asia erikseen. Positiivisia jos ollaan, niin siellä naapurikylässä ei kaiketi ollut vellovaa ihmismassaa? Kuvaaminen oli hemmetin vaikeaa väkijoukon tuuppiessa. ;P

   Poista
  2. Ei ollut väkijoukkoa, ei. Tosin maistellessa tuli vähän sellainen olo kuin olisi ollut juryn edessä ja suoritus olisi arvosteltu... :D

   Poista
  3. Haha, "hieman" ahdistavaa tuokin. :D

   Poista
 8. Suklaa auttaa vaivaan kuin vaivaan. Se tepsii mm. yskään (totta kai!) ja talvesta se tekee hitusen valoisamman ja lämpimämmän! Ja keväällä se motivoi taas liikuntaharrastusten pariin ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.