torstai 21. kesäkuuta 2012

"C'est plutôt la fête de la grenouille que la fête de la musique ..."

Pariisissa sade-, rae- ja ukkoskuurot vuorottelevat aitoon juhannushenkeen.


Mutta optimistinen (?) pariisilainen löytää näköjään tästäkin synkyydestä sen positiivisen puolen. Kuka tarvitsee astianpesukonetta, kun aamiaisastiat huutoutuvat mukavasti sateessa ikkunalaudalla?
4 kommenttia:

 1. Täällä aurinko möllöttää sinisellä taivaalla, koht´siltään lippuset nousevat, kokot syttyvät ja neidot kirmaavat kasteisilla pelloilla tai jotain...Ei vainenkaan; Hauskaa juhannusta sinne teidän huonekunnalle! Kuvitus jälleen kerran aikas hieno. On se kummaa, miten osaat kumpaakin lajia noinkin hyvin, kuvausta ja kirjoittamista.

  Eikös edes normandiassa harrasteta keskikesän juhlintaa? Jonkinlainen takapajula se kun kaiketi on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin on sää taas seljennyt, vaikkei helteitä sentään. Hauskaa jussia sinne myös, ja kiitos kiitoksista!

   Muistelen jostain lukeneeni, että ranskalaisetkin ennen muinoin polttelivat kokkoja juhannuksen tienoilla, mutta ne sittemmin kiellettiin paloturvallisuussyistä. En kyllä muista, oliko tämä tapa erityisesti normandialainen vai missä sitä harrastettiin.

   Poista
 2. Kyllä täällä etelässä kokkoja (tietääkseni) poltellaan, pikkukylissä ja merenrannalla. Mutta ajankohta on vasta huomenna, sinä "oikeana" juhannuksena. En ole tosin koskaan käynyt tarkistamassa väitettä todeksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, itse asiassa tuli aiheesta anopin kanssa puhe, ja minua valistettiin, että kyllä Keski-Ylängölläkin kokot palavat juhannuksena. En sitten tiedä, mistä tuon paloturvallisuushomman olin saanut päähäni. :D Mutta oli miten oli, ei se juhannus täällä kuitenkaan ole sellainen koko kansaaa järisyttävä juhla kuin Suomessa. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.