perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pariisin parhaat munat ja tiput...

...suklaiset listatataan nyt!



1. Tyylikkäin:
Maison Eric Kayser: L'Oeuf Gâteau
Maison Eric Kayserissa on tarjolla pääsiäisen 2013 kunniaksi munan muotoon leivottua kakkua, jossa maistuu pistaasi ja maitosuklaamousse. Kakkua on saatavilla 29.3. - 1.4.2013.

Kuva: Maison Eric Kayser
Hinta: neljälle 25 euroa/ kuudelle: 35 euroa/ kahdeksalle: 45 euroa

---

2. Hassuin:
À la Mère de la Famille: La Poule Mouillée
Pariisin vanhimmaksi sokerileipomoksi itseään mainostavan À la Mère de la Famillen söpö kylpevä kananen nosti ainakin minulle hymyn huulille. Kokki Julien Merceronin käsialaa olevan teoksen nimi on suomeksi "Märkä kana".


Kuva: À la Mère de la Famille

Hinta: 39 euroa.
---

3. Hienostunein:
Café Pouchkine: L'Oeuf Palekh
Fabergén henkeen koristeltua munaa mutustellessa voisi kuvitella itsensä suuriruhtinattareksi tai vaikka tsaariksi. Toisenlaista venäläistätunnelmaa pääsiäiseensä kaipaaville Café Pouchkinella on myös suklaamaatuskoita.

Kuva: Café Pouchkine


Hinta: muna 30 euroa, maatuska 28 euroa.
---

4. Taiteellisin:
Hugo & Victor: L'Oeuf du Peintre
Jäikö pääsiäismunan maalaus tässä puolitiehen? Ei, vaan Hugue Pouget kehitti taiteilijan palettia muistuttavan munasen Sylvain Blancin idean pohjalta. Valittavana on perulaisesta tummasta suklaasta tai ghanalaisesta maitosuklaasta valmistettu versio.


Kuva: Hugo & Victor

Hinta: 46 euroa
---


5. Tyylilleen uskollisin
Ladurée: L'Oeuf Trésor
Tummasta suklaasta valmistetun munasen sisällä on suklaalla ja yuzu-hedelmillä maustettuja macaroneja.


Kuva: Ladurée

Hinta: 40 cm:n muna 150 euroa; 70 cm:n muna 650 euroa.
---


6. Yllättävin:
Jean-Paul Hevin: Marcher sur des oeufs
Minusta tämä näyttää jo joltain, johon törmää ennemminkin Pompidou-keskuksessa kuin pääsiäispöydässä. Korkokenkä on kuitenkin valmistettu tummasta 68 %:n suklaasta ja myös sen tallomat munat ovat suklaata. Teos painaa 620 grammaa.


Kuva: Jean-Paul Hevin
Hinta: 98,80 euroa
---

Meillä jäävät pariisilaiset munat tänä vuonna nauttimatta, sillä lähdemme näillä näppäimillä loman viettoon hieman eteläisempään Ranskaan. 

Vuokra-auton rekisterikilvet ovat muuten espanjalaiset, saapas nähdä, miten ranskalaiset kanssa-autoilijat teillä meitä kohtelevat...


Joyeuses Pâques !


24 kommenttia:

  1. Hyvää matkaa ja kiitos kakkureportaasista:). Minä ottaisin tuon jossa on sisällä noita macaroneja. Tipu kylvyssä kävisi varmaan lapsille parhaiten. Meillä täällä on valmiit pääsiäisherkut toooosi vähissä. Pitää kai itse pistää kädet jauhoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matka oli hyvä, kiitos toivotuksista! :)

      Kylpevä tipu on niin hauska, että aloin jo pohdiskella, että voisiko sitä jotenkin itse rakennella...? :D

      Poista
  2. Oih, jäin haaveilemaan tuosta ensimmäisestä ihanuudesta. Makuyhdistelmä kuulostaa todella herkulliselta ja hintakaan ei ole paha. Tällainen sokerihiiri söisi itsensä tuollaisessa sokerileipomoparatiisissä itsensä kipeäksi alta aikayksikön!

    Turvallista autoilua ja oikein mukavaa lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällähän on tosi huonot (irto)karkkivalikoimat. Kun karkkia ei sitten tule syötyä lainkaan, niin noita leivonnaisia saa syödä vähän enemmän. Eikö? :D

      Poista
  3. Voi apua, märkä kana! :-DD Voikohan tuon syödä ihan suihkuineen päivineen?

