torstai 14. helmikuuta 2013

Ranskan erikoisin koti

Kun on nähnyt yhden sisustusohjelman, on yleensä nähnyt ne kaikki, ainakin vuodeksi eteenpäin. Suomalaiset sisustusohjelmat ja -lehdet ovat ylipäänsä keskimäärin turhan vaisuja ja hailakoita minun makuuni. Vaikka kotini on melko sovinnaisesti sisustettu, minä ainakin inspiroidun paljon enemmän ylilyönneistä kuin varman päälle ns. hyvällä maulla sisustetuista tekokodeista, jotka näyttävät lähinnä Ikean kuvastolta (paitsi että joukossa on tietysti myös designia), ja joita mahtuu kolmisentoista tusinaan.

Kaikkien aikojen suosikkisisustusohjelmaksi onkin nousemassa ranskalainen Ma maison est la plus originale. Tiedän, suitsutin ohjelmaa jo viime vuonna, mutta tikku odottelee täällä sellaisten silmiä, jotka noin vanhoja muistelevat. Sitä paitsi, nyt pärähti käyntiin ohjelman toinen kausi.

Ohjelmassa etsitään Ranskan erikoisinta kotia. Kriteereinä ovat erikoisuus, käytännöllisyys ja esteettisyys. Viime vuonna finaalijakso kokosi televisioiden ääreen 3,3 miljoonaa katsojaa, joten en taida olla sarjan ainoa fani.

Ensimmäisestä jaksosta ei noussut vielä suosikkeja. Joko talo oli arkkitehtonisesti erikoinen, mutta sisustukseltaan tylsä - tai sitten tylsää asuntoa oli yritetty muokata erikoiseksi oudolla sisustuksella.

Tämä Côte d'Azurillä eli Ranskan Rivieralla sijaitseva koti oli rakennettu jyrkkään kalliorinteeseen. Sisustus ei ollut kovin kummoinen, mutta viis siitä, kun terassilta on tämmöiset näkymät.

Tämän Nord pas de Calais'ssa sijaitsevan kupolitalon vitsinä oli ratas, jonka avulla talon sai pyörimään akselinsa ympäri. Laiska "vaihtaa maisemaa" olohuoneen sohvalla istuen.

Tässä arkkitehtipariskunnan pariisilaiskodissa oli runsaasti omaperäisiä tilaratkaisuja, mutta sisustus oli ainakin pohjoismaiseen silmään melko tavanomainen.

Tämä pariisilaiskoti oli puolestaan valjastettu näyttelytilaksi asukkaansa lelufiguurikokoelmalle. Siispä asunnon kaikki huoneet vessaa myöten näyttivät tältä. Siivoaminen oli kuulemma hankalaa, mutta "tomu kuuluu asiaan". Lapsivieraat eivät olleet tervetulleita, sillä figuureilla ei saanut leikkiä.

Tämä montpellier'läiskoti näyttää minusta tavanomaiselta suomalaiselta 1970-luvun tasakattorivitalolta, johon on vain lyöty keskelle yllättävästi uima-allas. Uima-allasta ylittävässä käytävässä oli lasilattiat ja Eero Aarnion punainen Puppy.

Tässä kalliorinteeseen rakennettu rivieralaiskoti, joka pääsi jatkoon viime jaksossa:


Kaikki kuvat: M6
Lisätietoja ohjelmasta Ma maison est la plus originale -ohjelman nettisivuilta.

16 kommenttia:

 1. Tällainen ohjelma olisi niin tervetullutta Suomeenkin! Pikkuisen alkaa nimittäin jo kyllästyttää tämä sisustuslehtien ja -ohjelmien valkoisen ja beigen kausi, joka tuntuu kestävän. Ja kestävän. Ja kestävän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En siis ole ainoa! :D Pohjoismaisilla selkeillä linjoilla ja valkoisella sisustuksella on tietysti paikkansa, mutta ei nyt luulisi olevan ylivoimaista tarjota jota muutakin. Aika moni sisustusblogikin tuntuu jumittavan tuossa tyylissä.

   Poista
 2. Siis mieletön ohjelmaformaatti! Yksi tällainen Suomeenkin kiitos! Vaikka tykkään sisustusohjelmia telkkarista vilkuillakin, olet ihan oikeassa että samaa massaa on suurin osa. Tämä olisi piristävä katsottavaa.

  Hyvää ystävänpäivää! Ja kiitos ihanasta blogistasi :) Onneksi löysin sinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aivan varma, että tämä formaatti saavuttaisi suosiota Suomessakin! Tosin en tiedä, kuinka paljon naapurikyräilyä tämä sitten Suomessa herättäisi... ;D Täällä lopullinen voittaja valitaan yleisöäänestyksellä (tuomariston karsittua finalistit) ja voittaja saa tittelin lisäksi 10 000 euroa.

