sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Gâteau aux fraises

Sunnuntai ja parlamenttivaalien toisen kierroksen äänestyspäivä. Miehen äänestyspaikaksi osui samainen koulu, école maternelle, jossa hän itse kävi koulua parivuotiaasta kuusivuotiaaksi.

Miehen hoitaessa kansalaisvelvollisuuttaan minä tavailin erikoisia nimiä lasten piirustuksista. Erikoiset nimet tuntuvat olevan trendikkäitä myös Ranskassa, esimerkiksi tuttu vanha nimi saatetaan kirjoittaa uudella tavalla. Tässä koulussa on tietysti myös lapsia monesta eri kulttuurista, joten minun silmiini epätyypillinen nimi saattoi olla lasten vanhemmille vanha perinnenimi.
Äänestäminen tapahtui vähän kuten presidentivaaleissa: kopissa sujautetaan kuoreen äänestyslipuke, jossa lukee halutun ehdokkaan nimi. Jäljelle jäävä lipuke heitetään kopin vieressä olevaan roskikseen. Syystä tai toisesta lipukkeet oli koodattu eri värein: punertava vasemmiston ehdokkaalle ja sinertävä oikeiston ehdokkaalle. Tämän vaalipiirin tulos näytti kuulemma aika selvältä, roskis pursusi sinertäviä lipukkeita. 

Pariisin äänestystulokset jakautuvat yleensä aika selvästi vasemmiston ja oikeiston kesken. Idässä äänestetään vasemmalle, lännessä oikealle. Tämä käy aika hyvin ilmi alla olevasta Pariisin kartasta, jossa ilmoitetaan vuoden 2012 presidentinvaalien toisen kierroksen tulos kaupunginosittain.


Lähde: UNSAVaalimainos lyhtypylväässä.
Matka vaalipaikalle kulki hiljaisen kujan kautta.

Annoimme pois toimistona ja vierashuoneena toimivan huoneen vuodesohvan noutoa vastaan. Sohva meni miehen työpaikalla harjoittelijana toimivalle portugalilaistytölle, joka yrittää parhaillaan selvitä Pariisissa avomiehensä palkalla ja 250 euron kuukausittaisella apurahalla. Kiitokseksi saimme Frédéric Pichardin mansikkakakun. Sitä on mukava mutustaa vaalikahvien särpimenä.
Rue Cambronnella Pariisin 15. kaupunginosassa sijaitsevassa Frédéric Pichardin leipomossa on muuten myynnissä myös eräät Pariisin parhaimmista patongeista, kannattaa maistaa!
*Miam!*4 kommenttia:

 1. Jännä tuo äänestystapa, jossa roskikseen kurkkaamalla voi päätellä edessä äänestäjiensä päätöksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On totta tosiaan! Näin ulkopuolisena kävi mielessä, että varsinkin ensimmäisillä äänestäjillä on vaalisalaisuuden kanssa vähän niin ja näin... :D

   Poista
 2. Kauniita kuvia Sinulla, jälleen. Tekstikin hauskaa ja hyödyllistä tietoa elämästä siellä. Ihan näistä saisi oppaan tai jotain Ranskasta kiinnostuneille.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.