    Oikein hyvää matkaa teille! Jäänkin tässä sitten odottelemaan matkaraporttia. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyyyyllä mä luulen, että syötäväksi se on tarkoitettu kokonaisuudessaan. Mutta en tuskin malttaisin syödä tuota! Jotenkin tuo märkä kana jaksaa naurattaa meikäläistä. :D

      Poista
    2. "En tuskin malttaisin"...Vähän kieli kankeahkona tässä, sori hei...! ;D

      Poista
  4. Ihan mielettömiä taideteoksia, eihän noita raaskisi oikein syödäkään! Ja mielettömiä on kyllä hinnatkin, ainakin noissa Laduréen ja Hevinin versioissa.. Hyvää pääsiäistä teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä mietin tuossa, että kelle nuo kalliimmat suklaaluomukset on tarkoitettu? Kai ne sitten joillekin vähän "poshimman" suvun pääsiäisaterioille sopii pöytäkoristeeksi? :D

      Poista
  5. Voi mitä hienoja herkkuja. Ensimmäisen voisi jopa syödä, mutta muita ei (ehkä) raaskisi. Täällä suomessa on tänä vuonna pulaa Mignon-munista, mikä ainakin minulle on aiheuttanut hieman sydämen tykytystä, mutta löysin kuitenkin ;)
    Mukavaa matkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hui, uskon kyllä että jännitystä riitti! :D Mulla jäi suklaamunat vallan syömättä tänä vuonna, mutta muuten tuli mässättyä kaksin käsin. Nyt on vähän turvoke olo, vaikka muka urheilinkin kovasti. Plääh. :P

      Poista
  6. Miten hurmaavia munia! Ottaisin mieluiten tuon ensimmäisen kuvan munakakun,niin nätti!
    Mukavaa matkaa ja pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos toivotuksista, toivottavasti sielläkin oli mukavat pääsiäiset! :) Munakakku oli kyllä kaunis, mutta mämmiä söisin silti mieluummin, jos joku olisi tarjonnut. T:Ulkosuomalainen nostalgisena ;D

      Poista
  7. Upeita herkkuja! Minusta nuo vaikuttavat myos edullisilta ollakseen noin erikoisia. Melkein jannittaa miettia, etta kuinkahan paljon nameja siella tulisi syotya, mutta oishan se samalla nautinnollistakin, joten mika ettei ;) Vielakin tunnen valilla blogissa vilahtaneiden Carambarien maun. Ja jouluhalkojen. Aurinkoista paasiaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, mulla on tosiaan tapana tuupata ruokakuvia blogiin. Mutta kun hyvä ruoka on hyvää! Ja onhan ruoka tärkeä osa arkea ja kulttuuria ja elämää muutenkin. ;)

      Ja kuten Sannabananalle yllä kirjoitin, en syö täällä karkkia ollenkaan. Siksi olen itselleni uskotellut, että herkuttelu noin muuten parisen kertaa viikossa on ihan ookoo. ;D

      Poista
    2. Ruoka on erottamaton osa arkea ja mitä parempaa muona on, niin sitä parempaa on arkikin! :) Täälläkään ei ole karkkeja ja hyvä suklaakin on minusta ylihintaista, joten sen verran kun jaksan tehdä itse ja saan lahjaksi, niin syön herkkuja. Normaaleissa aterioissa sen sijaan en tykkää esim. sokerista (hillot, limut, aamupalavoisarvet), joten enköhän ole vielä voiton puolella. Ruoan ja kulttuurin yhdistelmästä voisi lukea loputtomasti, lisää vain!

      Poista
  8. Eihän noita raaskis syödä, noin niin kuin edes hintansa puolesta :) Kiva kuitenkin ihastella suklaapuotien ikkunoissa ja näin virtuaalisesti. Pitänee kuitenkin jatkossakin tyytyä oman "leipomon" tuotoksiin...! Joskus kyllä hemmottelen itseäni käsintehdyillä suklaakonvehdeilla ja AH kun ne on hyviä.

    Hyvää pääsiäistä, toivottavasti siellä on vähän keväisempää kuin täällä Ü

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annas kun pääset belgisuklaiden makuun! ;)

      Oli lauantaita lukuunottamatta suht aurinkoinen pääsiäinen, mutta on kyllä ihan eri säät kuin vuosi sitten. Silloin kesähepenissä hankin itselleni rusketusta, nyt oli nahkatakin alla pitkähihainen ja villapaita. Huoh.

      Noh, ehkä se tästä ennen pitkää...

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Le prix pascal ! (Olen viihdyttänyt itseäni koko viikonlopun pascal-adjektiivilla. Sen voi ympätä yllättävän moneen paikkaan).

      Poista
  10. Minun valintani on täysin selvä, pistaasi-maitosuklaakakku. Makean ja erityisesti suklaan ystävänä ratkaisu perustuu täysin oletettuun makuun ;)
    Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistaasi-suklaakakku oli näköjään selkeä suosikki! Se oli näistä kyllä selvimmin ehkä syötäväksi tarkoitettu. :)

      Poista
  11. Mielettömiä nämä kyllä... mutta tosi hauska nähdä, mihin kaikkeen suklaaleipureiden taidot riittävät. :) Minun lempparini oli taidepaletti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidepaletti on kyllä upea myös. Kiinnostaisi maistaa noita "maalitahroja". Maistuvatko nekin suklaalta...?

      Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.