sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Lunta...? Lunta?!

Alkuviikosta paistoi aurinko. Melkein aloin uskoa kevääseen. Kaavailin käyväni kävelyhaastelenkillä sekä lauantaina että sunnuntaina.

Perjantaina sitten satoi lunta. Ja lauantaina. Ja tänään. Ei kinoksittain, vaan juuri sillä lailla masentavasti. Tai härnätäkseen. "Juu ei mitään kevättä vielä, muahhaahhaa! Kärvistelkääs siinä nyt!".

Lunta pariisilaisella tiilikatolla. Kuulostaa huomattavasti romanttisemmalta kuin miltä näyttää.
 Onhan sitä lunta toki tähän ikään mennessä nähty. Että ehkä sitä on sinne lenkille toimerruttava...


Lunta myös maassa.

Ihan romanttisesti roikkuva harmaja pilviverho peitti näkyvyyttä.
Ikään kuin säässä ei olisi jo kestämistä, joku unohti ostaa kissanruokaa. Kaapista löytyi enää sitä pahaa kanaa. Kissat olivat tietysti tyytymättömiä residenssin huonoon palveluun. Kissojen raivoa paetakseni linnoittauduin keittiöön, jolloin Nemo tuli solvaamaan minua lasioven taakse:

"Tarjoilija! Tilasin tonnikalaa, mutta lautaseltani löytyi kanaa!"
Tästä kaikesta huolimatta - tai ehkä juuri siksi - olemme alkaneet suunnitella kesälomaa. Viikko Etelä-Ranskassa kuulostaisi oikein mukavalta. Esimerkiksi. Ihan sama, kunhan siellä paistaa aurinko. 

Siinä vaihtoehtoja jahkaillessa satuin muuten löytämään nettisivun, johon itse en ollut vielä törmännyt: http://www.drungli.com. Sivulle syötetään lähtökaupunki/-lentokenttä, haluttaessa määritellään tarkemmin toivekohdetta (aurinkoa? rantaa? kulttuuria?) ja sitten sivusto poimii halpalentoyhtiöiden valikoimista sopivia vaihtoehtoja. Helsingistä lennettäessä vaihtoehdot taitavat olla kyllä tuttuja ilman hakukonettakin, mutta Pariisista löytyi yllättävän paljon kohteita, joita en tullut ajatelleeksi. Vielä kun rajasi Beauvais'n pois lähtökentistä, niin pois rajautuivat inhokkiyhtiöni Ryanairin lennot. 

Äkkilähtötyyppinen viikonloppuloma alkaa yhtäkkiä houkutella kovasti...

Lähes hymyilevä bloggaaja Île de Réllä pari vuotta sitten. 


22 kommenttia:

  1. Taivas varjele. Siis lumisateelta. Sillä tiedätkö mitä on täällä? 19 astetta ja aurinko paistaa. En suorastaan malta odottaa huomenna jatkuvaa lenkkeilyäni:D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Justiinhan siellä oli lunta?! Pitäisikö ottaa äkkilähtö Istanbuliin? ;) Tosin luulen, että siitä kaupungista ei yhdessä viikonlopussa selviäisi...

      Poista
  2. Täällä sataa myös lunta:( Juuri sillälailla ikävästi tiputtelee pitkin päivää hitaasti...Haikeana vähän katselen noita keväisiä kävelykenkiäni, taitaa kumisaappaat olla seuraavan viikon käytössä taas.

    Kiva että olet laittanut itsestäsi kuvan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, huomasinkin juuri, että olit kanssa kirjoittanut lumesta! :) Mutta kyllä tämä on turhauttavaa, kevät tule jo! :P

      Pakko oli laittaa todistusaineistoa, että en aina kitise, vaan joskus näytän ihan tyytyväiseltäkin. Esim. auringossa. ;)

      Poista
  3. Ihana Brigitte Bardot-mainen kuva susta tuossa rannalla :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, seuraava kysymys kuuluukin, että minkä vuosikymmenen BB on kyseessä? ;D

      http://img.yle.fi/uutiset/ulkomaat/article6438525.ece/ALTERNATES/w960/birgitte+bardot.jpg

      Poista
  4. Oi maar, minäkin ottaisin tuommoisia asiakkaita keittiön oven taakse raapimaan! Tulisi vähän vaihtelua tuohon intialaiseen. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! :D
      Kyllä mä silti joskus mietin, että on se ihminen kumma eläin, kun hankki nurkkiinsa tuommoisia kiittämättömiä parasiittejä. Ja nyt puhuin nimenomaan kissoista! :D

      Poista
  5. Voi Nemoa... Kisut kun ovat niin valikoivia ruuan suhteen.Jopa nämä pihakissat,joita syötän aina iltaisin.
    Lunta....meillä lämpenee,lumi olisi kivaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Entisenä koiranomistajana en ollenkaan tajunnut puhetta nirsoista lemmikeistä. Eikö muka eläin syö, jos sillä on nälkä? Minun koirani aikoinaan protestoi pelkkiä kuivanappuloita sisältänyttä annosta ainoastaan kantamalla suussaan annoksen kodinhoitohuoneesta (jossa sillä oli kipot) keittiöön ja jäystämällä niitä sitten meidän edessä yksi kerrallaan, tyyliin: "Katsokaa nyt siinä kunnon ruoasta nautiskellessanne, mitä täällä koirat joutuvat syömään...!". :D

      Meillä kissat sen sijaan huutavat tai yrittävät peitellä epätoivottua ruoka-annosta. Huoh.

