perjantai 10. toukokuuta 2013

Foire de Paris 2013

Meidän oli tarkoitus kuluttaa helatorstaita tutustumalla Fondation Cartier'ssa parhaillaan käynnissä olevaan Ron Mueckin näyttelyyn. Kaikki pariisilaiset ovat jossain muualla lomilla, joten jonoa ei kai voi olla paljoa. Eihän? 

No tietysti oli. Useampi sata metriä. 

Taidenäyttelyn sijaan suuntasimme sitten Pariisin messuille, jotka ovat käynnissä sunnuntaihin asti. Sielläkään emme olleet yksin, mutta emme sentään joutuneet jonottamaan sisäänpääsyä.


Tämä blogi piipahti Pariisin vuotuisilla messuilla myös viime vuonna (täällä ja täällä). Oli pieni pettymys huomata, että sisustusosastolla oli tarjolla todella paljon samoja tuotteita kuin viime vuonna. Moni viime vuoden postauksiin kuvaamani juttu löytyi tarjonnasta tänäkin vuonna.



Tuommoinen bambumaja olis niin siisti. Mutta mihin ihmeeseen me sellainen tungettaisiin? Olohuoneeseen? 
Poreallastarjonta ei juuri poikennut viimevuotisesta.
Suihkulähde! Vai komia juoma-automaatti kissoille?

Saunoja oli esillä viime vuotta vähemmän. Tyyli oli pelkistettyä vaaleaa puuta. Kun viime vuonna kaikissa löytämissäni saunoissa oli Harvian kiukaat, tänä vuonna tuntui tarjolla olevan ainoastaan ruotsalaisia Tylö-kiukaita.


Sarjassamme huonekaluja, jotka eivät sovi kissaperheeseen.

Tämä kasvihuone oli niin söpö, että melkein löysin piilevän viherpeukaloni. Eiköhän tuolta joku parvekkeelle sopiva ratkaisu löytyisi?
Yllä jännä sohvapöytävati, alla jännän tuttu kukkakuvio.


Alla taskullinen sohva.

Huonekaluratkaisuja ahtaiden pariisilaisneliöiden säästämiseksi: seinälle tai kattoon nostettava vuode.

Minua himottaisi maalata kirjahyllymme mustaksi. Mielikuvissani lopputulos muistuttaisi tuota vasemmanpuoleisen kuvan hyllyä. Ikävä kyllä olen siitä näppärä, että todellinen lopputulos saattaisi olla jotain vallan muuta. Oikealla maailman epämukavin tuoli. Mutta persoonallinen!



Kuka enää pitää kotonaan tylsää tavisakvaariota, kun akvaariosta voi rakentaa tv- tai sohvapöydän!

Taidetta...


Kaikkea jännää pihaan ja puutarhaan - ranskalaiseen makuun...



Plyysihuonekaluja oli esillä lukemattomia. Mielenkiintoinen ajatus oli toteuttaa sisustus erivärisillä, mutta samaan sarjaan kuuluvilla plyysikalusteilla.


Oikealla lisää plyysiä - ja Maikkelikin päässyt seinälle.


Mööpeliosaston lisäksi poikkesimme eri kulttuureiden osastolla, jossa oli varsinaista basaaritunnelmaa.







Eksotiikkaosastolla oli tarjolla myös kiehtovia herkkuja rommista ruokaan.



Yllä Jack Daniel's -barbecuekastiketta. Inhoan viskiä, mutta pari tuttua Jackista pitävää grillaajaa voisi näistä innostua. Alla rommia Dom-Tomeista.

Petollisen pehmeää rommiboolia tuoremehuista.
Sorbettimiehen kojulla oli pitkä jono.
Kuten sanottu kirjoitettu, olin vähän pettynyt tämän vuoden antiin, joka tuntui olevan viime vuoden toisintoa. Kun väkimassa alkoi rasittaa, lähdimme lopulta pois, poikkeamatta edes viini- ja gastronomiaosastolla. 

Ensi vuonna taidan jättää nämä messut väliin, ja kokeilla onneani taas myöhemmin.

Sen sijaan, ellet ole Pariisin messuilla vielä vieraillut ja olet kaupungissa tänä viikonloppuna, poikkea ihmeessä poimimassa inspiraatiota ja herkuttelemassa.


Foire de Paris 30.4. - 12.5.2013
Porte de Versailles'n messukeskus
Metro: Porte de Versailles/Balard

P.S. Olemme suuntaamassa viikonloppupiipahdukselle La Rochelleen, jei! Osaisiko joku mahdollisesti vinkata hyviä ruokapaikkoja? Tunnelmallisia, mutta mieluummin rentoja kuin takakireitä. ;)

11 kommenttia:

