sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Piknikillä linnan pihalla

Tänään sää oli ihanan aurinkoinen, joten piknik houkutteli. Mutta minne mennä, kun auringosta huolimatta tuuli oli vähän viileä?

Lehtiä puissa!
Arvonnan voitti Château de Vincennes, jonne hurautimme metrolla.
Kerrankin hyvä valinta. Aurinko oli houkutellut sisäpihan nurmelle muutamia lapsiperheitä, muttei massoja kuitenkaan. Suosittelen siis pitämään Vincennesin linnan pihan mielessä viikonloppulounaspiknikvaihtoehtoja harkitessa. Ja jos linnanpiha syystä tai toisesta on täynnä, Vincennesin puistossa toki riittää lääniä muutenkin.


Tälle nurmikolle ei saanut mennä, periaatteessa. Viereiselle sai. Tai ainakaan sitä ei oltu kielletty.

Aurinko! Tulenkohan sokeaksi, kun tulin ottaneeksi kuvan paljain silmin?

Vallihauta!

Ovi!
Eväänä oli täytettyjä patonkeja, joita en tullut kuvanneeksi. Kai kaikki jo täytetyn patongin ovat nähneet? Sen sijaan retkieväspullon kuvasin. Muovista vesipulloa kaikki eivät ehkä olekaan nähneet.Ohitsemme linnaan viiletti myös kuvan ylhäisöporukka. Eipä sitä joka päivä noin montaa prinsessaa ja ritaria näekään.
Linnan sisäpihalle on vapaa pääsy, mutta lippu linnaan ja Sainte Chapelle -kirkkoon maksaa 8,5 euroa. Minipiknikin jälkeen vierailimme molemmissa, mutta siitä lisää toiste.Château de Vincennes
avenue de Paris
94300 Vincennes
Metro: Château de Vincennes

23 kommenttia:

 1. Voi ei, kaksi viikkoa sitten oltiin palelemassa Pariisissa ja nyt teillä on tuollaiset lehdet puissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis nuo lehdet puhkesivat aivan uskomatonta vauhtia, noin kahdessa päivässä, eli heti kun tuli vähän lämpimämpää. Tosin ihan kaikissa puissa ei ihan vielä kunnon lehtiä ole, silmut vasta. Toivottavasti aurinkoinen sää jatkuu, vähän ovat epävakaista taas luvanneet. :P Poikkeuksellisen kylmä kevät täällä kyllä on ollut, niin kuin kai Suomessakin.

   Poista
 2. No en ollut pitkään aikaan nähnyt tuollaista pulloa :)
  Pidetään kohde mielessä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hienoa että Volvic-pullo oli edes eksoottinen. ;) Ei mitään tavis-Eviania. ;) Vincennes on mukava maalaiskohde metromatkan päässä. ;D

   Poista
 3. Kaunista katseltavaa ja hymyilyttävää luettavaa ^^
  Ihastelen vihreää nurmikkoa ja suuria lehtiä puissa, mutta iloitsen siitä että kaikki on täällä vasta edessä :) Lumet ovat sulaneet ja aurinko lämmittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on kunnioitettavan positiivinen asenne kyllä! :) Mutta ihan totta, että mitä pitempi ja lumisempi talvi, sen paremmalta kevät tuntuu. Täällä nyt lumet sentään ovat sulaneet jo aikoja sitten, mutta kuten tuossa yllä kirjoitin, niin täälläkin on ollut ihan poikkeuksellisen kylmää. Tänäänkään ei ollut varsinaisesti mikään hellesää, mutta aurinko sentään paistoi. Jopa niin, että ainakin nenään taisi tarttua vähän (punaista) väriä. Jei! ;O)

   Poista
 4. Ihania keväisiä kuvia ja upea paikka! Tekee oikein hyvää katsella noin keväisiä kuvia. Meillä eilen koko perhe sai paniikkikohtauksen, kun aamulla katseltiin ulos ikkunasta, maa oli täysin lumen peitossa. Ja viikon alussa oli reilusti yli 20 astetta. Onneksi tänään satoi vettä, niin päästiin lumestakin eroon. Mites kauan tonne Château de Vincennesiin ajaa metrolla? Paikka näyttää niin ihanalta ja juuri täydelliseltä piknikpaikalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hui, toivottavasti tänne ei heitä lunta enää! D: Olisin saanut paniikkikohtauksen minäkin. On kyllä ollut tosi outo sää tänä keväänä, ilmeisesti vähän kaikkialla. Toivotaan että säät suosivat teitä Pariisissa. Yleensä toukokuulla on ollut ihan Suomen kesää vastaava sää, mutta eipä näistä koskaan tiedä...

