tiistai 2. huhtikuuta 2013

No hei haloo...

"Non mais allô quoi...!"

Reissusta rähjääntynyt kotiutuja tässä hei! Lupaan reissutiedotuksia Maalais-Ranskasta monen postauksen verran, kunhan saan kuvia joltiseenkin järjestykseen. 

Sitä odotellessa pari sanaa täkäläisestä tosi-tv:stä. Kyllä, tiedän että juuri siitä halusitte kuulla.

Mutta kun. Viimeisen kuukauden ajan kaikki ovat tuntuneet hokevan todella rasittavaa lausahdusta "Non mais allô quoi...?", jonka voisi kääntää ehkä "No hei halooooo...?!". (Huomaa myös venyttävä ja nenään hönöttävä ääntämys.)

poies13


Kun tuossa pääsiäisen automatkalla lausahdusta hoettiin jo kaikissa mainoksissa, oli jo pakko älähtää ääneen:

"Mikäs hemmetin uusi muotilause tuo nyt oikein on...?"

Miekkonen hämmästyi sivistymättömyyttäni. Miten en muka tiennyt? Non mais allô quoi...?

Kyseiset kuolemattomat sanat lausui suuriryntäinen neitonen nimeltään Nabilla. Ohjelma, jossa lausahdus pääsi ilmoille, oli Les Anges de la télé-réalité, johon on koottu eri tosi-tv-ohjelmista tuttuja "tähtösiä" asumaan saman katon alle Yhdysvaltoihin.

Kas tässä:
(Siivekkäät sanat lausutaan suunnilleen kohdasta 0:48 alkaen)


Kriisin syynä oli, että pari talossa asuvaa tyttöä on pyytänyt ostamaan sampoota talon yhteisillä rahoilla. Nabillan mielestä kunkin (naispuolisen) asukkaan olisi pitänyt varautua etukäteen ja tuoda itse omat sampoonsa.


"Siis sä oot tyttö eikä sulla niinku oo sampoota? No halooo? Halloooo? Onko kenttää? Siis tyttö eikä sulla oo sampoota?! Sehän on niin kuin sä oisit tyttö, eikä sulla ois hiuxia?!???!!!1!!" 


Nabillan hämmästelyistä on tehty sittemmin lukuisia versioita, joissa Nabila on mm. soittanut Hitlerille ja Die Hard -elokuvassa mellastavalle Bruce Willisille.poies11
Pääsiäisenä kukkivat narsissit.

Huomattavasti traagisempi tosi-tv-uutinen liittyy Koh Lantaan eli täkäläiseen Selviytyjiin. Suomessakin uutisoitiin, että uusimman tuotantokauden ensimmäisen jakson kuvauksissa reilu viikko sitten kuoli 25-vuotias kilpailija, ilmeisesti sydänkohtaukseen. Hieman kuolemantapauksen jälkeen tiedotusvälineiden taustoihin kriittisellä otteella uppoutuvalle Arrêt sur Images -uutisportaalille vuosi anonyymi todistajalausunto, jossa vihjattiin, että kilpailijan kuolema olisi johtunut tuotantoyhtiön viivyttelystä. Eilen sitten uutisoitiin, että tuotannon 38-vuotias vastaava lääkäri oli päätynyt itsemurhaan. Jäähyväiskirjeessään hän kirjoitti kokevansa nimensä tulleen loatuksi.

Koko tapaus on kaikin puolin äärettömän surullinen. Oli silti hyvin ärsyttävää kuunnella autoradiosta Europe1-kanavan jälkiviisastelevia toimittajia, jotka syyttivät koko tragediasta niitä toimittajia, jotka olivat julkistaneet saamiaan nimettömiä ilmiantoja. Eikö toimittajan pitäisi nimenomaan julkistaa saamansa tiedot ja epäillyt väärinkäytökset? Ja miksei tuotantoyhtiön viestinnässä herätty puolustamaan lääkäriä ja tämän mainetta, ennen kuin oli myöhäistä?

---

Jottei postaus loppuisi vallan surullisissa tunnelmissa, tähän loppuun pari kuvaa eräästä paikallisesta pallopäästä, joka tuli pääsiäisreissullamme kadulla vastaan ja lyöttäytyi heti juttusille:
poies18
"Maumaumaumaumaumau...."*
poies19
"...maumaumaumaumau...mau..."
poies20
"MAU!"


*Valitettavasti sikäläisten maukkojen murre oli niin vaikeaselkoista, että piti turvautua käännösten sijaan litterointiin.

