sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Sunnuntaikävely Marais'lla

Sunnuntaikävely suuntautui tänään Marais'n alueelle.


Lähtöpiste oli St. Paulin metroasemalla, josta matka jatkui itään pitkin rue St. Antoinea

Osoitteessa 62, rue St. Antoine sijaitsee Hôtel de Sully, jossa asui 1600-luvulla Sullyn herttua. Nykyisin rakennuksessa sijaitsee CMN eli kansallinen monumenttikeskus.


Seuraavaksi käännös vasemmalle, rue de Biraguelle.Rue de Biraguen päässä odottaa place des Vosges -aukio, jonka laidalla ovat asuneet mm. kardinaali Richelieu, Molière ja Victor Hugo. Vehreää puistoa reunustavissa arkadeissa on taidegallerioita ja kahviloita.Place des Vosges -aukiolta käännös rue des Francs-Bourgeois'lle.


Oikealla puolella, rue de Sévignen kulmauksessa sijaitsee Pariisin historiaan keskittynyt Musée Carnavalet, jonka perusnäyttelyihin on ilmainen sisäänpääsy. Koska sää oli niin kaunis, emme menneet tällä kertaa sisäpihaa pidemmälle museoon.


Puistikko rue des Francs-Bourgeois'lla, vastapäätä Carnavalet'n museota:


Rue des Francs-Bourgeois'lta käännös oikealle, rue Payennelle. Istahdimme kadun varrella sijaitsevaan Square Georges Cain -puistikkoon.Vastapäätä puistikkoa houkutteli Le Café Suédois eli ruotsalainen kahvila.


Rue Payannen päässä käännös vasemmalle rue du Parc Royalille.


...ohi place de Thorigny -aukion ja kesään 2013 asti suljettuna olevan Picasso-museon.


Rue de Thorignyn päässä käännös vasemmalle rue Debelleymelle.


Rue Debelleymen päässä käännös jälleen vasempaan, rue Vieille du Templelle.


Rue Vieille du Templen ja rue des Francs-Bourgeois'n  kulmauksessa sijaitsee vuonna 1510 Ludvig XII:n rahastonhoitajalle rakennettu Maison de Jean-Hérouët torneineen:


Risteyksestä käännös vasempaan, rue des Francs-Bourgeois'lle, jonka varrella sijaitsevat...


...Pariisin panttilainaamo......ja Ranskan kansallisarkisto.


Kadun päässä käännös vasempaan, rue des Archivesille.


Ja sitten taas vasemmalle, rue des Blancs Manteaux'lle.
Kadun päässä odotti jälleen rue Vieille du Temple katuperformanssitaiteilijoineen.Rue Vieille du Templelle asti näkyy muratin peittämä Chez Marianne, jossa olen syönyt elämäni toiseksi parhaat ja toiseksi huonoimmat falafelit: hyvänä päivänä herkullisia, huonona kuivakkaita. Asiakaspalvelu on aina hidasta.


Rue Vieille du Templelta vasemmalle kääntyy rue des Rosiers, eräs Marais'n juutalaiskorttelin pääkaduista, jolla on vierivieressä trendiputiikkeja sekä perinteisiä juutalaisten ruokakojuja, kahviloita ja kirjakauppoja. Tällä kertaa mukana menossa oli myös juutalaista kansanmusiikkia musisoinut katusoittajaryhmä.


Rue des Rosiers'n päässä käännös oikealle rue Pavéelle, jonka päässä odottaa St. Paulin metroasema.10 kommenttia:

 1. Vau vau vau, tuollaista Pariisia minäkin kestäisin muutaman tunnin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, se on jo iso myönnytys! ;) Marais on kiva ja rento alue. Onhan siellä jonkun verran hipsterinuoria, mutta se ei ole ihan niin turistien valloittama kuin vaikkapa Montmartre tai Latinalaiskortteli paikoin.

   Poista
 2. Le Marais! <3
  Kiitos ihanasta blogista.
  Postauksiesi avulla voin palata hetkeksi kovasta kaipaamaani Pariisiin/Ranskaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iia! :) Marais on kyllä yksi omista suosikkialueistani Pariisissa.

   Poista
 3. Ihania kuvia! Mulla on heikkous taloihin joiden julkisivua pitkin kasvaa köynnöskasvi, siis villiviini tai vastaava. Niin idyllistä jotenkin! Pariisi on kyllä muuten todella beige kaupunki, jännää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muuten tuo beigeys, enpä ollut ennen kiinnittänyt siihen huomiota. :D Mäkin tykkään köynnöskasveista. Tuossa kirjoitin, että Chez Mariannea peittää muratti, mutta todellisuudessa mulla ei kyllä ole hajuakaan, mistä köynnöskasvista on kyse. Voihan se silti murattikin olla...;)

   Poista
 4. Avaruusvalloittaja! Sininen avaruusvalloittaja! Tästä tulikin mieleeni, että olen unohtanut laittaa blogiini oman viimeisimmän Marais'n space invaderin. Pitää heti korjata erhe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Sullahan on hieno keräilyharrastus. :D Hyvä että blogistani oli jotain iloa. ;)

   Poista
 5. Hei, onko ihan väärä muistelo, että ainakin osassa Maraista kaupat olisivat auki sunnuntaisinkin? Näin suomalaisena kaupan alan ihmisenä kiroan sen päivän, kun aukiolot täällä vapautettiin, mutta huolettomana turistina sitä saattaisi mielellään vaikka poiketakin ostoksille... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oikeassa olet, Marais'lla oli useampikin putiikki auki. Eli sinne siis sunnuntaiostoksille. Toinen vaihtoehto sunnuntaishoppailuun on tietysti Défensen ostari Les Quatre Temps, joka on auki myös sunnuntaisin: http://www.les4temps.com/W/do/centre/ouvert-le-dimanche

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.