lauantai 16. maaliskuuta 2013

Manna

Eilen illalla näin pitkästä aikaa muutamaa entistä työkaveria. Oli tosi mukavaa päästä juoruilemaan ja hekottelemaan kaikessa rauhassa. Heidän kanssaan on sama ongelma kuin monen muunkin pariisilaiskaverin kanssa: asumme liian kaukana toisistamme, ja tapaamisia on siksi vaikea mahduttaa aikatauluun, ellei sopiva kohtauspaikka osu vaikkapa työmatkareitin varrelle. 

Tällä kertaa tapaamispaikaksi valikoitui 15. kaupunginosassa sijaitseva korealaisravintola Manna.


Manna oli kahdelle meistä ennestään tuttu, korealaisten suosittelema - ja myös korealaisten suosima, olimme nimittäin pitkään ainoat ei-korealaiset asiakkaat. Yritimme kuikuilla, mitä korealaiset syövät, mutta päädyimme sitten tilaamaan tuttua perusruokaa. Muutenkin olo oli kuin turistilla; aina kun uusi ruokalaji saapui pöytään, alkoi julmettu valokuvailu.

Alkukeitto maistui suorastaan vaniljaiselta. Muistelen sen sisältäneen maissia ja riisiä...tai vastaavaa.


Rapsakan raikkaita alkupalavihanneksia.
Muut tilasivat alkuruoan ja pääruoan sisältäneen menun (21 euroa), minä tunsin rajallisen syömiskykyni ja tilasin pelkän pääruoan. Päädyin sitten napsimaan pieniä makupaloja tyttöjen lautasilta, hehe.


Korealainen kreppi ja lihaisia ravioleja. 

Korealainen naudanlihabarbeque ja lisukkeita. Oikealla etualalla kimchiä, mausteista, hapatettua kiinankaalia. Minusta herkkua, mutta vieruskaveria yökötti.

Lisää korealaisia lisukkeita. Etualalla kaiketi tofua?

Lihat kypsinä.

Kuumassa kiviastiassa kihisevä bibimbap. Nam!

Erikoismenu ei ilmeisesti ollut meille turisteille tarkoitettu. Ehkä Terhi (tai joku muu?) osaa suomentaa?
Manna ei sijaitse kovin keskeisellä paikalla, mutta suosittelen sitä ehdottomasti korealaisen keittiön ystäville tai vaikka ei vielä korealaista keittiötä tuntisikaan, mutta haluaa siihen tutustua. Asiakaspalvelu on ystävällistä mutta tehokasta, sisustus siisti ja miellyttävä, ilman sen kummempia kikkailuja.

Manna & the ladies.
Manna
44, rue de Lourmel
Metro: Charles Michels/Commerce/Dupleix

16 kommenttia:

  1. Ihana postaus, oli kiva käydä Pariisin korealaisessa ravintolassa nojatuolimatkalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit! :) Lukijalle varsinkin vähäkalorinen elämys! ;)

      Poista
  2. Istanbulissa olemme käyneet kerran korealaisessa ravintolassa, ihan extempore. Se oli kyllä aika ankea sisustukseltaan ja ruoka ei vienyt meidän kieliä mennessään. Kokeillaan joskus uudestaan, jos löytyy joku toinen paikka. Teidän ruoat nimittäin näyttää paljon paremmilta:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä antaa vielä tilaisuus, jos hyvän korealaisen satutte löytämään! Keskimäärin korealainen ei ainakaan täkäläisissä ravintoloissa ole keskimäärin hirveän maustettua, joten raaka-aineiden tuoreus on tosi tärkeää, kun niitä ei peitellä tulisilla mausteilla.

      Poista
  3. Lähettelin sinulle sähköpostia. :)

    VastaaPoista
  4. Ihana ruokakirjoitus taas. Taidan kroonisesti ryhtyä lukemaan blogeja aina nälkäisenä ja sitten kärsin. :) Minun on pitänyt monia kertoja tehdä itse noita salaattiwrappeja mutta ei ole tullut tehdyksi. Pitääkin nyt ryhdistäytyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihanan rapsakoita miniwrappeja! Sopisivat mainiosti aperitiivievääksi. Joten ryhdistäydy ihmeessä! ;)

      Poista
  5. Noista pienistä astioista tarjottu (arvelemasi tofu) näyttää ainakin kuvan perusteella ihan joltain, jota minä kutsun "kalannahaksi". Kyseessä on tosiasiassa jonkinlainen kalapullataikina /kalapannukakkutaikina ja siitä paistetut soirot. Tosi suosittu side dish, mutta myös ihan lounasruoka vähän erinäköisenä. Mutta en oo varma, voi olla tofuakin!
    Ruokalistasta sain sen verran tolkkua, että ensimmäisenä olisi ollut tarjolla samgyeopsal, tosi suosittu BBQ-ruoka joka on siis paksua pekonia, ja aivan älyttömän rasvaista!! mutta hyvää toki. Listalla näyttää olevan myös jotain naudanpää-riisikeittoa (soomorigukbap), kimchistä tehtyä munakasta / pannaria (kimchijjon) sekä jotain kanajuttua. Myös nuudelikeittoa (Jangchi guksu, saattaa olla jopa sitä jääpaloissa lilluvaa) näyttää olevan. Ja tämä on nyt sitten vain mun erittäin vajavaisen luku-/ymmärrystaidon tulos, että jos joku on eri mieltä, niin myönnän kaikki virheet :D
    Ja vielä pitää sanoa, että eikö olekin kimchi koukuttavaa tavaraa!? :) Kaikki muukin näyttää herkulliselta. Olipa todella kiva postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö, kaverit vakuuttivat, että kalaa ne ovat, ja minä jankkasin, että ei kun tofua. Mutta emme tietenkään kysyneet, oli jännempää näin! :D

      Kiitos käännöksistä. Naudanpää-riisikeitto kuulostaa eksoottiselta. :P Yleensä syön korealaisessa eteläkorealaisen kaverin kanssa, ja hän hoitaa tilauksemme koreaksi. Nyt olimme sitten ihan ummikkoina liikkeellä. :D

      Kimchi on ihanaa! :D Teetkö muuten sitä itse kotona?

      Poista
  6. Naminam! Onpas kivannäköinen paikka! Nuo kasvisalkupalat näyttävät todella herkuilta ja ihanan raikkailta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raikkaita olivat, niin kuin kaikki muukin ruoka. Tosin kasvissyöjää ei ehkä lihabarbeque ruokakäryineen olisi välttämättä ihastuttanut. :)

      Poista
  7. Oi, näyttää hienolta! Pitää laittaa osoite ylös seuraavaa sopivaa reissua varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi symppis paikka, ja autenttista korealaista keittiötä. Hinnatkin kohtuullisia, suosittelen. :)

      Poista
  8. Voi hitsi, mulla on Korean kokoinen aukko sivistyksessä, kun en ole tainnut maistaa korealaista ruokaa koskaan. Missähän korjaisin tämänkin virheen? Täällä ei varmaan korealaisia ravintoloita ole, ja jos onkin, niin sieltä löytyy varmaan jotain curry-kimchiä. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Curry-kimchi voisi tosiaan olla hätkähdyttävä elämys! :D Fuusiokeittiötä parhaimmillaan!

      Hmm, pitääköhän sun sitten kokata itse? Jos vain aineksia löytyy? :)

      Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.