sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Sunnuntaihetkiä puistossa - Buttes-Chaumont


Aurinko helli tänään Pariisia ja puistot täyttyivät ihmisistä. Niin myös 19. kaupunginosassa sijaitseva Buttes-Chaumont, joka on Pariisin 5. suurin viheralue.

Buttes-Chaumont on n. 24 hehtaarin puistoalue, jossa törmää turistimassojen sijaan vapaa-ajastaan nauttiviin pariisilaisiin. Lapsiperheiden ja lenkkeilijöiden ohella puisto näyttää olevan nuorehkon, hieman boheemin väen suosiossa.


Vuoden 1867 maailmannäyttelyn aikana vihittyyn puistoon houkuttelevat vehreyden lisäksi mm. järvi, erilaiset ravintolat, kalliot ja sillat. Korkeuserojen ansiosta puistossa pääsee nauttimaan hienoista näkymistä kohti alla levittäytyvää Pariisia.


Kuinka pääset tänne:
Metro: Buttes-Chaumont / Pyrénées

6 kommenttia:

 1. Kiitos tästä oikein kuvallisesta ja näyttävästä puistokierroksesta :) Pariisi on, niin kliseistä kuin onkin, kaunein kaupunki mitä maa päällään kantaa. Ensikerran kävin siellä interrail-matkallani v.2007 ja kova on hinku takaisin. Asun vain kanaalinylitysmatkan päässä Pariisista, joten olenkin suunnitellut viikonloppuvisiittiä sinne kunhan opiskeluiltani ennätän. :> Hihkaisen sinulle kun tulen! Jospa vaikka käytäisiin macaron-leivoksilla ja kahveilla jossain kulttuurikahvilassa? :> Ah, kadehdin sijaintiasi. Vielä minä muutan Pariisiin ja elän elämäni maalaten ja kirjoittaen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pariisi osaa olla myös kaunis, varsinkin näin keväällä! Kanaalinalitus/-ylitys on ollut minullakin jo pitkään suunnitteilla, varsinkin junallahan tuo sujuisi kätevästi suoraan keskustasta keskustaan. Hihkaise toki jos reissun toteutat, jospa aikataulumme käyvät yksiin. :)

   Poista
 2. Kaunista ja keväistä. Kateeksi käy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ollut upea kevät, näillä näkymin aurinko ja +20 °C:n lämpötilat jatkuvat ainakin tämän viikon. :)

   Poista
 3. Oletko harkinnut "Pariisi tutuksi" -kirjan laatimista? JOs, et, harkitse tosissaan. En ole erityisemmin koskaan pitanyt Pariisista, mutta juttujesi ansiosta olen ruvennut miettimaan, etta olen saattanut olla vaarassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos, ja hienoa jos olen saanut kiinnostusta heräämään. ;) Minulla on vähän tälläinen viha-rakkaus-suhde tähän kaupunkiin. Tämän blogin kirjoittaminen alkoi osin terapeuttisista syistä, jotta näkisin, että tässä kaupungissa on paljon hyvääkin. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.