sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Ihana valo!

Taivaalla möllötti ihana aurinko, joten innostuimme häipymään melkein luonnonhelmaan, tai ainakin Bois de Vincennesin puistoon. Koska miekkonen kieltäytyi metroilemasta vapaa-aikanaan, päädyimme lainaamaan autoa ja jököttämään tovin jos toisenkin Pariisia kiertävän Périphérique-kehätien ruuhkassa.

sunn01
Kehätien laidalla kohoaa kaunis Sacré Coeur de Gentilly -kirkko.

sunn02
Sacré-Coeur de Gentillyn enkeleitä.

sunn03
Pariisi, tuo runouden ja romantiikan tyyssija. 13. kaupunginosan neuvostohenkiset tornitalot häämöttävät kehätielle asti.

sunn05
Château de Vincennes ja sinitaivas

sunn06
Jos yhdistetty aamiainen ja lounas on brunssi, niin mikä on yhdistetty lounas ja illallinen? Dinch eli Dinssi? Vai Lunner? Tässä joka tapauksessa myöhäislounaaksi mätettyä nizzansalaattia.

sunn07
Olimme melkein terassilla. Paitsi että olimme sisällä. Taustalla häämöttää Vincennesin linna.

sunn08
Melkein terdekelit.

sunn09
"Katso taivasta..."

sunn10
Mutta penkin takana häämöttänyt Vincennesin linnan vallihautakin oli katsomisen arvoinen.

sunn11

sunn12
Joutsenia Vincennesin puiston Parc Floralissa.

sunn13
Äkäisiä joutsenia Vincennesin puiston Parc Floralissa.

sunn14
Kukkia!

Bois de Vincennes
Metro: Château de Vincennes

14 kommenttia:

 1. Kyllä! Hitaasti, mutta varmasti se lähestyy! :)

  VastaaPoista
 2. Täälläkin niin kauniin VALOISIA kevätkuvia! Ah,kyllä se valo ja aurinko vain tekevät ihmeitä. Näissäkin kuvissa aivan erilainen fiilis kuin aiemmissa kun taivas on kirkas ja aurinko paistaa ja häikäisee. Toivottavasti kevät jatkuisi valoisana. "Katso taivasta" on tällaisina päivinä hyvä ohje. Voih,sielläkö jo krookukset kukkivat!! Ja joutsenia! Ja hanhia! Ja,ja,ja.... Ihania fiiliskuvia. KIITOS! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano, toivottavasti auringonpaiste jatkuu! Tänään oli yhtä aurinkoista, mutta huomisesta luvataan taas vähän epävakaisempaa! :(

   En muualla ole juuri kukkia nähnyt, mutta tuolla "parc Floralissa" oli noita minikurjenmiekkoja. ♥

   Poista
 3. Bois de Vincennes toi mieleen jonkin kauan sitten lukemani kirjan (tai kirjoja). Äh, nyt on varmaan pakko alkaa kahlata läpi ranskalaisia klassikkoja, että missä se oli, koska asia alkoi vaivata. Dumas ehkä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm... Ei tule mieleen muuta kuin markiisi de Sade, joka oli vangittuna tuonne Vincennesin linnaan. ;D Mutta et ehkä tarkoittanut häntä? Vaikka ranskalainen klassikko toki lajissaan hänkin. ;D

   Poista
 4. Siellä noita ihania kevätretkipaikkoja taitaa riittää. Hieno paikka! Ja ruuhkia ei täälläkään voi välttää. Niitä en kyllä tule sitten Suomessa kaipaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania retkipaikkoja olisi, harmi että niihin pitää yleensä vähän matkustaa tuhansien muiden kanssa. Tosin eilen ei harmittanut kauheasti edes ruuhkassa istuminen, se kun on aina vähän odotettavissa, ja aurinko paistoi ja oli melkein keväinen olo. :)

   Poista
 5. Aijai, siellähän on jo vihreää! Ja kukkia! Ihanaa! Toisaalta nautin myös meille sataneesta (ja tälläkin hetkellä satavasta) uudesta lumesta. Kevään aikakin koittaa vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei uskoisi, että ihan vasta leijaili täälläkin lunta. :) Vaikka eipä sillä lumellakaan niin väliä, kunhan aurinko paistaa! :)

   Poista
 6. Täydellistä viikonloppu-tekemistä.

  Blogissani on sinulle tunnustus
  http://korkeuksissa.blogspot.nl/2013/03/tunnustus.html

  VastaaPoista
 7. Kivan näköinen linna, keväthän on siellä jo kivan pitkällä! Toista se on täällä, kun lunta on pukannut niin hirveästi taas taivaalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen poikkeamaan, jos keskiaikaiset linnat ja puistot kiinnostavat. Jos majoittuu ykköslinjan vieressä, tuonne pääsee helposti ja nopeasti metrolla. Metroasema on ihan linnan vieressä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.