   Kiitos kiitoksista ja kiitos samoin! ♥

   Poista
 3. Tosi hyvä ohjelmaformaatti ja erikoisia kämppiä. Munkin mielestä se valkoisen beige -perustyyli on aika mauton. Tuollaiset riviera-näkymät ei olis yhtään huonot ja oli ihana kuunnella pitkästä aikaa ranskaa. Kiitos <3

  P.S. Hyvää ystävänpäivää vielä tätäkin kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että video näkyi Ranskan ulkopuolella. Näistä kun ei koskaan tiedä. :P Ne juontajat ovat osa phjelman viehätystä, tosin se Stéphane Plaza (se tumma mies) tulee kohta korvista. Hauska persoona, mutta esiintyy kyseisellä kanavalla joka toisessa ohjelmassa. :P

   Kiitos ystistoivotuksista! ♥

   Poista
 4. Vau mitkä näköalat tuossa ensimmäisessä kodissa on! Siinä sisustusta ei ehtisi katsomaankaan, kun näköalat ovat tuota luokkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Se taitaa vilahtaa tuossa videolla tosi nopeasti, mutta talossa pariskunnan makuuhuoneessa oli sellainen pitkä, matala ikkuna, josta pääsi ihailemaan tuota merinäköalaa sängyssä maatessaan.

   Poista
  2. Sekin vielä, aamulla kun heräät ja illalla kun menet nukkumaan tuollainen näky silmissä :)

   Poista
  3. Siellä ei voi mitenkään nousta sängystä stressaantuneena tai huonolla tuulella!

   Poista
 5. Yhdessä ekologista asumista käsittelevässä dokumentissa esiteltiin (saksalainen?) pyörivä talo, vähän kuin tuo kupolitalo, joka liikkui auringon mukana. Tarkoitus oli hyödyntää mahd. paljon auringon energiaa. Tässä ei siis ollut sitä aspektia? Kaunis maisemakin on toki hyvä syy tehdä kaikenlaista :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa taisi siinä olla joku tuollainen energiaan ja lämmitykseen liittyvä pointti (myös). Mutta talo ei pyörinyt itsestään auringon mukana, vaan napista painamalla.

   Tuo rivieralaistalokin oli melko eko, sitä lämmitettiin isoilla ikkunoilla ja aurinkopaneeleilla. Mikäs siinä on Rivieralla aurinkopaneeleita käytellessä. :P

   Poista
 6. Tuo uima-altaan päällä menevä lasisilta on tosi hämmentävä. Eikö se ole niin alhaalla että jos tuossa uisi selkää niin vahingossa löisi kätensä siltaan? Varmaan olennaisia kysymyksiä. :)

  Itse olen Ikeatyylin ystävä, mutten silti Ikean ystävä, ja tällä kombinaatiolla täällä sisustaminen on todella vaikeaa, sillä sisustuskauppojen yleisin tyyli on jossain "country housen" ja barokin välimaastossa. Sohvanmetsästyskin kesti neljä kuukautta, kun en halunnut sohvaa, jossa tumma nahka ja vakosametti olisivat yhdistyneet kullanvärisiin käsinojiin... ja myös sohva, josta nappia painamalla pystyi kellistämään selkänojia ja nostamaan jalkatukia, ei viehättänyt minua (vaikka miestä viehättikin ja ostettiin sitten nappia painamalla nojatuolista melkein sängyksi muuttuva recliner...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kuvailit mun unelmasohvani! ;D Täällä se pohjoismainen pelkistetty tyyli ei ole yhtä suosittua kuin Suomessa. Ranskalaiset käyttävät esim. värejä sisustuksessa keskimäärin rohkeammin kuin suomalaiset. Toisaalta joskus tuntuu, että yllättävän monien taviskotien värimaailma on jymähtänyt jonnekin 90-luvulle, keltaisineen ja limenvihreineen.

   Enpä muuten tullut ajatelleeksi tuota uima-allasta tuosta näkökulmasta. :D Mä vaan ajattelin, että kerrankin suhteellisen pitkä uima-allas, jossa pystyy jopa uimaan pari vetoa. Yleensähän ne tuppaavat olemaan sellaisia ylisuuria kylpyammeita.

   Poista
 7. Voisin vaikka heti muuttaa tohon taloon, joka on ensimmäisessä kuvassa! Mitkä näkymät! :)

  Hei, linkitin blogisi omassa blogissani, toivottavasti et pahastu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tietenkään pahastunut, hyvästyin! ;) Kiitän kauniista sanoista, joilla blogia kuvailit, niistä tuli hyvä mieli. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.