sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Taas Tuileries'ssa

Mitä tekevät pariisilaiset helteisenä sunnuntaina? Ryntäävät tietysti puistoihin.

Kliseinen hetki Tuileries'n tuntumassa: taustalla siintävä Eiffel valvoo petankkipeliä. Vain baskerit puuttuvat!

Kaukaa viisaina päättelimme, että Bois de Vincennesin ja Bois de Boulognen puistot ovat täpötäynnä luonnonhelmaan pyrkiviä pariisilaisia. Tämän vuoksi ydinkeskustan luulisi olevan lähes tyhjä. Loogista, eikö?


Niinpä suuntasimme ydinkeskustan puistoon, Louvren kainalossa sijaitsevaan Tuileries'in. En ollut poikennut Tuileries'ssa lähes pariin vuoteen, ja nyt jo toista kertaa viikon sisällä.


Arvioimme massojen liikkeet hieman väärin. Pariisilaiset toki luultavasti olivat kaupungin laitojen viheralueilla, elleivät suorastaan viikonloppulomilla. Mutta jokunen turisti oli myös saapunut Pariisiin viikonloppulomalle. 


Ja ei kun sekaan vaan, luonnonrauhasta nauttimaan!

Tuileries'n massojen takana siintävät Concorden obeliski, Riemukaari ja Défensen pilvenpiirtäjät.

Ankkalampi


Tuileries'n nykytaidetta.


Nuorta lempeä puiston siimeksessä vol. 1.
Nuorta lempeä puiston siimeksessä vol. 2.

Tuileries'ta matka jatkuin Concorden ohi...


Kohti Champs-Elysées'tä...Tarkoituksena oli poiketa Champs-Elysées'n Virgin Megastoressa, mutta loppujen lopuksi lämpö ja väenpaljous imi mehut, ja hyppäsimme metroon heti Franklin D. Rooseveltin metroasemalla.12 kommenttia:

 1. Ihana, ihana Pariisi, siitä on jo monta vuotta kun olemme käyneet kaupungissa. Lentokentällä sitäkin useammin. Bois de Vincennes ja Bois de Boulogne olivat myös meidän suosikkeja silloin kun teini oli pieni ja lomailimme Pariisissa. Nyt olemme kyllä päättäneet Pariisin matkan tehdä, kunhan sopiva viikonloppu ilmaantuu. Ihanan lämmintä teilläkin jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pariisissa on kyllä hienot puolensa. Yritän nähdä kaupunkia edelleen turistin silmin ja turtumatta. :) Viime viikkoina on ollut mukavat säätkin, tosin meillä kotona kämppä lämpiää vähän liikaakin päivisin. Noh, ainakin meidän trooppista rotua edustavat kissat viihtyvät mainiosti. ;)

   Poista
 2. Onpas siellä täyttä verrattuna siihen mun kesäkuun 2004 Pariisin-keikkaan! Eli taisin tosiaan olla 2000-luvun surkeimpana turistikuukautena Pariisissa - hyvää tuuria kerrankin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, sulla tais käydä tuuri. :D Tosin kaiketi arkena olis vähän vähemmän porukkaa liikkeellä? :)

   Poista
 3. "Nuorta lempeä"-kuvissa katse kiinnittyi muhkeisiin hevoskastaja(?)-puihin. Kaunis ja vehreä puu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, hauska miten eri ihmiset kiinnittävät eri asioihin huomiota. :) Puutarha-asioihin kouluttautunut serkku kiinnitti jo huomiotani tässä vieraillessaan pensaiden ja puiden leikkauksiin, en itse oikein osannut tuollaista ennen edes huomata.

   Komeita lehtipuita ovat, ehkä hevoskastanjia jopa. Eivät ainakaan kuusia tai koivuja. :D
   t:ei-biologi

   Poista
 4. Samassa puistossa, samaan aikaan olimme mekin :) Sää suosi ja ihmisiä tosiaan oli "jonkin verran", mutta hyvin sekaan sopi ja mukavaa oli. Tulee käytyä vuosittain toukokuun lopulla Pariisissa, jokin sinne vetää aina takaisin.

  Kiitos mukavasta blogistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!

   Onpa hauska, että osuitte samaan paikkaan, samaan aikaan. Vaikka olihan meitä siellä tosiaan muutama muukin, kuten kuvista voi päätellä! :D Katsoitko kuvat tarkkaan, jos vaikka tallennuitte vahingossa jonkin kuvan johonkin kulmaan? ;)

   Poista
 5. Mua nyt vähän huvittaa, mutta olin myös (toisen puoliskoni kanssa) samoissa paikoissa samana päivänä! Reitti tuli kyllä kierrettyä vastakkaisesta suunnasta, mutta kuitenkin. Vikana katsastettiin Vuitton-Jacobs -näyttely Mode et Textilessä.

  Kuvat kytätty, mutta ei olla osuttu linssin eteen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, eikä! :D Siellä on sitten ollut kunnon Suomi-vahvistus. Aika vähän suomalaisiin yleensä törmään, ainakaan tietoisesti. Ruotsalaisia tuntuu tulevan enemmän vastaan.

   Oliko muuten hyvä näyttely? On ollut mielessä poiketa sielläkin, mutta en ole saanut aikaiseksi.

   Poista
  2. Njaa, odotin näyttelyltä enemmän. Oon aiempina vuosina nähnyt vähän vastaavia muodin retrospektiivejä tuolla samassa Louvren museossa ja sit sen YSL-näyttelyn myös (Grand Palaissa? Petit Palaissa? Joku palais se oli :D) ja kaikki näkemäni ovat olleet parempia kuin nyt tämä Vuitton-Jacobs.

   Poikaystävä ei ollut kovin kiinnostunut aiheesta, joten infotauluja seiniltä jäi lukematta aika paljon. Varmasti parempi perehtyminen niihin ois antanu enemmän. Näyttelyesineistä taas se Vuitton-puoli oli ihan kiva (esillepano ehkä olis voinu olla toinen) ja taas Jacobsin puoli oli vähän turhankin friikki.

   En ollut etukäteen tajunnut, että kyseessä ei ole perinteinen näyttely Jacobsista vaan "Marcin maailma", ja se sit vähän yllätti. Jossain kollaasissa, jonka Jacobs käsittääkseni itse oli laatinut, lukikin, että "I don't want no traditional retrospective" (tms.), mutta mää oisin sellaisen juuri halunnut nähdä. Näytösvideoita oli kans tosi vähän.

   En nyt oikein osaa jäsentää, mutta oon siis paremmissakin näyttelyissä käynyt. Onneks ollaan niin junnuja, että päästiin ilmaiseksi, niin ei tarvi olla harmissaan :D

   Suomea kuuli kyllä yllättävän vähän. Kahteen otteeseen taidettiin viikonlopun aikana sitä kuulla, vaikka liikuttiin aika turistipaikoissa tietenkin.

   Poista
  3. Kiitos näyttelyarviosta! :) Voi olla, että jää siis väliin, vaikka Marc Jacobs on kiehtonut jo pitkään persoonana ja suunnittelijana...

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.