keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Vappupäivittelyä

Aurinko suostui näyttäytymään vapun kunniaksi. Kaduilla istuskeli kielokaupustelijoita muutaman metrin välein. Kevät hymyili.


Aiheeseen liittymätön täytekuva.


Valitettavasti minulla ei ole tästä kaikesta yhtään kuvallista todistusaineistoa. Huomasin nimittäin heti kadulle päästyämme, että kannoin mukana pelkkää kameraa, ilman korttia. Puhelinkin oli kotona. Olimme kuitenkin kuulemma jo myöhässä lounaalta, joten en ehtinyt enää kivuta takaisin kotiin korttia noutamaan. Käytännön ihmisenä laskeskelin, että ehtisimme perille näppärämmin jalan kuin metrolla, sillä minun olisi pitänyt ladata metrokorttiin uusi kuukausi (ei, en ole niin pariisilainen, että Navigoni olisi suoraveloituksella). Niinpä koikkelehdin keväisen juhlavissa koroissa kovalla kiireellä puolisen kilometriä ravintolalle.

Ravintolan edustalla loppuosa seurueesta odotteli auringonpaisteessa hymyillen. Pöytä oli varattuna tasalta, mutta tarjoilija oli ensimmäisinä saapuneille sanonut, että joutuisimme odottelemaan pöytää hiukan. Odotteluaika venähti lopulta 45 minuuttiin, mutta meille tarjoiltiin odotteluajan lyhentämiseksi litseillä koristeltuja drinksuja aperitiiviksi.


Litseihin liittyvä kuva.


Muutamaa tuntia, drinksua, ateriaa, ruokaviinejä, jälkiruokaa ja pöydän hitaan vapautumisen vuoksi tarjoiltua digestiivilasillista myöhemmin olo oli niin pöhneän väsy, etten jaksanut ajatellakaan suuntaavani kauemmas kaupungille mielenosoituksia seuraamaan, vaan paarustin kotiin.

Alaovella tuli vastaan yläkerran toimittajapariskunta (töissä oikeistolaisessa Le Figarossa, raportoi meille aikanaan talon kyttääjänaapuri), kertoivat olevansa matkalla seuraamaan mielenosoituksen jäänteitä Bastille-aukiolle. Kotona riensin tietysti uteliaana tarkistamaan, kenen joukot Bastillelle kerääntyivät. Kävi ilmi, että ammattiliitot ja vasemmistohenkiset, siis näissä vaaleissa lähinnä Hollanden kannattajat.


Mielenosoituksien aiheuttamia häiriöitä Pariisin bussiliikenteelle vappupäivänä 2012.


Seuraavaksi analysoin tuttavien Facebookiin postaamia mielenosoituskuvia. Kuvia oli sekä Bastillelta että Trocaderolta, jonne Sarkozyn kannattajat olivat kerääntyneet vappupuheita kuuntelemaan. Kukaan ei julkaissut ainakaan Facebookissaan kuvia Opéralta, jonne Front Nationalin äänestäjät olivat kerääntyneet.

Uutispätkässä Marine Le Pen julisti äänestävänsä toisella kierroksella tyhjää. Puujalkojen ystävänä keksin oivan vitsin: "Marine Le Pen vote pour blanc. D'ailleurs, elle l'a toujours fait !".* Syystä tai toisesta kukaan muu ei näyttänyt olevan haltioissaan tästä oivaltavasta löydöstäni. Vähän myöhemmin Guignols-satiiriohjelma hyödynsi samaa vitsiä hieman eri muodossa. Päättelin, että minun pitäisi satsata uraan ranskalaisessa poliittisessa satiirissa.


Toinen litseihin liittyvä kuva.

* Voter blanc = äänestää tyhjää, kirjaimellisesti äänestää valkoista.

4 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon, olet yksi harvoista maailmassa, jotka joskus uskaltavat jàttàà (unohtaa?) puhelimen kotiin! Tietenkin bloggarille kuvat on tàrkeità, mutta toimi tuo noinkin!
  Sannamaija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, vahinkohan se puhelimen kotiin jättminen oli, ja olo oli kieltämättä alaston. Mutta hengissä selvisin! ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Oi, viimeinkin joku arvostaa mun humoristista kekseliäisyyttäni! Ylipäänsä mun sanaleikkini ei ranskaksi oikein saa tuulta alleen. Yleensä yleisön kommentti mun sanailoitteluuni on: "Ei sitä noin kuulu sanoa..."

   Hmph... ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.