sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Sunnuntaikävelyllä: Canal Saint Martin

Kuinka moni muistaa Amélie-elokuvasta kohtauksen, jossa listataan Amélien elämän pieniä nautintoja, kuten käden upottaminen jyväsäkkiin tai crème brûléen kuoren rikkominen lusikalla? Eräs Amélien pienistä iloista oli "leipien" heittely kivillä Canal Saint Martinillä. 

Sinnepä suuntasin minäkin tänään nauttimaan sunnuntaiauringosta.

Tarina kertoo, että Amélien leipienheittelykohtaus kuvattiin tässä, rue de la Grange aux Bellesin kohdalla.
Tarina kertoo myös, ettei Audrey Tautou osannut oikeasti heitellä leipiä, joten ne piti lisätä jälkikäteen tietokoneella.
Canal Saint Martinin alue oli kuulemma kymmenisen vuotta sitten vielä jokseenkin työläiskorttelia, mutta on sittemmin boboistunut.


Rakkauslukot, nuo söpöstelevät syöpäläiset, ovat vallanneet siltoja myös Canal Saint Martinilla.


Jos minulta kysytään, alue on parhaimmillaan sunnuntaipäivisin, kun kanavaa reunustavat kadut suljetaan autoliikenteeltä.Kanavan rannat ovat täynnä baareja ja pikku ravintoloita.

Munamies?Päivisin rannat ovat täynnä perheitä, kesäiltaisin rannoille kokoontuu nuoria piknikille tai muuten vain juopottelemaan. Alkuillasta tunnelma on vielä mukava, mutta mitä myöhemmäksi ilta etenee, sen epämiellyttävämmäksi tunnelma käy. Ja kuumalla säällä saattaa lemahtaa Seine ja virtsa...
I found Waldo/Wally! Tai ranskalaisittain: J'ai trouvé Charlie !


Korttelikoripalloa

Canal Saint Martinin laidalla sijaitseva Jardin Villemin -puisto


Canal Saint Martin on tuttu myös Marcel Carnén vuonna 1938 valmistuneesta Hôtel du Nord -elokuvasta - joka tosin kuvattiin todellisuudessa Boulogne-Billancourtiin rakennetuissa lavasteissa.


Nykyisin Hôtel du Nord toimii ravintolana.
Vähemmän romanttisia olivat kaikki Seinessä kelluvat jätteet.
Tässä ainoa vene, jonka kanavalla tänään näin.

Seineä Bassin de la Villetteen yhdistävä Canal Saint Martin kulkee 10. ja 11. kaupunginosien alueilla (osittain myös maan alla).

Metro: esim. République; Goncourt

4 kommenttia:

 1. Pitänee katsoa Amelie uudestaan jossain vaiheessa, kun tästä nimenomaisesta kohtauksesta ei mitään muistikuvaa. Kiitos taas virtuaalimatkakierroksen järjestämisestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepulis, Amélie pyörähtää tosiaan elokuvassa hieman muuallakin kuin Montmartrella. :)

   Poista
 2. Tultiin juuri Pariisista olisi ollut mielenkiintoista käydä katsomassa kanaalia ,mutta tiesin siitä vasta matkan jälkeen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ensi reissulla kannattaa ympätä sekin ohjelmaan, kanaalin seudusta on tullut tosi trendikästä viime vuosina. Ja onhan se varsinkin kesäsunnuntaisin oikein tunnelmallista aluetta. Plus että ympäristössä on runsaasti kiinnostavia kuppiloita. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.