15 kommenttia:

 1. siis et voi uskoa, mutta kylla taalla meillakin hoetaan tuota "Allo quoi "-juttua. Saan sen kommentiksi nyt kaikesta mita teen ja varsinkin jos en tee. Siis lapset katsoo netin kautta kyseista ohjelmaa ja tietaa kaiken tietamisenarvoisen ranskan tv:sta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahhahhaaahhaa! Ei saisi nauraa toisen ahdingolle, mutta silti... :D Sinä kun luulit lähteväsi Ranskasta, mutta maan parhaat palat selvästi seuraavat sinua minne menetkin. :D

   Poista
 2. ONpa Nabila laittanut reilusti silikonia huuliinsa.Huomasin lehdestäni tänään tuon Selviytyjät-tragedian...Eivät olleetkaan selviytyjiä..

  Söpö kisu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Plastiikkakirurgilla on varmaan ollut silikonitarjouspäivät silloin kun Nabilla on siellä piipahtanut. Tyyliin: "Osta kilo, saat toisen kaupan päälle!". ;)

   Tosiaan, selviytyjät-sarjan nimi sai tämän tragedian myötä vähän turhan konkreettisen kaiun.

   Poista
 3. Mitenhän nainen itse kokee sanomisensa? Joskus mietin näitä tositvtähtösiä, että niiden täytyy tosiaan tykätä itsestään, jopa jälkikäteen telkusta katsottuna...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin kanssa, että ovatko nämä heidän hahmonsa lausahdeuksineen todellisuutta vai ehkä sittenkin jotain (itse)ironista huumoria, jota en vain ymmärrä? Toivon jälkimmäistä, pelkään ensimmäistä vaihtoehtoa. ;)

   Poista
 4. Haha, voin kuvitella, että valokuvissasi riittää järjestelemistä, jos olet yhtään samanlainen valokuvaaja kuin minä. :-D Kuvia pitää olla joka tienmutkasta. Eilen kuvasin ukonilmaa, ja tuli otettua ehkä noin sata valokuvaa mustasta yötaivaasta. :-D

  Ihana tuo kisu, ja selvästikin riittävästi ruokaa saanut. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tutulta kuulostaa! :D Onneksi kuvat ovat nykymaailmassa digimallisia, ettei tarvitse niitä satoja kuvia taltioida paperiversiona nurkissaan. Tosin paperikuva-aikana sitä tuli harkittua ehkä hitusen enemmän kuvan näpsäämistä...

   Juu, juttutuulella ollut kisuli oli aikamoinen pampula. Ja meidän pitkulapäisiin rimpulakissoihin tottuneisiin silmiin se näytti sitäkin pallomaisemmalta. :D

   Poista
 5. Ihana karvapallopääkaveri. Mitä sanoa Koh Lantasta, valtavan murheellista. Jokainen osanottaja silti tietää ottavansa osaa fyysisesti todella rankkaan peliin ja nollariskiä ei ole kenelläkään missään, edes kotonaan, olla saamatta sydänkohtausta, aivohalvausta tms. Lomamatkalla niin voi myös käydä ihan vain rannalla löhötessä ja silloinkaan lähin sairaala ei välttämättä ole vartin ajomatkan päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, että onnettomuuksia sattuu. Ja tässäkin tapauksessa sellainen sattui ensimmäisenä päivänä, joten ei voi olla kyse kilpailun aiheuttamasta nääntymyksestäkään. Ehkä ihmisille on jotenkin helpompaa etsiä syyllisiä kuin hyväksyä elämän sattumavaraisuus. Siltä se tämänkin tapauksen yhteydessä vähän näyttää.

   Poista
 6. Nain etta Ikea oli jo ottanut mainokseensa tuon Nabillan lausahduksen " No mais hallo quoi t'es une chaise et t'as pas de coussin? allo?". Kaikesta naurettavasta sita saakin ison jutun aikaan ! Mutta toi ikea mainos on kylla itseasiassa aika hauska :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! :D Kuulin tuota "Nooon mais allo quoi":ta tuossa matkalla jossain paikallisradion turhakemainoksessa, mutta että Ikeakin. :D Mun mielestä tämmöiset hokemamuodit ovat aina olleet jotenkin tosi suomalaisia, mutta osataan sitä näköjään täälläkin. ;)

   Poista
 7. Kiitos Riina, kun sivistät muakin näissä tosi-tv-asioissa! Täällä Suomessa jään muuten ihan pimentoon kaikista tärkeistä asioista. Ranskikseni arvostaa myös kovasti kun opin näitä sanontoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis aivan varmasti ranskiksesi arvostaa, kun osaat maustaa keskustelua autenttisella Nabilla-höysteellä. Varoitus: tuo muuten jää erittäin ärsyttävästi kielen päälle. Sieltä se sitten putkahtaa ulos juuri silloin kun sitä vähiten haluaisi... ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.