maanantai 21. toukokuuta 2012

Urheilua ja irokeeseja

Sillä välin kun Suomessa eilen jännättiin pienen mustan pyörylän kohtaloa, Ranskassa jännättiin vähän isomman täplikkään pallukan käänteitä. Lopulta pallukka pyörähteli niin, että Montpellier voitti Ranskan mestaruuden ja Pariisin PSG jäi kakkoseksi. Pariisin vastustaja eilisessä ottelussa ei tosin ollut Montpellier, vaan Lorient, ja Montpellier pelasi Auxerrea vastaan. Kokonaispisteet vain asettuivat niin, että Montpellier voitti tittelin ja Pariisin PSG jäi kakkoseksi. Näin minulle potkupalloa paremmin tuntevat ainakin asian selittivät.


Montpellier'in voittojuhlia seuratessa ilmeni, että montpellier'laisfaneille tärkeää ei ollut niinkään voitto, vaan Pariisin lyöminen. Vähän samassa hengessä kuin suomalaisille ei ole tärkeää voitto, vaan Ruotsin lyöminen.


Voiton kunniaksi Montpellier'n joukkueen johtaja, Louis "Loulou" Nicollin leikkautti ja värjäytti itselleen uuden hiustyylin. Loulou oli luvannut Montpellier'n faneille, että jos voitto tulee, hän leikkauttaa itselleen vihatun Pariisin vihatun PSG-joukkueen vihatun Jérémy Ménezin vihatun irokeesin*, jota vastaan on sentään Facebookissakin viharyhmä. Ménezin irokeesia pääsee ihailemaan täällä edestä ja täällä takaa.

Louis Nicollin, crête sur la tête : "Je me... par LeNouvelObservateur

Vastustan yleensä kaikenlaisia viharyhmiä, mutta tuo Ménezin irokeesin leikkaamista vaativa ryhmä on kyllä hyvällä asialla. Sen sijaan Loulou Nicollinin värikäs kuontalo sopii tälle miekkoselle kuin nyrkki silmään. Toivottavasti tyyli ei vaihdu liian nopeasti.


Jottei tämä urheiluanalyysi painuisi liian syvälliseksi, tässä maanantai-illan loppukevennykseksi topito.com-sivuston laatima top 15 -lista ihmiskuntaa vastaan juonivista eläimistä:

http://www.topito.com/top-animaux-complotent

Elleivät hassut eläimet riitä piristämään maanantai-iltaa, tässä vielä kuva-arvoitus. Kysymys kuuluu: "Mitä kuva esittää?". Tai pikemminkin: "Mitä kuvan on tarkoitus esittää?". Vastaus saataneen heti huomenissa.
*Oheisen videon mukaan Louloun irokeesiesikuva tosin olisi Montpellier'n Rémy Cabella, mikä kuulostaa ehkä loogisemmalta... Noh, irokeesi kuin irokeesi.

4 kommenttia:

 1. Vastaus: Jotain kuvaajaa tai kameraa nopeampaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti! :) Ainakin tätä kuvaajaa nopeampi. ;)

   Poista
 2. Kuvassa keskellä on joku otus?

  Ihana tuo edellisen kirjoituksen promenade; en ole kuullutkaan. Jotenkin alkaa Pariisiakin katsomaan taas toisin - mitä jännää sieltä voisi vielä löytääkin. Tuonne pitää ainakin päästä joskus kävelemään.

  Käväisin Tampereella viikonloppuna, ja bussin ikkunasta bongasin Ranskan lippuja Hämeenpuistossa. Päättelin, että siellä taas taistellaan patongeista, enkä lähtenyt yrittämäänkään ajan ollessa rajoitettu. Kohta muuten taidan viettää Tampesterissa vähän pitemmänkin ajanjakson... ;)

  (Juu, ja taas Safarin kautta - en tiedä, mikä asetus mun firefoxissa estää kommentoinnin. Koskee muitakin bloggerin blogeja, ja ongelma alkoi, kun bloggerin kommentointipohjat muuttuivat kai joskus vuoden alussa. Pitääpä kokeilla eri asetuksilla.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin bongattu! :D

   Oi Tamperetta, pitää yrittää itsekin järjestää viimeistään kesällä reissua sinne päin. <3

   Mikähän tuossa Safarissa mättää? "Hyvä" silti kuulla, että se on muissakin Bloggerin blogeissa, ettei ole siis tämän blogin henk.koht. ongelma. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.