keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Le bonheur des plaisirs simples

Elämän pieniä iloja...

...pieni kahvi värikkäästä kupista aurinkoisella terassilla....pientuottajan aidoilta marjoilta maistuva hillo.
En tosin ole varma, voiko La Trinquelinette -hilloja Bourgognessa (eli suomalaisittain Burgundissa) valmistavaa Bernard Berilleytä kutsua enää pientuottajaksi, sillä hilloja myydään vuosittain 200 000 purkillista Euroopassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa

Itseoppineen Berilleyn mukaan hillojen salaisuus on raaka-aineiden tarkka valikointi ja huolellinen puhdistus.

Maku poikkeaa edukseen vaikkapa joka ranskalaismarketista löytyvistä Bonne Maman -hilloista - jotka nekin toki ovat maistamisen arvoisia. La Trinquelinetten vahvuus on voimakkaan marjaisa maku, vailla turhaa äitelyyttä tai esanssivivahdetta. 

Ihan ilmaista tämä(kään) riemu ei tietysti ole. Lähiherkkukaupassamme 370 g:n purkki La Trinquelinette -hilloa maksaa kuutisen euroa. Riittoisaakaan se ei välttämättä ole, joku salaperäinen hahmo nimittäin pisteli meillä poskeensa edellisen hillopurkin yhdessä illassa. 

4 kommenttia:

 1. Sait tuon hillon kuulostamaan erinomaiselta, täytyy pitää silmät auki, jos siihen joskus törmäisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tuli kirjoitettua varsinainen mainosteksti. Mutta suosittelen maistamaan, jos saat tilaisuuden! :) En muuten tiedä, tuotetaanko tuota Suomeen, vaikka netistä yritin vähän kaivellakin.

   Poista
 2. "Pieniä iloja..." ?

  Jos nyt tarjoutuisi tilaisuus istahtaa terassikahville kanssanne, pitäisin sitä kokolailla isona ilona. Ihan ilman herkkuhilloakin...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä meillekin iso ilo pieni terassikahvi tai vaikka kaksi! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.