sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Sunnuntailekottelua

Sunnuntaina ladataan pattereita ja lekotellaan patterilla.


Syksyllä säiden viilentyessä talomme hissiin ilmestyy lappu, jossa on kaksi saraketta. Siihen kukin talous voi merkitä rastin sen mukaan, halutaanko laittaa lämmitys päälle vai ei. Talossamme asuu paljon viluisia vanhuksia, joten yleensä kaikki haluavat laittaa lämmityksen päälle mahdollisimman ajoissa. Sitten patterit hohkavatkin kuumuutta aina kevääseen asti.

Taloutemme ihmisille lämpötilat ovat talvisin väliin turhankin trooppisia, pattereidemme säätömahdollisuudet ovat nimittäin pitkälti on tai off. Lisäksi kodissamme on arkkitehtuurin ultramodernia huippua edustava yksityiskohta: ikkunat, joissa on kaksinkertaiset lasit.

Erityisen ärsyttävää tämä on öisin, jolloin vaihtoehdot ovat seuraavat:
- Patterit pois päältä: kylmä
- Patterit päällä, ikkuna kiinni: liian kuuma, jonka seurauksena sekavia ja outoja unia.
- Patterit päällä, ikkuna auki: Lämpötila sopiva, mutta veto aiheuttaa köhää. Ja luonto kiittää.Taloutemme ihmisedustajat eivät ehkä huippulämpöjä arvosta, mutta taloutemme eläinedustajat eivät sen sijaan valita. Kaikki kissat tunnetusti rakastavat lämpöä, mutta kun rodun alkuperä on Thaimaassa, lämmönkaipuu (ja -sieto) on aivan omaa luokkaansa.

Aikoinaan kuvittelimme patterinsuojusta jonkinlaiseksi sisustuselementiksi ja asettelimme sen päälle kaikenmaailman afrikkalaisveistoksia ynnä muuta sälää. Väärässä olimme. Onneksi kotiimme muutti kaksi sisustusalan asiantuntijaa, jotka raivasivat hyllyiltä typerän sälän. Roinan sijaan patterin päällä lekottelee nykyään kaksi kissajumalhahmoa.


Pientä ärtymystä tähän sunnuntaihin toi joukko muhkeapakaraisia sinisiä miehiä, jotka juoksivat soikean pallon perässä. Television ääressä kaikuneiden kirosanojen perusteella eivät juosseet tarpeeksi.P.S. Patteri-inspiraation sain Veeralta, kiitos siitä! 

11 kommenttia:

 1. Onneksi teidän kissat on hyvin sisustuksellisia :) Tajusin, että pattereiden puolesta meillä on ranskalainen asunto :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut hei, tuohan voi olla myös myyntivaltti, jos aikanaan haluatte eroon kämpästä. "Ranskalaistyyppinen asunto" kuulostaa tosi chiciltä, eikö? ;)

   Poista
  2. Tuo on muuten totta! Käytän sitä.

   Poista
 2. ihania kissoja:) Mun jo edesmennyt kissa tykkäsi makailla teeveen päällä ja katseli sieltä käsin mäkihyppyä. Ensin tiukka katse mäkeä alas viilettävään mäkihyppääjään ja kun tuli ilmalennon aika niin kissaherran käpälä yritti saada mäkihyppääjää kiinni:) Jalkapallo ei tuntunut kiinnostavan:)

  Täällä Hollannissa tuntuu olevan sama ongelma, talvella sisällä on joko todella kuuma tai todella kylmä, riippuen siitä onnista tai offista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, meidän kissat eivät olekaan vielä päässeet tutustumaan mäkihyppyyn. Elämässäni on ennen ollut lähinnä koiria, joita ei tv pahemmin kiinnosta, siksi oli hauska huomata, miten intensiivisesti kissat jaksavat tv:tä seurata. Tietokoneen ruudulla vipeltävästä hiiren kursorista puhumattakaan. Se onkin ainoa hiiri, jonka nämä meidän urbaanikatit elämässään kohtaavat. ;)

   Poista
 3. Ihania sisustusasiantuntijoita ;) Meillä patterit on päällä silloin, kun kaasukin on päällä. Kaasu kun tunnetusti on nykyään tyyristä, olemme opetelleet nukkumaan ilman patterilämmitystä. Höyhenpeiton alla onkin mukavan lämmin :) Mutta mielenkiintoista kuulla, miten valtavan erilaisia systeemejä Ranskassa onkaan alueesta/kaupungista riippuen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta että kunnon peitto ja villasukat auttavat pitkälle. Meilläkin on siirrytty yksi peitto kahdelle -taktiikkaan, ihan lämmönsäästöllisistä syistä. ;)

   Meillä käytetään kaasua vaan ruoanlaittoon ja olen jo senkin suhteen aika hysteerinen. Olen luultavasti nähnyt elämässäni liian monta kaasuräjähdyselokuvaa. :)

   Poista
 4. Kirjoitat hauskasti! Löysin blogisi jotakin kautta ihan hiljattain ja kiitän kun saan näin paljon tietoa siitä millaista on elää Ranskasta josta tykkään mutta josta en paljonkaan tiedä.
  Pariisissa olen ollut silloin tällöin ja aina löytyy jotain uutta ja ihanaa.
  -Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anne! Kiitos kommentista, tervetuloa blogiin ja tosi kiva kun olet viihtynyt. :) Yritän jatkossa postailla lisää kaupunkikuvia ja muuta Pariisiin liittyvääkin, kunhan saan kameran raahattua mukaan kaupungille.

   Poista
 5. Minun modernit kissani ovat innostuneet pelaamaan i-padissa hiirenmetsastysleikkia. Siihen saa vaihtelun vuoksi myos muitakin kiinniotettavia, mm. hamahakin, joka menee suppuun, kun sita koskee. Kissat osaavat hyvin jo taman kosketusnayttotekniikan!
  Ihanat, tyylikkaat kissulit sinulla!!! Ihan selvasti pariisilaistuneita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, teilläpä on tosiaan moderneja kissoja! :D Hmmm, pitäisiköhän hankkia iPad, kissanleluksi. :D Meillä ikisuosikki on hiuslenkki. Nuo pikku pirulaiset varastavat hiuslenkkejäni heti kun silmä välttää, parhaimmillaan ne kiskotaan suoraan päästä. Niitä sitten löytyy meiltä kasoittain mitä omituisimmista jemmapaikoista, mm. maton alle kätkettyinä, kissojen ruokakipoista jne.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.