sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Brittinäyttelijöitä Village Saint Paulissa

Miltä tuntuu näyttelijästä ennen kuin hän astuu lavalle, elävän yleisön ihaltavaksi - tai tuomittavaksi? Kun hän ei ole enää täysin oma, henkilökohtainen persoonansa, muttei myöskään vielä roolipersoona lavalla?Jonkinlaisen aavistuksen näistä tunteista saa Simon Annandin kuvista, joita hän on ottanut brittiteattereiden takahuoneissa yli 30 vuoden ajan. Trac-näyttelyn (suomeksi: "esiintymisjännitys") kuvat on otettu brittinäyttämöille valmistautuvista näyttelijöistä, mutta jokainen näyttelyn kuvissa esiintyvä näyttelijä Daniel Craigistä Alan Rickmaniin ja Jude Law'hon on tuttu myös Hollywoodista.

Galerie Photo12:n sisäänkäynti rue des Jardins Saint Paulilla.

Trac on esillä Valéry Giscard d'Estaignin tyttären Valérie-Annen omistamassa Galerie Photo12 -galleriassa Saint Paulin korttelissa. Kannattaa kuitenkin kiirehtiä, sillä viimeinen näyttelypäivä on jo 20. lokakuuta.


Vaikka juuri tätä näyttelyä ei ehtisi katsastaa, Village Saint Paulin alueella kannattaa silti poiketa.


Rue des Jardins Saint Paulin päässä kohoaa Saint-Paul-Saint-Louis'n kirkko. Älä kuitenkaan jatka kirkolle asti......vaan käänny seinässä olevasta aukosta oikealle. 


Village Saint Paul on itse asiassa sisäpihojen verkosto, joka on saanut nimensä rauhallisen kylämäisestä tunnelmastaan. Alue oli 1970-luvulla niin huonokuntoinen, että sen tuhoamista suunniteltiin. Kaikeksi onneksi rakennukset päädyttiin kuitenkin kunnostamaan. Nykyisin alueella on useiden valokuva- ja taidegallerioiden lisäksi mm. antiikkiliikkeitä.
Village Saint Paulia ympäröivät kadut: rue des Jardins Saint Paul, rue de l'Ave Maria, rue Saint Paul ja rue Charlemagne.

Metro: Saint Paul / Sully-Morland

2 kommenttia:

 1. Onneksi hienot, vanhat rakennukset kunnostettiin. Ja kuinka upeaa katutaidetta <3
  Näyttely on tosi mielenkiintoisen kuuloinen myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka oli tosiaan tunnelmallinen, ja ihan Marais'n vilskeen vieressä. Tosin Saint Paulin kortteli taidetaan sekin virallisesti laskea kuuluvaksi Marais'n alueeseen. Minä taas lasken Marais'n alkavaksi vasta rue de Rivolin / rue Saint-Antoinen pohjoispuolella. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.