lauantai 6. huhtikuuta 2013

Vinkkejä viikonlopulle

Lomapostauksia on tiedossa vielä pari, mutta piipahdetaan nyt välillä Pariisissakin.

Käynnissä ovat nimittäin vuotuiset eurooppalaiset taideammattien päivät, Les journées européennes des métiers d'art. Ohjelmaa on tarjolla paitsi ympäri Ranskaa, myös Isossa-Britanniassa, Italiassa, Belgiassa, Latviassa ja Sveitsissä. Pohjoismaissa ohjelmaa ei ole, joten Ruotsi ja Suomi on kätevästi unohdettu koko sivuston kartasta. Tanska sentään pääsi mukaan:


Kuva: http://www.journeesdesmetiersdart.com/

Itse olen keskinkertaista piirustelutaitoa lukuunottamatta käsistäni erittäin epäkätevä ja siksi a) vihaan syvästi käsillä näpräilyä ja b) ihailen hillittömästi itseäni taitavampia näpräilijöitä. Näiden teemapäivien puitteissa Pariisissa pääsisi maksutta tutustumaan erilaisten näyttelyjen ohella myös näiden käsityöläisten käytännön työhön lähietäisyydeltä. Kiinnostaisivatko marionettiteatterin nuket 11. kaupunginosassa? Tai kalligrafia kirjemuseossa 7. kaupunginosassa? Tai vaikka restaurointitekniikat keskiaikamuseossa? Viikonlopun tarkempaa ohjelmaa voi kaivella tapahtuman nettisivuilta. 


Joku saattaa vielä muistaa (tai vielä useampi ihan muutenkin tietää) konseptikauppa Mercin, jossa on vierailtu tässä blogissa jo pari kertaa (täällä ja täällä). Kaltaiseni intohimoisen nettishoppailijan iloksi Merci on vastikään avannut nettimyymälän, joka toimittaa myös Suomeen. Ainakin vielä nettimyymälän valikoima vaikuttaa kyllä hieman suppealta, mutta löysin sieltä silti tuikitarpeelliselta roipetta:

Kuva: Merci

Paha tapani on nimttäin rahdata pakkeliarsenaaliani ympäri kämppää niin, että suteja ja purnukoita saattaa lojuskella sitten milloin missäkin. Olen suunnitellut hankkivani työkalupakin, jossa pakkelointivälineet olisivat aina järjestyksessä ja kätevästi ulottuvilla. Mutta tämähän olisi vielä esteettisempi vaihtoehto, ei haittaisi vaikka tuommoinen unohtuisi aamuisen naamanmaalauksen yhteydessä olohuoneen nurkkaan.
Kuva: Merci
Paitsi että onkohan tuommoinen pahvitörppelö sittenkään riittävän kestävä tarpeisiini? Pakko kai kuitenkin suunnata hypistelemään paikan päälle...

Ja ellei tässä vielä ollut riittävästi ohjelmaa viikonlopulle, tänään kello 15 olisi luvassa tyynysotaa Saint Lazarella. Tiedossa olisi mahtavaa höyhenpöllyä, sillä ainakin tapahtuman FB-sivuilla mukaan on ilmoittautunut yli tuhat osanottajaa. 


Kuva: Flash Mob Party Paris
Minulla taitavat tyynysodat jäädä väliin tällä kertaa. (Varoitus: lopputeksti sisältää jupinaa!) Kokonaista 3,5 vuotta vanha pölynimuri nimittäin sanoi sopimuksen haisevasti irti eilen viikkosiivouksen alkajaisiksi. Pakko siis suunnata pölynimurikaupoille, ettemme huku kissanhiekkaan ja -karvoihin. Mutta on se vaan kumma, millaisia leluja kodinkoneet nykyään ovat, vaikka muka laadukkaita merkkituotteita luulee hankkivansa. Pyykkikoneissakin tuntuu olevan ajastin, joka napsauttaa koneen hajalle heti, kun takuuaika päättyy. Ja korjaaminen maksaa enemmän kuin uusi kone. Sen sijaan keittiössämme hurraa ainakin 20 vuotta vanha astianpesukone. Eihän se ehkä mikään varsinainen kukkanen ulkonäöltään enää ole, mutta enpä heti menisi vaihtamaan ihan pelkän ulkonäön vuoksi uuteen räppänään, joka kestää käyttöä hyvällä tuurilla pari vuotta.

