torstai 15. maaliskuuta 2012

Lounas 15. kaupunginosassa - Le Filippo
Kevätaurinko paistaa Pariisissa! Lounasta ei tällä kertaa nautita kuitenkaan täpötäysillä terasseilla, vaan kohtuullisen kävelymatkan päässä Eiffeliltä 15. kaupunginosassa sijaitsevassa italialaisravintola Le Filippossa.

Lounaan hintaan sisältyivät voimakkaan valkosipuliset oliivit ja pieni kir-lasillinen aperitiiviksi. Näitä kannattanee välttää, jos iltapäivällä on tiedossa asiakastapaamisia...
Le Filippo on lounasaikaan kiireinen, asiakaskunta koostuu lähiseudun valkokaulustyöläisistä. Tarjoilija löytää kuitenkin helposti ilman ennakkovarausta kahden hengen pöydän, joka sijaitsee kahden muun kahden hengen seurueen välissä. Toisella puolellamme oli iäkäs pariskunta, joka seurasi kiinnostuneen huvittuneesti, kun napsin kuvia ruoka-annoksistamme. Toisella puolellamme keskusteltiin henkilöstöjohtamisen haasteista.

Tripadvisorissa Le Filippo on saanut keskinkertaiset pisteet, miinusta on tullut erityisesti tarjoilijoista, joita joku luonnehtii "tyypillisiksi pariisilaistarjoilijoiksi". Itse pidin palvelua nopeana ja tehokkaana aina siihen asti, kunnes pyysimme laskua. Syystä tai toisesta sitä jouduttiin pyytämään moneen otteeseen usealta eri tarjoilijalta, kunnes luovutimme ja maksoimme baaritiskillä. Lomalaiselle tällä ei ole suurta merkitystä, mutta työpäivän keskellä lounastauolle piipahtavalle ärsyttävä yksityiskohta.

Herkullista carpacciota mm. sitruunan, aurinkokuivattujen tomaattien ja parmesaanin kera.
Tarjolla oli pizzojen lisäksi mm. 16 euron lounasmenu, johon sisältyi alkuruoka ja pääruoka tai pääruoka ja jälkiruoka. En harrasta tukevia lounaita, joten päädyin à la carte -listalta löytyneeseen kreikkalaiseen lautaseen, joka sekin oli todella runsas.

Muhkean värikäs kreikkalainen lautanen.
Tripadvisorissa epäiltiin, että ruokalistan monipuolisuuden vuoksi ravintolan raaka-aineet eivät voi olla kovin tuoreita. Kokemukseni oli kuitenkin päinvastainen, kaikki oli tuoretta, laadukasta ja raikasta. Luultavasti ravintolan vilkkaus takaa vaihtuvuuden myös ainesten suhteen.

Le Filippo ei säväytä sisustuksellaan.
Le Filippo oli kaikenkaikkiaan mukava lounaspaikka jos kohdalle osuu lounasaikaan, kauempaa ei ehkä kuitenkaan kannata juuri tähän ravintolaan matkata.

Kevätkynnet! Kevääseen ja aurinkoon kuuluvat kitschiin vivahtavat pinkit sävyt.
Kuinka pääset perille:
Osoite: 54, rue Cambronne
Metro: Cambronne

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.