sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Sunnuntaikävelyllä - Promenade Plantée

Vallankumouksen tiimellyksessä tuhotun Bastiljin vankilan paikalla place de la Bastille -aukiolla kohoavaa pylvästä ympäröivät tänään uhkaavan tummat pilvet.
Hurjapäinä päätimme uhmata ukkosta lupailleita säätiedotuksia, vaikka mustanpuhuvat pilvet ripsottivat niskaamme muutaman pisarankin. Jatkoimme matkaamme Bastillen oopperatalon oikeanpuoleista sivustaa pitkin rue de Lyonia ja edelleen avenue Daumesnil -kadulle.


Bastillen oopperatalo


Avenue Daumesnilin alkupäässä odotti vaatimaton portaikko, jota pitkin kapusimme ylös...
Portaikon yläpäässä avautui toinen maailma: taianomainen ja vehreä käytävä, Promenade Plantée.
Promenade Plantéen maisemat ovat elokuvaharrastajalle tuttuja, ainakin jos kyseinen harrastaja on kiinnostunut romanttisista elokuvista ja/tai Ethan Hawkesta. Täällä nimittäin kuvattiin pätkä Hawken yhdessä Julie Delpyn kanssa tähdittämään Before Sunset -elokuvaan. Still-kuvia kyseisestä kohtauksesta voi selailla Internet Movie Database -sivustolla.

Promenade Plantéella pääsee nauttimaan puistotunnelmasta Pariisin kattojen korkeudella.
Sunnuntai-iltapäivänä puistokäytävä täyttyi sunnuntaikävelijöiden ohella turisteista ja lenkkeilijöistä.


Promenade de Plantée seurailee avenue Daumesnil -katua aina Jardin de Reuilly -puistoon asti. Puiston jälkeen reitti jatkuu allée Vivaldin kautta aina suureen Bois de Vincennesin puistoon asti.

Tänään emme jatkaneet matkaa Jardin de Reuillyn puistoon asti, vaan laskeuduimme alas portaita, joita Promenade Plantéella on tasaisten välimatkojen päässä toisistaan.


Promenade Plantéen puistokatua kannatteleva maasilta rakennettiin 1800-luvun puolivälissä Bastillea Vincennesiin yhdistänyttä rautatietä varten. Useita vuosikymmeniä aikaisemmin hylätty rautatie kunnostettiin puistokäyttöön 1990-luvun alussa. Tuolloin myös punatiilirakennelman katutason tilat kunnostettiin ja nimettiin uudelleen Viaduct des Arts -nimellä. Tiloissa on taidegallerioita, ateljeetiloja ja erilaisia taidekäsityöläisiä korutaiteilijoista taidetapettiliikkeisiin.Viaduct des Artsin näyteikkunasta bongattua.

Metro: Bastille

7 kommenttia:

 1. Aivan loistavia nää sun kuvat - vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Niitä oli myös mukava näpsiä, tosin seuralaisen mukaan tuollainen kuvaaminen on tavattoman epäsosiaalista. Itsepä epäsosiaalisesti kieltäytyi esiintymästä kuvissa. ;)

   Poista
 2. Tiiätkö, mun on pakko aina ottaa Pariisin kartta käteen ja seurata mukana, kun luen näitä kävelyretkipostauksia. :) Tulee sellanen mukava tunne, että itekin ois mukana.

  Kiitos todella antoisasta blogista, joka jotenkin on jopa parantunut viime aikoina! (En osaa sanoa, miksi.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa tosi kiva kuulla! :) Vähän sellaisiksi helposti seurattaviksi noita olen tarkoittanutkin. :)

   Ja huippua, jos blogi on jopa parantunut. Kerro ihmeessä, kun keksit mistä johtuu. :D Yritän silti vastakin tehdä vähän erityyppisiä postauksia, tietysti sen mukaan, mihin itse osuu tai mitä sattuu pyörimään omassa mielessä.

   Poista
 3. Tuleepas matkakuume näitä sun juttuja lukiessa ja hienoja kuvia katsellessa. Puistokuvat ovat ihania ja tekisi mieli käydä Viaduct des Artesin ikkunoita kurkistelemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja esittelepä sinäkin joskus sikäläisiä maisemia - siis vielä lisää! :D Onhan niitä jo aina välillä vilahdellutkin. :)

   Poista
  2. :) Tällä hetkellä asun sen verran puskassa, että tulossa on ennemminkin luontokuvasarja! Siksi juuri onkin ihana päästä sun blogin kautta virtuaalimatkailemaan ihmisten ilmoille.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.