  1. Olit poiminut taas kaikkea kivaa messutarjottavaa meille, kiitos. Meidän messuilta puuttuvat nämä booliym. kojut, mutta toisaalta kyllähän messukeskuksessa muita kuppiloita riittää. Oliko tuo tosiaan viskinmakuista barbecue-kastiketta? No, saattaahan se antaa hauskankin lisämausteen perusmakkaraan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuolla oli rommiboolia ja viini- & gastronomiaosastolla virtasivat tietysti kaikenlaiset viinit. Syystä tai toisesta täällä alkoholin tarjoilu yleisötapahtumissa onnistuu ilman, että väki alkaa ördätä...? ;)

      Totta puhuakseni, en edes uskaltanut maistaa tuota Jack-kastiketta, mutta viskiltä sen ilmeisesti piti maistua: http://www.jackdanielssauces.com/bbq/bbq_products.aspx

      Poista
  2. Satuitko katsomaan minkä valmistajan matto tuo epäilyttävän tutulla kukkakuvioinnilla varustettu oli? Oliko Se D&G, joka samaa printtiä taannoin "lainasi"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin vilkaista, mutta olin lopulta niin saamaton, etten alkanut kummemmin kysellä. ;) Joo, D&G se "viaton lainailija" taisi olla... :P

      Poista
  3. Ihania kuvia, herkullisia vareja ja ruokia! Tykkaan noista mosaiikkialtaista, vahvoista vareista ja orientalismista kuvioinnissa, Turkissa ne on monille ihan out koska ovat liian tata Turkkia ja itaa, mina en varmaan kyllasty niihin koskaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään mosaiikeista, väreistä ja orientalismista! Mulla menee tuo Turkki-ilmiö ehkä sitten vähän päinvastoin, kun ahdistun pelkistetyn skandinaavisesta tyylistä. ;)

      Poista
  4. Ai että mitkä silmäherkkumessut! Ja näköjään vatsallekin oli omat kojunsa, nam :) Innostun valtavasti aina etenkin pienten tilojen innovaatioista ja näppäristä jipoista. Puhumattakaan kankaista, joita rakastan kaikessa monipuolisuudessaan. Tämän postauksen seurauksena innostuin googlettamaan paikalliset sisustusmessut, jotka näyttäisi olevan elokuun lopussa. Sinne siis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokaa/herkkujahan tuolla olisi ollut parin osaston verran! :D Vietin siellä ruokaosastolla pari vuotta sitten koko armaan messupäivän. ;) Mutta sisustusideoita ja inspiraatiota on kiva imeä tuollaisilta messuilta, vaikkei ihan kaikkea sellaisenaan kotiinsa huolisikaan. :)

      Poista
  5. Voihan itku tota sisustusosastoa! :D

    Tekisitkö joskus postauksen ranskalaisten kodinlaitosta ja siitä, onko teillä miehesi kanssa ollut jotain hauskoja näkemyseroja asiassa? Oon ihan sisustusfriikki itse (lähinnä kyllä vain blogeja ja lehtiä lukien, kotia en vedä uusiksi jokaisen uutuuden perässä) ja mun mielipiteeni asiasta kiteytyy hyvin tässä Julia LK:n postauksessa, joka mulla heti palas mieleen kuvia katsellessani:

    http://accordingtojlk.blogspot.fi/2013/04/kaikki-paitsi-valkoinen-on-turhaa.html

    Basaarikojuista jotain (maustetta skandinaaviseen vaaleuteen) voisin kelpuuttaakin ja hedelmäherkut kelpuuttaisin ainakin. :)

    Hyvää lomareissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen muutamaan otteeseen sistusjuttuja sivunnut, tuolla ainakin: http://pariisistapaivaa.blogspot.fr/2013/02/ranskan-erikoisin-koti.html

      Itse siis pidän sellaista kokovalkoista Ikea-kotia tylsänä ja vähän masentavanakin. Minusta on sisustusylilyönnit ovat inspiroivampia, vaikken niitä kotiini sellaisenaan ottaisikaan. Väreistä pidän sisustuksessa myös, esimerkiksi makuuhuoneemme on violetti ja käytävät vedenvihreät/murretun turkoosit. Mutta ranskalaisessa sisustusmaussa on kyllä outoja ilmiöitä, kuten jonkinlainen ysärivärimaailma, johon täällä on jumitettu: ysärikeltaista ja kammoa limenvihreää käytetään aika yleisesti. Niin klassisen tyylitajuisia kuin ranskikset pukeutumisen suhteen yleensä ovatkin, sisustus on heillä aika usein hakusessa. Itse asiassa sitä ei täällä edes oikein harrasteta, ainakaan siinä mittakaavassa kuin Pohjoismaissa. Kaikkein kammottavin täkäläinen sisustusohjelma on M6-kanavan Déco, jossa on usein aivan järkkyjä ja halvan näköisiä väri- ja sisustusratkaisuja: http://www.deco.fr/emission-deco/deco/photos-emissions-deco/

      Kyllä tästä kulttuurierosta piisaisi ihan kokonaiseen postaukseen, pistänpä muistiin! Kiitos vinkistä. ;)

      Poista
    2. Tässä yksi esimerkki tuosta Décosta ja ranskalaisesta vihreästä: http://www.deco.fr/emission-deco/deco/actualite-550652-chambre-noah.html

      Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.