Ugh.

12 kommenttia:

 1. Aikas näppärän näköinen pakki.

  Me vaihdettiin juuri astian- ja pyykinpesukoneet, kun ne juuri jotain 20v vanhuskoneet vihdoin vetivät viimeiset vetensä putkiinsa (ja toinen vielä ohi). Maksettiin uusiin pidemmät takuut, että kestävät edes sen 5 vuotta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me myös maksettiin pidempi takuu pyykkikoneelle, kun edellinen kesti normaalia käyttöä vain kolmisen vuotta. :P

   Poista
 2. Yhdyn valitusvirteen. Meillä uusittiin muuton yhteydessä kaikki kodin- yms koneet viisi vuotta sitten. Kaikki ovat nyt hajoamassa yhtä aikaa. Kiva juttu :-( Mukava pieni ostoskeikka: jääkaappi, pesukone, ruohonleikkuri, tiskari jne. Kaikkia pienempiä keittiölaitteitakin saa olla uusimassa viimeistään kahden vuoden välein. Grrrrrrr!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, todella miellyttävää uusia koko "kalusto" kerralla. :( Jos positiivisia halutaan olla, niin jos ostatte kaikki samasta liikkeestä, voitte ehkä neuvotella koneille paljousalennusta? Paitsi että rahaahan ne silti maksavat. :(

   Poista
 3. Ja meille ostettiin juuri pölynimuri numero 4. Turkkilaisen imurin käyttöikä on siis kolme vuotta. ARGH! Tiskikone, pesukone ja jääkaappi on vasta toisella kierroksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Universaali ongelma selvästi. Raivostuttaa paitsi rahan meno, myös se järkyttävä määrä turhaa jätettä, mitä tuollaisia kertakäyttökodinkoneita tuottamalla tulee.

   Poista
 4. Jostain syystä kodinkoneilla on tapana hajota samaan aikaan.Keittiössäni hajosivat viime kuussa samaan aikaan vedenkeitin,miniuuni ja sauvasekoitin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kumma! Mikä lie kotitonttu niitä koneita hajottelee? ;)

   Poista
 5. Ostakaa Mielen koneita, ne on tehty Saksassa, varaosineen kaikkineen. En tiedä vielä, kuinka kauan ne kestävät, mutta niitä ainakin kodinkonekorjaajat suosittelevat. Imuri on ainakin jo palvellut pitkään, pesukone ja kuivauskone ovat vasta muutaman vuoden vanhoja, mutta toivon niidenkin kestävän. Edelliset Upot hajosivat viidessä vuodessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistän kyllä tuon Miele-vinkin korvan taakse, kiitos! Mieleä ei meillä ole tainnut ollakaan.

   Poista
 6. No on sinulla pakkeleita, kun tarvitset niille oikein pakinkin. :-D Mulla on vaan pieni meikkipussi - ja sen näkee tosin sitten naamastakin. :-D

  Yhdyn edellisiin: nykyajan koneet on ihan leluja. Meillä on Suomessa 17 vuotta vanha mikro enkä-tiedä-kuinka-vanha uuni, ja pelottaa, milloin ne hajoavat, kun sitten pitää hommata noita leluja tilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kuulostan kieltämättä varsinaiselta sotamaalarilta. Minusta on kätsää kun on valikoimaa, mutta lopputulos on yleensä tosi luonnollinen. En siis sudi koko valikoimaa naamalle samalla kertaa. ;D Eikä tulisi muuten mieleenkään käyttää esimerkiksi ripsi- tai hiuslisäkkeitä, jotka tuntuvat olevan kovasti muotia Suomessa ja Ruotsissakin. Täällä selvästi vähemmän.

   Teillä on sitten sama tilanne mikron ja uunin kanssa kuin meillä tuon antiikkisen astianpesukoneen kanssa. Jännittää myös, että koska se pitää vaihtaa kertakäyttöiseen. :P

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.