   Château de Vincennesiin matka riippuu tietysti vähän siitä, missä päin Pariisia olette. Linjalla 1 sinne pääsee suoraan. Esim. Louvrelta metromatka kestä vähän päälle 20 minuuttia. Eli yllättävänkin lähellä. ;)

   Poista
 5. Aijai, kun pääsisi tuonne nurmikolle pötköttelemään. :-) Mä en ole nähnyt täytettyä patonkia pitkään aikaan, joten olisin hyvin voinut senkin katsoa. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikin komia pötkötellä! Vaikka tuuli olikin vähän vilpakka, niin sisäpihalla oli suojaisaa.

   Ai vitsi, omissa silmissä ne täytetyt patongit näyttivät yhtä arkisilta kuin koulunäkit aikoinaan. :D Ensi kerralla! ;D

   Poista
 6. En ole nähnyt pitkään aikaan täytettyjä patonkeja, joten kuvaa ne sitten ensi kerralla:). Teillä siellä noita linnoja ja ylhäisiä riittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan kuvat patonkini ensi kerralla! :D

   Linnoja on vähän joka kulmalla joo. :) Kuvan minikokoisille aatelisille oli varmaan mieleenpainuva tapa tutustua vähän historiaan. Törmäsimme heihin myöhemmin linnan käytävillä. Kimakat äänet kaikuivat komiasti kiviseinistä. Korvat vähän soivat jälkikäteen. Eli kaikki kunnia lapsille tarkoitettujen kierrosten vetäjälle vaan! ;D

   Poista
 7. Uskomattomat lehdet jo puissa! Ihana linna ja sen ympäristö, ja kiitos pullonkin kuvasta :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, muovipullon kuva kruunasi tämän postauksen! ;)

   Poista
 8. Metrolla maalle :) Kattava on Pariisin metroverkko. Jos vaikka vertaa tähän vääntöön vetää linjaa länteen sen verran pitkälle, että pääsis kunnan rajan yli maan toiseksi suurimpaan kaupunkiin asti... ;) Ah, mutta eihän täällä kaupunkeja olekaan, vaikka itsekin olen tutkinut metropolimaaseutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No melkein! Täällähän on kaavailtu myös Suur-Pariisia, sille ja sen paikallisliikenteelle olisikin enää meri rajana, jos sekään. ;)

   Poista
  2. Minkälaista metrolippua suosittelisit 8 päivän matkaan? Meidän asuinpaikka tulee mitä luultavammin olemaan 18. arrondissementissa, joten metrolla varmaan tullaan kulkemaan melkoisesti.

   Poista
  3. Hmm, hyvä kysymys, johon ei ole mitään yksiselitteistä vastausta. Turisteille kaupattavaa Paris Visiteä saa max viidelle perättäiselle päivälle: http://www.ratp.fr/en/ratp/r_61654/parisvisite/ Jos matkustatte lähinnä keskustassa, kannattaa ottaa vain 1-3 vyöhykkeen kortit. Visiteen sisältyy joitakin alennuksia joihinkin turistikohteisiin. On olemassa myös Navigo Découverte, joka on tarkoitettu Pariisissa asuville tai työskenteleville. Sitä varten tarvitaan passikuva ja pitää ostaa 5 euron muovikortti, jota voi sitten ladata. Tämä on edullisempi kuin Visite (19,80 euroa viikko 1-2 vyöhykkeelle), mutta Navigo on voimassa kalenteriviikoittain. Eli kortti vanhenee viikon lopulla, vaikka olisitte ostaneet sen vasta keskiviikkona. Koskapa korttia ei ole tarkoitettu varsinaisesti turisteille, kaikki sitä koskevat tiedot ovat myös ranskaksi: http://www.ratp.fr/fr/ratp/c_21137/forfaits-navigo-mois-et-semaine/

   Ja sitten voi aina pelata kertalipuilla, jotka ovat käytössä vähän hankalia, mutta ellei metrolla matkusteta hirveästi, ne saattavat tulla jopa edullisemmiksi (10 lipun paketti 12,5 euroa).

