tiistai 15. toukokuuta 2012

Paris sous la pluie - Sateen sattuessa

Niin vaihtui Ranskan presidentti. Sade ei säästellyt uutta presidenttiä ensimmäisenä virkapäivänä. Pukua piti vaihtaa lopulta kahdesti, kun se kastui ensin Champs-Elysées'llä ulkomaisille turisteille ja parille alamaiselle kattoikkunasta vilkutellessa ja toistamiseen Marie Curien muistomerkillä, jolla Hollande oli valinnut virkaanastujaistensa kunniaksi vierailla. 

Eikä siinä vielä kaikki: päivän päätteeksi matka suuntautui perinteen mukaan valtiovierailulle Saksaan. Lähtö piti kuitenkin ottaa uusiksi, kun ensimmäiseen lentokoneeseen osui salama. Taikauskoisempi olisi jo kauhuissaan.


Satunnaisen Pariisissa palloilevan ei onneksi tarvitse vilkutella sateen sattuessa ohikulkijoille Champs-Elysées'llä auton kattoikkunasta. Sadepäivää on huomattavasti mukavampi viettää vaikkapa bongailemalla Pariisin katettuja käytäviä. Valtaosa näistä katetuista käytävistä sijaitsee Seinen oikeanpuoleisella rannalla, ja niissä on yleensä erilaisia pikkupuoteja.

Katetut käytävät rakennettiin 1800-luvun alkuvuosikymmeninä. Vuonna 1850 niitä oli jo 150, mutta Haussmannin uudistustyöt veivät valtaosan mennessään. Jäljellä on 25 käytävää, jotka ovat avoinna yleisölle. Nämä kaupunginosissa 1, 2, 3, 6, 8, 9 ja 10 sijaitsevat käytävät on listattu Wikipediassa.


Oheiset kuvat on otettu 2. kaupunginosassa sijaitsevassa Passage des Princesissä, joka yhdistää boulevard des Italiens- ja rue de Richelieu -katuja. Passage des Princesin yhteydessä sijaitsee suuri JouéClub-lelukauppa.

4 kommenttia:

 1. Tykkään ja aina vaan tykkään sinun blogistasi josta saan niin paljon informaatiota. Tykkään Pariisista ja olen siellä muutamia kertoja käynyt mutta en tiedä kuin pienen osan kaikesta mitä pitäisi tietää ja kauttasi maailmani laajenee huomattavasti. Merci:-)
  -Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne! :) Pariisi on niin monikerroksinen kaupunki, että uutta riittää, vaikka täällä asuisi ikänsä. Ja useinhan käy niin, ettei siinä asuinpaikassaan enää kulje silmät auki, vaan ohittaa kaiken kiinnostavankin arkipäiväisenä. Osittain siksi aloin tätä blogia pitääkin, jotta silmäni pysyisivät auki. :)

   Poista
 2. Oi, tiedätkö, että minusta sade on olennainen osa Pariisia :) Pariisi on oiekastaan romanttisimmillaaan sateessa. Joskus alakoululaisena haaveilin aina sateisena päivänä Pariisiin muuttamisesta. Ajattelin aina istuskelevani katukahvilassa voilla ja mansikkahillolla päällystettyä patonkia mussuttaen :D Elämä vei lopulta Roomaan ja sittemmin Torinoon, mutta ainakin pari kuukautta aion vielä joskus asua myös Pariisissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat sateisen Pariisin kyllä kuulostamaan tosi romanttiselta. :D Yritän muistaa tämän, kun sataa viikon vaakatasossa ja kadut tulvivat niin, että jalat ovat nilkkoja myöten märät. ;) Tykkään kyllä kevyestä sateesta, mutta mieluummin niin, että sitä voi ihailla suojasta, vaikkapa sitten katukahvilasta patonkia mutustellen. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.