      Voi kun voisinkin lähettää vähän lunta täältä sinne, saisit kyllä! :D

      Poista
  6. Ihanaa, että löytyy lumikohtalotovereita tänä viikonloppuna! :) Tuo drungli on aivan mahtava, en ollut koskaan kuullutkaan siitä. Kiitos vinkistä!

    Mulla kesti aika kauan tajuta, ettet tosiaan koskaan julkaise kuvaa itsestäsi. Nyt on helpompi kuvitella kasvot blogin taakse :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että linkkivinkistä oli iloa. Se kyllä ei auta matkakuumeeseen kuvineen päivineen ollenkaan! :D

      Itse asiassa olen kyllä julkaissut muutamankin kuvan jo itsestäni (esim. http://pariisistapaivaa.blogspot.fr/2012/04/pariisissa-asumisessa-on-hyvia-puolia.html ja http://pariisistapaivaa.blogspot.fr/2012/09/salers-gentiane.html ja http://pariisistapaivaa.blogspot.fr/2012/05/sors-de-ta-bulle-viens-tulle.html), mutta olen ajatellut asian niin, että tämä on blogi Pariisista (ja vähän muustakin Ranskasta), ei niinkään minusta, niin ei ne minun kuvani niin oleellisia ole. ;) Toisaalta minustakin on kyllä hauska aina nähdä, että millainen tyyppi blogia kirjoittelee.

      Tosin ei ehkä olisi kannattanut kuvaansa vilauttaa, Google-raadista näköjään häipyi saman tien lukija, ehkä sitten kuvani pelästyttämänä? :D Anteeksi, toivottavasti en aiheuttanut painajaisia! :D

      Poista
    2. Hahha, kävin katsomassa vanhatkin kuvat. Olen löytänyt blogin vasta myöhemmin, joten vanhemmat tekstit ovat jääneet lukematta. Tuskin lukija sentään kuvaa pelästyi :) Lumi olisi todennäköisempi vaihtoehto.

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Hehe, joo, oli ihan pakko kuvata ja jakaa tänne asti. Onneksi kissaherran pitämä mylvintä ei välity kuvasta! ;D

      Poista
  8. Ihana BB-kuva sinusta! Ihan erinäköinen kuin nuo kolme aikaisemmin julkaisemaasi. Uskon että kissat voivat olla ronkeleita kuin koiratkin ruoan suhteen. Minulla on Basset Hound ja ihmiset luulee sen olevan ruoan perään mutta päinvastoin, jos sitä ei huvita syödä niin se voi sinnitellä ties kuinka kauan ettei syö. Kääntää joskus jopa uhmakkaasti pään pois ruokakupista tai pyörittelee paloja kupissa ja sylkee pois...etenkin sinne piilotetut lääkkeet osaa taitavasti etsiä ja jättää puhtaaksi nuollun kupin pohjalle. -Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt sitten mietin, että mikä ero tässä on niihin muihin (paitsi eri arskat tietysti), niin sehän on tuo tuuli hiuksissa! Pitänee vakavasti harkita tuulikoneeseen panostamista. Sellainen kannettava/perässä vedettävä voisi olla kätevä vaihtoehto. Ruotsalaisilta Euroviisu-tähtösiltä voisin ehkä saada lisätietoja. :D

      No kieltämättä olen minäkin vähän kuvitellut, että basset houndit syövät mitä vaan. Mutta toisaalta tuntemani yksilöt ovat niin vahvoja persoonia, että voin kyllä hyvin kuvitella tuon syljeskelyn ja pään puistelun! :D Ja tuo lääkkeiden antaminen eläimille on ihan oma ohjelmanumeronsa. Meillä koiran kanssa meni niin, että laitoin tabletin makkaran sisään -> koira söi sen -> tarkistin, että koiran suu on tyhjä -> hetken kuluttua koira sylkäisi tabletin ulos. En vieläkään ymmärrä, mihin koloon se tabletin piilotti, kun suuhun kurkistin. :D

      Poista
  9. Lumi täälläkin on aiheuttanu melko masentavia olotiloja...me hullut suomalaiset ollaan varmaanki oltu ainoita kävelijöitä täällä viimeisen parin päivän aikana, aika autioita on kadut tälläisellä ilmalla! No ehkä vielä tällä viikolla saamme auringopaistetta lämmittämään mieltä ja kehoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, voin hyvin kuvitella, miten naapurit pyörittelevät siellä silmiään: "Et usko Jean-Pierre, mutta tuolla ne hullut suomalaiset taas vipeltävät, lumen keskellä!". ;D

      Säätiedotuksen mukaan auringon pitäisi vielä tällä viikolla pilkahdella, toivotaan niin! :P

      Poista
  10. Ihana kissa ja sinä. Meillä muuten tyttö väitti kivenkovaan, että 'mum, that's you!' :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana tyttö! :D Ja tietysti sinä, jos kerran mun kuvani näytti tutulta! ;D

      Ei vaan, ehkä ne on nämä suomalaisuusgeenit, jotka puskevat läpi? Ne samat, joiden ansiosta suomalaisryhmän tunnistaa yleensä kaukaa ulkomailla? :)

      Poista
    2. Voipa ollakin. Geenit puskevat läpi jopa ilman tuulipukuakin ;-)

      Tuli muuten hiljattain puhetta suomalaisgeeneistä, sillä tyttö sai joululahjaksi samanikäisen kirjekaverin Suomesta. Kun näimme kuvan tuli mieleen kaikenlaisia kloonausajatuksia. Ovat nimittäin aika pelottavan identtisen näköisiä kuusivuotiaita, vaikka ei ole tiedossa edes minkäänlaista sukulaisuusyhteyttä!

      Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.