tiistai 20. maaliskuuta 2012

French lover

Mitä yhteistä on Halle Berryllä, Madonnalla, Natalie Portmanilla, Dita von Teesellä, Katy Perryllä ja Sofia Coppolalla?

Aivan. Otsikkohan sen jo paljasti: ranskalainen miesystävä.

Ja mitä minulla nyt on? Identiteettikriisi. Olen kaikki nämä vuodet ollut tietämättäni hipsteri! Kotonani on asunut ranskis, ennen kuin se oli trendikästä!Ranskalaiset itse vaalivat mielellään myyttiä ranskalaisesta rakastajasta ja ranskalaisessa juorumediassa nämä Hollywood-tähtösten suhteet on otettu riemuiten vastaan, pönkittäväthän ne mukavasti tätä legendaa.

Paris Match uskoo "ranskalaisen latinomiehen" (kyllä, ranskalaiset pitävät itseään latinoina) vahvuudeksi amerikkalaisilla parisuhdemarkkinoilla deittailukäsitteen puuttumisen ranskalaisesta kulttuurista. Amerikkalaisessa kulttuurissa tyttö kuuluu syöttää ja juottaa ravintolassa ja viedä elokuviin, ennen kuin ehkä mahdollisesti voidaan edetä sänkypuuhiin. "Ranskalaiset ja eteläeurooppalaiset yleensä ovat suorempia, he voivat mennä sänkyyn ensimmäisenä iltana ja puhua jälkikäteen, jos sille on tarvetta", Paris Matchin toimittaja kirjoittaa.

Pohjoismaisesta näkökulmasta tämä kuulostaa hassulta. Olen elänyt käsityksessä, että yleensä juuri eteläeurooppalaiset vaativat lämmittelyä ja romantiikka, pragmaattiset pohjoismaiset tuppaavat toimimaan ensin ja puhumaan sitten. Paris Matchin logiikalla Hollywoodissa jylläisivät pohjoismaiset, jylhät suoran toiminnan viikingit.Juorusivusto Public.fr listaa tarkemmin ranskalaismiesten vahvuuksia, joita innostuin sitten vuorostani analysoimaan:
1. "Ihana aksentti ja ranska, tuo rakkauden kieli". 
No jaa, klassista sössöttävää ranskalaisaksenttia en osaa pitää suomalaista ralliaksenttia seksikkäämpänä. Ranska sen sijaan kuulemma toimii, varsinkin jos kuulija ei kieltä ymmärrä. Olen kuullut näiltä urhoilta itseltään lukemattomia tarinoita, joissa naisia on kaadettu milloin lastenloruja latelemalla, milloin iskettävää itseään (hänen ymmärtämättään) nimittelemällä. Ja naiset kuulemma itse pyytävät "puhumaan vähän ranskaa, kun se on niin i-ha-na kieli".

2. "Ranskalaisten salaperäisyys"
Eksotiikka puree varmasti tässä, ranskattarille ranskalaisissa miehissä tuskin on mitään erityistä mystiikkaa, ainakaan normaalia Mars vs. Venus -dynamiikkaa enempää. Toki ranskalaisilla noin yleisesti ottaen on moniin muihin verrattuna kyky näyttää samanaikaisesti rosoiselta (lue: parin päivän sänki ja pörröinen tukka), mutta tyylikkäältä (lue: mustat vaatteet ja se iänikuinen kaulaliina).

3.  "Ranskalaiset ovat keksineet ranskalaisen suudelman"
Tämän tueksi ei valitettavasti taida olla olemassa mitään kummempaa tutkimustietoa, vaan nimitys juontuu ranskalaisten vanhasta maineesta intohimoisina ihmisinä. Ranskassa kielisuudelmaa ei tietenkään kutsuta ranskalaiseksi suudelmaksi, vaan puhutaan proosallisemmin vaikkapa lapion pyörittelystä (rouler une pelle). 


Keskimäärin eurooppalaisia puritaanisemman kulttuurin kasvatteina amerikkalaiset tietysti saattavat pitää ranskalaista jännittävän avomielisenä. Uskon, että tämä ranskalaisten rento maine on osaltaan viihdekulttuurin tuotosta; ranskalaisissa elokuvissa ja mainoksissa paljasta pintaa ei turhaan peitellä. 

Sen sijaan arkielämässä ranskalaiset ovat usein varsinaisia siveyden sipuleita pohjoismaisiin verrattuna. En nyt puhu mistään varsinaisista riettailuista, vaan suhtautumisesta alastomuuteen. Suomalaiselle alastomuus on luonnollisuutta, ranskalaiselle alastomuus vivahtaa seksiin. Siinä missä suomalainen ahtautuu mielellään pakarat paljaana kuumaan kopperoon lähimmäistensä kanssa, ranskalainen peittelee häveliäästi itseään viimeiseen asti, paitsi korkeintaan siltä kaikkein lähimmältään. 

