torstai 21. kesäkuuta 2012

Fête de la musique

Ranskassa ei juhlita juhannusta, mutta tänään juhlitaan sen sijaan musiikkia. Fête de la musique on 1980-luvun alussa Ranskassa aloitettu perinne, joka perustuu viidelle perusperiaatteelle:


 1. Juhla järjestetään vuosittain kesäkuun 21. päivä.
 2. Tarkoituksena on juhlistaa elävää musiikkia, musiikin monimuotoisuutta ja erilaisia musiikkityylejä.
 3. Fête de la musique houkuttelee harrastajia ja ammattilaisia osallistumaan musisointiin spontaanisti ja vapaasti.
 4. Kaikki konsertit ovat yleisölle maksuttomia. Järjestäjät ovat sitoutuneet tukemaan musisointia ja elävää musiikkia ilman taloudellista voittoa.
 5. Fête de la musique on poikkeuksellinen päivä kaikenlaisille musiikkityyleille ja yleisöille. Tapahtuman tulee säilyä avoimena, jotta se tarjoaa mahdollisuuden uudenlaiseen vuorovaikutukseen ja löytöihin.
 6. Aina kun mahdollista, fête de la musique -tapahtumia järjestetään ulkona: kaduilla, aukioilla, julkisissa puistoissa ja leikkikentillä. Se on myös tilaisuus järjestää konsertteja siellä, missä niitä ei yleensä järjestetä: museoissa, sairaaloissa ja julkissa rakennuksissa.

Itse yleensä välttelen Pariisin ydinkeskustaa ja ennen kaikkea metroa kaikenlaisten kansanjuhlien aikaan, itsenäisyyspäivästä uudenvuodenaattoon. Massatapahtumilla kun on tapana tuottaa kaikenlaisia rasittavia lieveilmiöitä. Mutta kuka tietää, ehkäpä tänä iltana pyörähdän kaupungillakin?Fête de la musiquen viettoa eri puolilla Pariisia viime vuonna:Päivän tarjontaan voi tutustua täällä (koko Ranska + ulkomaat) tai täällä (Pariisi).

2 kommenttia:

 1. Mitä sillon pitikään tehdä, kun kaksi ihmistää sanoo saman sanan ihan samaan aikaan? Pitikö sylkästä käteen ja kätellä? No joka tapauksessa, terkut täält.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Les grands esprits se rencontrent... :D Mutta hei, ajan hermolla ollaan, niin Pariisissa kuin Normandiassakin. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.