keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Kitschiä Canal St. Martinilla

Tavallaanhan sitä pitäisi inhota kitschiä. Hyödytöntä krääsää, joka tukkii nurkat ja kuluttaa turhaan luonnonvaroja.

Minä vain satun tulemaan kitschistä yhtä hyvälle tuulelle kuin joku muu muutaman tonnin merkkilaukusta.

Tulee halvemmaksi näin. Vaikka kitschiä en voi edes minä väittää hyväksi sijoituskohteeksi. Toisaalta kitschiä ei ole pakko edes omistaa, joskus ihan vain riittää pieni hypistelykierros kitsch-kaupoissa. Tänään vuorossa katselmuskierros kitsch- ja hipsteripuoteihin Canal Saint Martinilla.

---

IdéCo 


19, rue Beaurepaire 
Metro: Goncourt/République/Jacques Bonsergent
Karkkivärejä hehkuvassa pikku puodissa on kaupan hilpeää krääsää sisustukseen tai vaikka lahjaksi kitschiä ymmärtävälle ystäväiselle. Tai itselle.

---

Potemkine

30, rue Beaurepaire
Metro: Goncourt/République/Jacques Bonsergent


Leffahullulle lahjaa etsivä voi hyvinkin löytää täältä kaipaamansa. Pääasiassa elokuvia dvd-formaatissa kauppaavan liikkeen valikoimiin kuuluu tietysti ranskalaisia helmiä, mutta myös kansainvälisiä klassikoita.

---

Katutaidetta quai de Valmylla.

Canal Saint Martin
---

Artazart

83, quai de Valmy
Metro: Gare de l'Est/Jacques Bonsergent


Etsitkö lahjaa hipsterinörtille valokuvauksesta, grafiikasta tai yleensä taiteesta kiinnostuneelle? Artazartissa on kaupan kiehtovien kuvakirjojen ohella mm. laukkuja ja Polaroid-kameroita. 

---


Antoine & Lili

95, quai de Valmy
Metro: Jacques Bonsergent/Gare de l'Est


Canal Saint Martinilla käyskentelevä ei voi olla huomaamatta Antoine & Lilin karkkiväreissä hehkuvia julkisivuja. Myynnissä on niin sisustusroinaa kuin muotiakin, niin lapsille kuin aikuisillekin. Tyyli on usein selvää kitschiä, mutta hinnakasta sellaista.


---

Risteilyllä Canal Saint Martinilla.


Kissamaista katutaidetta rue Bichat'lla.
---

Pop Market

50, rue Bichat
Metro: Jacques Bonsergent/Château Landon/Colonel Fabien


Pinkeän pinkin julkisivun takana Pop Market kauppaa lahja- ja sisustuskrääsää laidasta laitaan. Oudon kitsch-roinan ohella myynnissä on myös tunnistettavien brändien tuotteita, kuten muutama Pip Studion kippo ja La Case de Cousin Paulin pallovaloja.
Vahram Muratyanin kirja on hyvä lahjaidea Pariisi- ja New York -faneille. 

Kuka ei tarvitsisi aurinkovoimalla vilkuttelevaa miniatyyri-Elisabethia saati hänen corgiaan?!

Fisher Pricen klassikkolelupuhelin tuntui olevan vähän oudossa ympäristössä.

17 kommenttia:

 1. Kanaalit on kauniita ja tuollaista tilpehööriä (kaupassa) katsellessa tulee hyvälle tuulelle. Ja kiitos, vihdoin muistin Pip Studion nimen! Olen googletellut vaikka millä Hollanti-lintu-hakusanoilla ja yrittänyt bongailla nettikaupoista, mutta ei sitten millään. Ennen kuin nyt, jei! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha, tilpehööri on ihanaa! Paitsi tietysti silloin, kun sitä pitää siivota omista nurkista. ;)

   Hauska kuulla, että pikku maininnasta oli iloa! :)Pip Studio on söpö, olisin halunnut heidän tapettiaan työhuoneen seinälle, mutta miekkonen pisti hanttiin, hmph.

   Poista
 2. Minä en ole oikein koskaan ymmärtänyt, mikä tarkalleen on kitschiä. Eikös se ole aika subjektiivinen käsite? Minusta nämä tavarat ja kaupat ovat aivan ihastuttavia, eivätkä mitään, noh, kitschiä. :-) Paitsi tuo Elisabeth, joka on kyllä ihan selvästi sitä itseään. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kitsch on varmaan lopulta tosi subjektiivistä. Toisen kitsch on toisen aarre. Mietiskelin tuon Antoine & Lilyn kohdalla, että tekeekö kallis hinta muuten tosi kitsch-henkisestä tuotteesta epäkitschiä ja suorastaan designia?

   Vilkutteleva Ellu oli ihana! :D Ja hei, ekologinenkin! :D

   Poista
 3. Oikeaa väriterapiaa sinulla täällä. Kitschiä tai ei. Täällä monet paikalliset sisustaa sillä viisiin, että meikäläiseltä on tippua silmät päästä. On siis minusta varsin kitschiä, mutta täkäläisestä kaunista. Kyllä se on niin, että makuasioista ei passaa kiistellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma sisustusmakuni on kyllä sitä perinteistä pelkistettyä pohjoismaista tyyliä värikkäämpi ja pursuilevampi, mutta täytyy sanoa, että mullakin joskus täällä vähän yskittää ihmisten sisustusratkaisut ja ennen kaikkea värivalinnat. ;D

   Mutta tärkeintä kai tosiaan on, että kukin sisustaa ympäristönsä mieleisekseen, siinä ei muiden yskähdyksillä kauheasti ole merkitystä. :)

   Poista
 4. Mulla on vilkutteleva Elisapetti ikkunalla - Rojalist javisst ;D

  VastaaPoista
 5. Olipa taas mukavia kuvia. Meillä on tuollaiset barbababat tytöillä lempipehmoina, toisella sähäkän sininen ja toisella vaaleanpunainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barbapapat ovat ihania! Tuputan usein Barbapapa-kamaa siskoni lapsukaisille tuliaisina. :)

   Poista
 6. Mikä osa tosta kuningattaresta tai hänen koirastaan vaatii sähköä? En tajuu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän se olisi kuningatar eikä mikään, ellei käsi pyörisi kuninkaallisessa vilkutuksessa. Ja se vaatii energiaa! :D Corgistakin liikkui joku osa, olisiko nyökytellyt päätään?

   Poista
 7. Hei, tuo ihana vilkuttava Ellu on tuttu meidän toimiston joulujuhlista ja oli blogissakin :-D Pakko saada!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietiskelin, että miksi Ellussa oli jotain tuttua, mutta ehkä sitten muistin hänet blogistasi! :D Tuolta Pop Marketista niitä saisi, mutta saattaapi tietysti olla vähän pitkä noutomatka sinulle.

   Poista
  2. Meidän Ellu tuli muistaakseni Lontoosta. Koskahan niitä saisi tänne saakka kauppoihin. Suomeen on suunta heinäkuussa ja Pariisihan on siinä ihan vieressä...

   Poista
 8. Haha! Mullekaan ei merkkilaukut oikein iske, kaytan rahani paljon mieluummin ihan mihin vaan muuhun. Noista tuollaisista kuapoista saa kylla hauskoja lahjaideoita. Ja ihanan tunnelmallinen alue kanaalin varrella! Tykkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa kannattaa kyllä pyörähtää lahjoja etsiessään!

   Canal Saint Martin on oikein kiva alue, nuorekas ja tunnelmallinen. Hipsterit ovat vähän sen valloittaneet, mutta nehän ovat vaarattomia! ;D

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.