Muistan ikuisesti erään nimeltämainitsemattoman ranskalaisen vävykokelasreppanan pakokauhun, kun suomalainen appikokelas ehdotti ensivisiitillä saunareissua suvun miesten kesken: "Rakas, teen mitä vaan vuoksesi, mutta tässä menee raja. Isäsi ja setiesi kanssa en mene samaan tilaan alasti!"Kuka tietää, ehkä tähänkin pätee porttiteoria: aikansa miedon jänniä ranskiksia kokeiltuaan hollywoodilaiset siirtyvät amerikkalaisvinkkelistä vahvempaan jännään, suomalaismiehiin.

14 kommenttia:

 1. :) Mielenkiintoinen juttu! Mä olen mieltänyt ranskalaismiehet vähän sellaisiksi lyhyiksi lällyköiksi mutta kai sieltä sitten jotakin jämäkämpiä komistuksiakin löytyy:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan nämä keskimäärin hollannikkaisiin ja ruotsalaisiin verrattuna keskimäärin pienikokoisia rimpuloita, mutta totta kai täältä löytyy raamikkaitakin tapauksia. Googlaapa vaikka Dieux du Stade, niin tiedät, miksi rugby on kiinnostavampi laji kuin jalkapallo. ;D

   Poista
  2. Minulla on kyllä ollut ranskis poikaystävänä:D Ja tätä mun miestä luullaan täällä Hollannissa ranskalaiseksi vaikka hän ihan hollannikas onkin, hän on siis sellaista ranskalaistason rimpulaa vastaava, hollantilaiseksi lyhyt ja tyylikäs:D

   Poista
 2. champagnella taitaa olla jokin ranska kateus? ;)
  Ranskalaiset miehet ovat mun mielestä maailmankomeinta ja ennen kaikkea varmasti tyylikkäimpiä koko Euroopassa. Totta kai aina niitä lällyköitäkin löytyy mutta kokemusta on minulla noista hollanntilaisistakin miehistä ja aikamoisia Sjonnieta suurin osa... huh huh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläs nyt, makuasioita! :) Ja jääpä meille ranskisfaneille näin enemmän ranskiksia. ;) Tosin mulle kyllä riittää tämä yksi nyt. :)

   Poista
 3. Mieheni tuli tänään lounastunnilla kotiin hakemaan matkalaukkuaan jatkaakseen suoraan työmatkalle. Ovesta tullessaan hän tokaisi vihaisena: Olen ihan varma, että ranskalaiset miehet käyvät lounastunnilla kotona harrastamassa seksiä, koska pihalta ei taaskaan löytynyt yhtään tyhjää parkkipaikkaa ei siis edes keskellä päivää! Heh, heh :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin ja sen unohdin vielä kertoa, että hänen mukaansa ranskalaisten "miesten jutut" ovat kuin suoraan teinipojilta. Heh, heh toisenkin kerran :)

   Poista
  2. Heh, ne ranskalaisethan eivät vieraile keskellä päivää kotonaan, vaan rakastajattaren luona... ;)

   Ja olisi kiva väittää vastaan, mutta olen itsekin törmännyt tuollaisiin juttujen perusteella teini-ikään jymähtäneisiin ranskiksiin. ;) Onneksi kotonani asuva on vaan silleen hyvällä tavalla nuorekas, hihi...

   Poista
  3. no niin tietysti :), onko se oikeasti kovinkin yleistä edelleen? Erään tuttavani mukaan hänen ystävänsä pynttäytyi joka iltapäivä oikein kunnolla ennen miehen kotiin tuloa, muuten kuulemma saa syyttää itseään jos mies menee vieraisiin. Huh, en suostu, menköön sitten jos ei aamun meikit kelpaa.

   Poista
  4. Ei se oikeasti ole sen yleisempää kuin Suomessa, siis minun kokemukseni mukaan. Rakastajiin suhtaudutaan silti eri tavalla kuin Suomessa, varsinkin arvovaltaisilla miehillä (kuten DSK:n tapauksessa). Taidan kirjoittaa tästä kokonaisen postauksen joskus. :D

   Poista
 4. hmm... olisipa milenkiintoista kuulla vastaava tutkielma suomalaisista naisista ;)Tiedättekö ketään, joka voisi sen tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös se Roman Schatz ole jotain kirjotellut? Ja sitten on tämä: http://www.howtomarryafinnishgirl.com/

   En ole itse lukenut, kerro onko hyvä, jos saat joskus käsiisi.

   Poista
 5. Naureskelin tuolle alastomuusjutulle, niin totta suurimmaksi osaksi. Asun yhden ranskalaisen ja yhden espanjalaisen tytön kanssa ja siinä kun itse löntystelen kesäkuumalla alasti, espanja menee ausvaatteilla ja ranska koko vaatekerroksella :).

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.