torstai 2. toukokuuta 2013

Aux petits oignons

"Aux petits oignons" - bien fait, avec beaucoup d'attention

oignon13

Ranskankielisen idiomin mukaan nimetty Aux Petits Oignons on korttelibistro, jossa pariisilaisen korttelibistron kliseistä on tehty taidetta.

oignon01

Rennon chic tunnelma houkuttelee ravintolaan lähikortteleiden mediaväkeä ja muita boheemeja porvareita. Koska varsinaisia nähtävyyksiä ei Père Lachaisen hautausmaata lukuunottamatta ole lähellä, asiakaskunta koostuu lähes yksinomaan paikallisista. Henkilökunta kykenee silti kommunikoimaan englanniksi melko vaivattomasti.

oignon02

Bistron nettisivut mainostavat rentoa tunnelmaa ja ranskalaisia perinneherkkuja modernilla otteella. 

oignon03

oignon04

oignon05

Aux Petits Oignons on parhaimmillaan baaritiskillä persoonallisia pikku viinejä maistellessa. Syömässä olin käynyt täällä kerran aikaisemminkin, silloin ruoka oli hyvää mutta konstailematonta ranskalaista keittiötä.

oignon06

Illalliskattauksia bistrossa on kaksi, klo 20.30 ja klo 22.00. Siis melko myöhäisiä suomalaiseen ruokarytmiin tottuneelle. Paikka on varsinkin viikonloppuisin sen verran suosittu, että pöytä kannattaa varata etukäteen.

oignon07
Välikyljystä ja perunoita. Maussa ei ollut moittimista, mutta välikyljyksen kypsennys oli kuulemma epätasainen.
oignon08
Hanhifileetä ja perunamuusia. Fileet olivat maukkaita, mutta valkosipuli puski läpi muusista niin, että piti tilata jälkiruokaa ihan vain maun poistamiseksi kitalaesta.

oignon09
Kampasimpukat olivat kuulemma suoranainen pettymys. Jopa niin, ettei miekkonen kyennyt lautasta tyhjentämään.

oignon10
Juustokakku oli kohtuullinen, muttei mitenkään mieleenpainuva.

oignon11

Ateriakokemus oli siis tällä kertaa pieni pettymys, eikä tunnelma kyennyt kuittaamaan ruoan puutteita. Sääli, sillä haluaisin mielelläni tykätä tästä paikasta. Tänne ehkä kannattaa poiketa tähän kortteliin osuessaan aperitiiville tai aterian jälkeiselle viinilasilliselle, mutta ruokailla sen sijaan vaikka viereisessä mauritiuslaisravintolassa.

oignon12

oignon14


Aux Petits Oignons
11, rue Dupont de l'Eure
(rue Orfilan kulmauksessa)
Metro: Gambetta/Pelleport

8 kommenttia:

 1. Hyvältä tuo ruoka kumminkin näyttää, mutta tässä sen taas näkee, että ei ole koiraa karvoihin katsomista. Minua harmittaa aina hirveästi, jos vaivautuu ulos syömään, ja sitten ruoka ei olekaan hyvää. Niin kävi viimeksi eilen. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Ja pettymys oli vielä isompi, kun odotukset olivat melko korkealla. :P

   Poista
 2. Ihana pariisilaisbistro. Kivoja kuvia olit ottanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vähän "jänniä" kuvakulmia, kun en halunnut häiritä ruokailevia asiakkaita kameralla osoittelemalla. ;) Paikka on kyllä sinänsä oikein tunnelmallinen. :)

   Poista
 3. Nuo kampasimpukat näyttävät hurjan houkuttelevilta;harmi ettei maku sitten ollut yhtä houkutteleva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, mutta olivat kuulemma ihan mauttomia. :/ En tiedä oliko kokki alkanut huolimattomaksi, kun suosiota kerran riitti.

   Poista
 4. Moni ruoka kuvassa kaunis... Kyllä se vain niin on, että ravintolassa olisi tärkeää saada hyvää ruokaa:). Jos ei saa, sitä menee muualle syömään. Tunnelmakin on mukava, mutta ei se yksin riitä. Täällä tosin on joskus tyytyminen perussafkaan, jota syö, mutta joka ei ole erikoista. Silloin asian pelastaa halpa hinta. Kunhan saa mahan täyteen. Mutta jos ruoasta rupeaa ihan maksamaan, niin silloin se kyllä saa luvan olla hyvääkin. Että sellaisin ruokamiettein tässä yksinhuoltajan illassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle ei pelkkä hyvä ruokakaan riitä, jos tunnelma on kuin laitosruokalassa. Mutta toisaalta tosiaan pelkkä tunnelmakaan ei riitä. Jos jompi kumpi mättää, jätän paikan seuraavalla kerralla väliin. Tässä kaupungissa riittää onneksi ruokapaikkoja. ;) Tsemppiä "yksinhuoltajuuteen"! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.