   Tuosta 18. arrondissementistä sen verran, että kannattaa katsoa tarkkaan mistä sieltä kämpän valitsee. Montmartren itäpuolella on joitain alueita, jotka eivät ole varsinaisesti sitä viehättävintä tai edes turvallisinta Pariisia. Vaikka toki 18. kaupunginosassa on myös tosi viehättäviä ja pittoreskejä alueita.

   Toivottavasti tästä oli hyötyä! :)

   Poista
  4. Tästä oli tosi paljon apua, voi kiitos! :-)

   Sehän sen etsinnän tekeekin vaikeaksi, ettei tunne Pariisia ja tiedä missä on turvallista asua. Google Street viewstä saa nykyisin tosi kätevästi katsottua ympäristöä, muttei siitä kuitenkaan saa käsitystä alueen turvallisuudesta. Meillä on tällä hetkellä oikeastaan kaksi asuntoa valittavana, molemmat ihan metroasemien lähellä: Jules Joffrin ja La Fourche. Kumpikohan näistä sitten olisi turvallisempi alue, osaatko yhtään sanoa?

   Kumpikaan ei ole luultavastikaan ihannepaikka, mutta en ole löytänyt mitään sopivaa asuntoa ihannepaikoilta, jotka olisivat kohtuuhintaisia. Olen ilmiselvästi liian myöhään liikkeellä asunnon etsimisen suhteen, mutta päätös matkasta tehtiin vasta viime viikolla, joten nyt on sitten vain tyydyttävä siihen, mitä on vielä tarjolla. Suurin osa niistä ihanneasunnoista olisi vapaana 3-5 päivää meidän matka-ajankohdasta ja mietinkin jo kahden asunnon vuokraamista, mutta perhe tyrmäsi sen idean jo kättelyssä.

   Yksi mukava asunto olisi Rue Custine ja Rue Caulaincourt risteyksessä (samassa talossa kuin bistro Francis Labutte), mutta asunnosta ei ole vielä yhtään arvostelua ja takuumaksu vuokran lisäksi on 600 EUR, hieman mietityttää, vaikka asunto oikeastaan olisi näistä kolmesta se paras vaihtoehto.

   Pariisin asunnoissa näkyy olevan aika jännä vessasuunnitelma, todella monissa asunnoissa on yksi vessa ja sinne pääsee vain makuuhuoneesta, joten meidän tytöt joutuisivat yöllä kulkemaan meidän makuuhuoneen läpi päästäkseen vessaan. Suurin osa asunnoista on karsiutunut tästä syystä, koska niissä kuitenkin on tupla- tai kolminkertainen hinta näihin jäljellä jääneisiin vaihtoehtoihin verrattuna.

   Poista
  5. Mä luulen että nuo on molemmat turvallisuuden puolesta ihan ok paikoilla. Ikävät alueet ovat yleensä tosi rajattuja, jopa yksi kadunpätkä voi olla ikävä ja seuraava ihan ok. Noista kahdesta paikkana saattaisin kallistua tuohon La Fourcheen, mutta toisaalta se saisi pitkän miinuksen metrolinjasta 13. Se on nimittäin ehkä Pariisin kamalin linja, aina täynnä. Esim. tuolla uutinen (ja videopätkä) ranskaksi: http://archives-lepost.huffingtonpost.fr/article/2010/11/26/2318963_les-internautes-craquent-la-ligne-13-du-metro-c-est-l-enfer.html

   Eli näistä kahdesta en osaa suositella kumpaakaan toista parempana pelkän paikan perusteella. ;)

   Kahden asunnon vuokraaminen voisi olla jopa hauskaa, siinähän olisi tilaisuus nähdä vähän eri puolia Pariisista. Mutta ymmärrän kyllä, ettei perhe ole innostunut muuttamaan kesken kaiken. ;)

   Poista
  6. Kiitos, tästä oli jo hurjasti apua :-)

   Poista
 9. Ei hullumpi piknikpaikka! Meillä oli nyt puolen viikon minitalvi,joka taitaa tämän yön jälkeen olla loppu;viikonloppuna jo hurjia helteitä. Nätti linna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linna on minustakin kaunis, vaikka vähän karu sisältä. Postailen kuvia kun saan niitä järjestykseen. :) Takatalvi huhtikuussa, kuulostaa mielenkiintoiselta. :S

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.