perjantai 9. maaliskuuta 2012

Ranskalaisautoiljatko paksukalloisia?


Metro-lehdestä poimittua:


Ajokortitta ajanut määrättiin poliisilaitokselle viime lauantaina. Kutsuttu saapui paikalle autolla. Tämän havaittuaan santarmit määräsivät ajokortitta autoilleen uudelleen paikalle sunnuntaina. Kutsuttu saapui - jälleen autolla ajaen. Rikoksenuusija kuittasi tempauksellaan 4 kk ehdollista.

Mutta olisihan se nyt noloa käyttää julkisia, saatika sitten pyöräillä.

10 kommenttia:

 1. Päättäväinen autoilija :) Suomessa kokemukseni mukaan pelkästään ranskalaisilla autoilla ajaminen vaatii tiettyä asennetta. Enkä viittaa autojen laatuun tai ominaisuuksiin, vaan kanssaihmisten kommentteihin tyyliin; hyviä ranskalaisia saa vain Heseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, en ollut kuullutkaan tuota heittoa vielä. :D Sen olen kuullut, että ranskalainen auto kuulemma vastaa pakkasaamun käynnistysyrityksiin "Non non non non..." ;) Joskus kiusallani kertoilen täkäläisille, ettei Suomessa aina arvosteta ranskalaista insinööritaitoa kovin korkealle (vrt. Areva).
   Täällä luonnollisesti ranskalainen auto on se normaali ja yleisesti hyväksytty vaihtoehto, niitä näkyy tietysti myös tosi paljon liikenteessä. Monia Suomessa suosittuja japanilaisia ja varsinkin Volvoa ja Skodaa näkyy sitten taas suhteessa tosi vähän.

   Poista
 2. Olen lukenut juttujasi ja huomannut, etta kiinnitat huomiota aivan samoihin asioihin taalla Ranskassa kuin mina. Vain paljon minua syvallisemmin. Sinulla on monipuolisisa ja antoisia kirjoituksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, tosi kiva kuulla että tarinointini jaksaa kiinnostaa jotakuta. :) Riennänkin heti vastavierailulle!

   Poista
 3. Kylläpä lohkes 4 kk helpolla. Suomessa pitää olla väh pedo, että pääsee samaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aika huumorintajutonta porukkaa. Kerro muuten asiantuntijana, miten suomalaisten tuomioistuimien oikeuskäytäntöjä voisi muuttaa siihen suuntaan, että rangaistukset olisivat tiukempia? Kun lainsäätäjä on yleensä antanut kuitenkin mahdollisuudet koviinkin rangaistuksiin, mutta tuomioistuimet hempeilevät.

   Poista
 4. Voi hiton hitto, mulla oli pitkä vastaus ja bloggeri heitti mut ULOS! Koko hyvä ajatus!
  Google sensuroi mun ajatukset piratismista!
  Julkeaa!
  SIksipä summa summarum:
  On yhteiskunnalle halvempaa, kun pedo kärsii kotona rangaistuksensa ja piratismi on lobattu rahakkaiden toimesta niin hyvin, että siellä ne rangaistuksetkin alkaa olemaan kunnollisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm, rahalobbylla oma suodattimensa Bloggerissa? ;) Olet varmaan oikeilla jäljillä. Mutta ei tunnu reilulta, kun sotii kansan enemmistön oikeustajua vastaan. Aika pattitilanne silti, kun mahdollisuudet tiukempiin rangaistuksiin yleensä olisi.

   Poista
 5. Ha ha oi kamala! Nauroin ihan ääneen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ils sont fous ces gaulois ! ;) http://www.asterix.com/encyclopedie/personnages/perso/g22b.gif

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.