keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Jour du macaron

Eilen vietettiin seitsemättä vuotuista macaronpäivää. Koska olen tapani mukaan myöhässä, vietän omaa macaronpäivääni tänään.


Macaronpäivän tarkoituksena on paitsi juhlia tätä herkkua, myös kerätä varoja johonkin hyväntekeväisyystarkoitukseen. Tänä vuonna keräyskohteena oli autistijärjestö Autistes sans Frontières. Macaronpäivään osallistuvat leipomot lahjoittivat hyväntekeväisyyslahjoitusta vastaan asiakkaalle macaronin.

Macaronpäivän isä on sokerileipureiden Picassoksi liikanimetty Pierre Hermé, jonka macaronit ovat niitä maailman parhaita. On kaiketi pariisilaistumisen oire, että minusta on kuoriutunut varsinainen macaronsnobi, joka ei enää muiden macaroneja mielellään syökään. Paitsi jos tarjotaan, tietysti. ;)

Juhlapäivän kunniaksi Pierre Hermé paljasti haastattelussa joitain ajatuksiaan näistä pikkuherkuista:

- Vaikka Hermé on käyttänyt uudenlaisia macaronimakuja rakentaessaan ainesosina mm. yrttejä, balsamiviinietikkaa, hanhenmaksaa, oliiviöljyä ja sahramia, hän ei sanojensa mukaan koskaan tule tekemään kokonaan suolaista macaronia.

- Laadukas macaron eroaa keskinkertaisesta ylivertaisten raaka-aineiden ansiosta. Kaikkein parhaissa on rapea kuori, mutta pehmyt sisus.

Pierre Hermé neuvoo myös, miten macaronit ovat parhaimmillaan: ei liian kylmänä, seuranaan vain lasillinen vettä tai japanilaista vihreää Sencha-teetä.

Bon appetit !

8 kommenttia:

 1. En olekaan koskaan tullut kokeilleeksi noiden macaronien leivontaa. Hanhenmaksa-macaron ei kyllä olis ensimmäisenä listalla :P

  Sinänsä tuo herkkuja hyväntekeväisyyttä vastaan -kampanjahan on tosi mainio! Mahtaisikohan suomalaisia leipomoita saada vastaavaan innostumaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, mikähän olis vastaava suomalainen tuote, jonka ympärille sen päivän voisi rakentaa? Korvapuustipäivä on jo näköjään olemassa...

   Hanhenmaksa-macaronia en ole minäkään maistanut, mutta nuo Hermén macaronit ovat kyllä yleensä hyviä, vaikka makuyhdistelmien perusteella ei sitä aina uskoisi.

   Poista
 2. Macaronit ovat meidän perheen suosikkeja. Ihanan makeita, joita ei tarvitse syödä kovin montaakaan. Ja herra Hermé on kyllä oikeassa, parasta siinä on rapea kuori ja pehmeä sisus. Njam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Macaronithan ovat varsinaisia laihduttajien herkkuja: pari grammaa makeaa riittää mainiosti, kun esim. suklaata menis helposti koko levyllinen! :)

   Poista
 3. Joka päivä on macaroni-päivä. Namh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Macaron päivässä pitää lääkärin loitolla. Vai miten se meni...? :)

   Poista
 4. suosittelen sveitsiläisiä Luxemburgerli, joita itse pidän niinä ainoina oikeina :-)
  http://de.wikipedia.org/wiki/Luxemburgerli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Pitääpä alkaa tosissaan suunnitella matkaa Sveitsiin, että pääsen maistamaan! :) Mulla on muuten ollut tekeillä macaron-testipostaus, tullee luukusta ulos lähipäivinä. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.