perjantai 8. kesäkuuta 2012

Hiustuoteshoppailua: Passage de l'Industrie

Jokaisen tukkajumalan ikuinen huoli Pariisissa on kalkkinen vesi, joka käpristää ohuen vaalean suomalaisen hiuslaadun kuivan katkeilevaksi koppuraksi. Sampoot ja hoitoaineet, joita täällä käytän, tekisivät hiuksistani Suomessa toivottoman löysän roikkuvan kuontalon. Täällä samat syväsupertehoekstrahoitavat tuotteet saavat näyttämään hiukseni siltä kuin olisin unohtanut hoitoaineen käytön kokonaan.


Mennyttä tukkajumaluutta haikailevana metsästän tietysti jatkuvasti edullisia mutta laadukkaita hiustuotteita. Olen muutaman kerran yrittänyt tilata tuotteita useammastakin suomalaisilla nettipalstoilla kehutusta brittifirmasta, mutta syystä tai toisesta kertaakaan paketit eivät saapuneet perille asti. Vaikka rahat palautettiin joka kerta mukisematta tililleni, päätin yrittää keksiä jonkun muun ratkaisun.

Kampaajana Pariisissa työskennellyt tuttuni vinkkasi sitten Passage de l'Industrie -kadusta, joka yhdistää boulevard Strasbourgia ja rue du Faubourg-Saint-Denisiä 10. kaupunginosassa. Kadun varrella on useita kampaamotuotteiden ja -välineiden tukkumyyjiä, jotka myyvät tuotteita myös yksityisille.

Valitettavasti Passage de l'Industriesta ei muodostunut ainakaan minulle varsinaista tukkataivasta. Lähes joka liikkeessä oli myytävänä suunnilleen samat merkit, etunenässä Wella, Schwarzkopf ja L'Oréal. Normaalikokoisten purkkien hinnat eivät myöskään juuri poikenneet kampaamojen hinnoista. Jos kuitenkin edellä mainitut merkit lukeutuvat suosikkeihisi ja olet valmis ostamaan kerralla vaikkapa litran pönikän, litrahinta oli varsin kohtuullinen.

Passage de l'Industrien varrella sijaitsevia tukkuliikkeitä:
Andrex
Cyra Lydo
Delorme
MGC


Metro: Strasbourg - Saint-Denis / Château d'Eau

2 kommenttia:

 1. Monella on Pariisissa sama ongelma. Katso Le Petit Marseillaise ja heidän keltainen hoitoaine
  putkilonsa (sheavoita yms.), joka jätetään hiuksiin. Samaten mulla toimivat Garnierin jutut joita saa kaikista marketeista - yllättäen vaniljashampoo. Nyt olin Virossa ja mulla oli oma shampoo (Bodyshop, banaani). Suomessa riittää, mutta siellä hiukseni olivat kaamea takkukasa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Jotain Le Petit Marseillais'n hiusnaamiota mulla onkin ollut käytössä.

   Täkäläiset kampaajat eivät ole suhtautuneet kovin avuliaasti mun kuivien hiusten ongelmaan. Kuulemma ainoa ongelmani on hiusten värjääminen (mikä ei pidä paikkaansa, sillä hiukset ovat ihan ok kunnossa, kun pesen niitä muualla). Siksi olen epäillyt, ettei tämä kalkkivesi reagoi ihan yhtä voimakkaasti ranskalaisen hiustyypin kanssa.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.